Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ;


-- Τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει «υγιής επιχειρηματικότητα»;
Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, όπου έλεγε πως σε περιβάλλον «οικονομικής αστάθειας» στην Ελλάδα κανείς δε θα έρθει να επενδύσει, φούντωσε η κουβέντα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ή όχι τις επενδύσεις κι αν είναι κόμμα «φιλικό» στην επιχειρηματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει καπιταλιστική ανάπτυξη, άρα και επενδύσεις από ιδιώτες. Προσπαθεί όμως να διαφοροποιηθεί από τα αστικά κόμματα, λέγοντας ότι αυτός θέλει την υγιή επιχειρηματικότητα, υπονοώντας ότι υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» καπιταλιστές. Αυτό που δεν είχε διευκρινίσει έως σήμερα είναι με ποια κριτήρια τους κατατάσσει στη μια ή στην άλλη κατηγορία. Ελεγε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του τον περασμένο Δεκέμβρη: «Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον».
Σε άλλο σημείο, είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Προσέξτε: Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την

«Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι» δίνει ο Αλ. Τσίπρας


Υμνοι στην ανταγωνιστικότητα και στη διαχείριση Ομπάμα
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πείσει ότι διαθέτει μείγμα διαχείρισης που ταιριάζει στα συμφέροντα των ΗΠΑ
«Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι» δίνει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη στο αμερικανικό CNN, διαβεβαιώνοντας τμήματα του κεφαλαίου με αντικρουόμενα συμφέροντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να διαχειριστεί την κρίση επ' ωφελεία τους, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση ιμπεριαλιστικών κέντρων για το ζήτημα αυτό.
Ετσι, αφενός δήλωσε ότι «είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης» αν και όχι της «γερμανοποίησής της», αφετέρου ότι λέει «κάτι παρόμοιο μ' αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα»,προσπάθεια που αφήνει πίσω της στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων.
Ηταν εξάλλου σαφής δηλώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά

Ο θίασος του ψεύδους και τα «έργα» του


Τίποτα απ' ό,τι κάνουν δεν γίνεται από «λάθος». Τίποτα απ' ό,τι διαπράττουν δεν γίνεται «ακούσια». Τίποτα απ' ό,τι διαλύει τη ζωή του λαού και υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τη χώρα δεν τους έχει «επιβληθεί», δεν τους «ξαφνιάζει», δεν τους είναι «άγνωστο».
Ολα, τα πάντα, τα έχουν προμελετήσει. Τα έχουν προαποφασίσει. Τα έχουν σχεδιάσει. Τα έχουν συμφωνήσει. Τα έχουν υπογράψει. Τα έχουν ψηφίσει.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον περίφημο «λογαριασμό» για το δημόσιο χρέος. Τον «ειδικό» και «διακριτό» λογαριασμό όπου μαζί με έσοδα του Δημοσίου θα πηγαίνουν και όλα τα δάνεια (αυτά που υποτίθεται ότι τα παίρνουν για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις) για να πληρώνονται - τι άλλο; - τα χρέη και τα παλιότερα δάνεια.
*
Με αφορμή αυτόν τον «ειδικό» λογαριασμό, που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τις αποφάσεις του προχτεσινού «Γιούρογκρουπ», τους βλέπουμε

Άθλια επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου στο Κ.Κ.Ε.


Άθλια και στοχευμένη επίθεση στο Κ.Κ.Ε.
Μια καλά σχεδιασμένη επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου κατά του Κ.Κ.Ε. προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας.


 Στη σημερινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Λάκης Λαζόπουλος μετέφερε την γνωστή δήλωση της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα στην βουλή, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξυπηρετεί κομμάτι επιχειρηματικών συμφερόντων το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. 

Και συνέχισε λέγοντας ουσιαστικά ότι μένει έκπληκτος που το Κ.Κ.Ε. που θέλει να βγούμε από την Ευρωπαική Ένωση και δεν φοβάται την δραχμή, επιτέθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α !
Ο κύριος Λαζόπουλος έκοψε και έραψε στα μέτρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα.

Να θυμηθούμε όμως τι είχε συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα δηλώσει
 η Αλέκα Παπαρήγα στην βουλή.