Σελίδες

22 Μαρ 2019

Πόσο «μπάτσοι» και γουρούνια είστε;

   Η είδηση και τα στοιχεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει κάνει το γύρο των ΜΜΕ: 
   Χτες το μεσημέρι η αστυνομία της Θεσσαλονίκης συνέλαβε μια 90χρονη γυναίκα επειδήπουλούσε τερλίκια που έπλεκε η ίδια. Τι είναι τα τερλίκια; Κλειστές πλεκτές παντόφλεςπου φτιάχνουν συνήθως οι παλιές Πόντιες. 
   Προφανώς, για να γίνει η σύλληψη, κάποιοι έκαναν καταγγελία! Το «έγκλημα» η 90χρονη το έκανε σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης όπου γίνεται λαϊκή αγορά. Πρώτα απ’ όλα να πούμε «μπράβο» σε όποιους την κατήγγειλαν. «Μπράβο» για την (απ)ανθρωπιά τους! 

Παναγόπουλοι, Καραγεωργόπουλοι, Βασιλόπουλοι & Σία...

Φοβάται ο Παναγόπουλος και η λοιπή μαφία
πως κάλπικο συνέδριο δεν βγαίνει με τη μία,

Αγανακτεί και εξίσταται στον πρόεδρο τον Πάκη
και στης Βουλής τον πρόεδρο το Βούρτση Νικολάκη,

¨Αστυνομία δε φέρατε για να τους μπουζουριάσει,
κι εμάς τους ένδοξους αρχηγούς μας έχουνε ταράξει,

Ως κι εμένανε τον πρόεδρο με κάνανε σκερτσάκι
πως είμαι το πιστό σκυλί του κάθε Αλεξάκη,

Στρατηγέ μου, ιδού οι αγωγοί σας…

Υπό το βλέμμα του «αφεντικού» και επί τάπητος τους σχεδιασμούς για μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε ενεργειακό κόμβο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών αλλά και πεδίο έντονων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και Αμερικάνος υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της συνάντησης Κορυφής που πλέον έχει χαρακτήρα «3+1» με τους ηγέτες των τριών χωρών και τον ΥΠΕΞ τον ΗΠΑ.

Συνεταιράκια στη σαπίλα...

Καθώς η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ξεσκεπάζεται όλο και περισσότερο, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της, προσπαθούν... να βγάλουν την ουρά τους απέξω, να πουν πως για τον εκφυλισμό φταίνε... τα συνεταιράκια τους, οι δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μαζί με τις οποίες τόσα χρόνια πρωτοστατούν στην υπονόμευση των αγώνων, στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, υποταγής τους στους «κοινωνικούς διαλόγους».
Ταυτόχρονα, αναπαράγοντας τα προκλητικά ψέματα περί «τραμπουκισμών του ΠΑΜΕ», που τάχα «διέλυσαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ», στηρίζουν την προσπάθεια των συνεταίρων τους να παρουσιάσουν ως «τραμπούκους» τους συνδικαλιστές και τους εργάτες που μάχονται ενάντια στη νοθεία και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.
Μαζί με τους άλλους εργατοπατέρες, που στέλνουν προκλητικά ραβασάκια περί... «εγκληματικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ», προετοιμάζουν το έδαφος και για πιο άμεση κρατική καταστολή στα συνδικάτα, για τη «λήψη μέτρων ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν οι μελλοντικές συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η

Εργατική εκπροσώπηση και εργατική αριστοκρατία (με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ)

Αν η κοινωνική (πολιτική) συνείδηση αντανακλά τις συνθήκες εργασίας και ζωής (ταξική συνθήκη), η ομάδα των συνδικαλιστών που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ έχουν αλλάξει ταξική κατάσταση. Εχουν αλλάξει κοινωνική θέση. Σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται στις αμοιβές και χορηγίες (υλικές και συμβολικές) που αποσπούν που μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ το μισθό ή τη συνδικαλιστική αποζημίωση («εργατική αριστοκρατία»). Αυτό οφείλεται επίσης στη γραφειοκρατικοποίηση της εργατικής εκπροσώπησης (εξάρτηση από το κράτος, κυβερνητικός συνδικαλισμός, παράτυπες διαδικασίες εκπροσώπησης κ.λπ.). Ιστορικά η εργατική αριστοκρατία εμφανίζεται όταν η ανάπτυξη του καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας διαμορφώνει μια νέα «διαστρωμάτωση» στο εσωτερικό της εργατικής τάξης (μισθολογική, εργασιακή, πολιτισμική κ.λπ.) που επιτηδευμένα εργαλειοποιείται από το