Σελίδες

22 Μαρ 2014

Διαβάστε στον Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη:
  --Να αλλάξουμε δρόμο έξω απ' αυτόν των μονοπωλίων και της ΕΕ. 
Ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί ρεπορτάζ και άρθρα που δείχνουν με στοιχεία το «ιστορικό» των αντιλαϊκών στόχων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας 
  --ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Επιβεβαιώνεται η αντιλαϊκή στρατηγική

Ενάντια στον αντικομμουνισμό, στην απαγόρευση των ΚΚ και των συμβόλων τους

Η «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία», στην οποία συμμετέχουν 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, σε ανακοίνωσή της για αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, σημειώνει:
«Τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα πρέπει να εκτιμηθούν με βάση την ιστορική πείρα, με κριτήριο την πάλη και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Από τη δεκαετία του '90 είμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης πλαστογράφησης της Ιστορίας. Ενα κύμα χυδαίου αντικομμουνισμού πλήττει την Ευρώπη και προσπαθεί να συκοφαντήσει την ιστορική προσφορά του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Αυτή η εκστρατεία συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς, κατ' αναλογία με τη συνεχή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας του πληθυσμού στις χώρες της ΕΕ.

Σε ιδιώτες υπηρεσίες δήμων με ενέχυρο τα τέλη που πληρώνει ο λαός!

Το δρόμο για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων ανοίγει η συγκυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή και έχει τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών». Το νομοσχέδιο με τα 80 άρθρα έρχεται να κάνει τις απαραίτητες για το κεφάλαιο προσαρμογές στον «Καλλικράτη» ώστε να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η Τοπική Διοίκηση ως κομμάτι του αστικού κράτους.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο αφορούν τους τομείς της καθαριότητας και του φωτισμού και γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ. Δηλαδή, σχετίζονται με ανάγκες του λαού, για τις οποίες ήδη φορολογείται και πληρώνει.