Σελίδες

25 Ιουν 2011

ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».



Οι θέσεις των αστικών πολιτικών δυνάμεων για το κυβερνητικό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», είναι αποκαλυπτικές ως προς τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα τους. 
Αλλά και οι θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ 
δεν πάνε πίσω. 

Ας τις παρακολουθήσουμε.
Οι θέσεις της ΝΔ
Η ΝΔ στρατηγικά συγκλίνει απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ. 

Επίθεση σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα...



ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν θα χρειαστεί να πάρει και νέα μέτρα μετά από τη βάρβαρη φορολογική επίθεση που ανακοίνωσε! 
Ισως, μπορεί, θα δούμε, θα εξαρτηθεί...
Ολως παραδόξως, εμείς, παρότι δεν είμαστε υπουργοί Οικονομίας, ...ξέρουμε! 
Θα πάρει και άλλα μέτρα. 
Είναι απολύτως και μαθηματικά βέβαιο. 
Η επίθεσή τους μόλις ξεκίνησε.
Και δε θα είναι μόνο φορολογικά, γιατί η αφαίμαξη του λαού μέσω φόρων προς όφελος του κεφαλαίου είναι μόνο το ένα σκέλος της υπόθεσης. 
Το σχέδιο είναι ευρύτερο και σαφέστερο και εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, είτε υπάρχει κρατικό χρέος, είτε όχι.

Θρασύτατοι!



Η άθλια κασέτα που αναμηρυκάζει τη γνωστή απειλή
«ή μεσοπρόθεσμο και δάνεια
ή χρεοκοπία και τέρμα οι μισθοί και οι συντάξεις»
έχει πάρει πλέον χαρακτήρα ολοκληρωτικής προπαγάνδας.
Αναλαμβάνοντας ρόλο αισχρού «τρομοκράτη», οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα φερέφωνα του πιο άθλιου ΠΑΣΟΚισμού, έχουν ακροβολιστεί σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες για να πουλήσουν το πιο επαίσχυντο ψεύδος τους.

Γενική Απεργία!



Είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Πίνουν το αίμα του λαού. Τον λεηλατούν. 
Τον πτωχεύουν. Τον χρεοκοπούν. Τον συνθλίβουν. Τώρα έφτασαν να εκδίδουν και το φιρμάνι της εκτέλεσής του!
Οι λέξεις ωχριούν μπροστά στη στυγνότητά τους. Είναι αδίστακτοι! Είναι οι επίδοξοι «νεκροθάφτες» των δικαιωμάτων και της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
*
Πανελλαδική πανεργατική απεργία!
Η απάντηση του εργάτη προς τους «νεκροθάφτες» του, προς όσους σχεδιάζουν να τον αφανίσουν, η απάντηση του λαού προς όσους «αποφάσισαν» να τον πεθάνουν, δεν μπορεί παρά να είναι μία και έμπρακτη:
Να «νεκρώσουν» τα πάντα!

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία.



Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» στη Βουλή.
Σχετικά με την ψηφοφορία για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» στη Βουλή, 
η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού, ενημερώνει το λαό ότι:

«Γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο.



ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Κύριο στοιχείο ο μαζικός αποχαρακτηρισμός των χρήσεων γης χάριν της επιχειρηματικής και κερδοφόρας ...«αξιοποίησης».
Βουνά, παραλίες, θάλασσες, μαρίνες, λιμάνια, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εκατομμύρια στρέμματα γης, που ανήκουν σήμερα στο Δημόσιο, παραδίδονται βορά στην αρπακτική, ιερόσυλη μανία του κεφαλαίου, το οποίο απειλεί να μολύνει τα πάντα και να ασελγήσει παντού. 
Σε γη, αέρα και θάλασσα.
Στον εφαρμοστικό νόμο που δημοσιοποίησε χτες η κυβέρνηση παρουσιάζεται αναλυτικά το επαίσχυντο πρόγραμμα της παραχώρησης γης και υποδομών στους ιδιώτες, ενώ για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών θα ακολουθηθεί η διαδικασία της κατάρτισης ειδικών κάθε φορά νομοθετημάτων.

Ταξικός πόλεμος.




Ο λεγόμενος εφαρμοστικός νόμος του φρικτού μεσοπρόθεσμου κυβερνητικού προγράμματος αποκαλύπτει πως τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα όχι μόνο δεν έχουν τέλος, αλλά προετοιμάζουν και νέα στο όνομα του χρέους.
Τα αντεργατικά μέτρα όμως δεν έχουν σχέση με το χρέος, αλλά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. 
Οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις κάνουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους για το κεφάλαιο προκειμένου να αυξάνει την εκμετάλλευση και την κερδοφορία. 
Η λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» φέρνει ακόμη πιο φρικτά μέτρα με το «σύμφωνο για το ευρώ», κάνοντας κόλαση τις συνθήκες δουλειάς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. 

Η «ελεγχόμενα» ανεξέλεγκτη χρεοκοπία...



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (έκθεση Δεκέμβρης 2010), η συνολική έκθεση της Ελλάδας σε ξένες τράπεζες έως τον Ιούνη του 2010 ανερχόταν σε 252,1 δισ. δολάρια.
Το 73,3% του παραπάνω ποσού (184,7 δισ. δολάρια) ήταν οφειλή προς γαλλικές (83,1 δισ.), γερμανικές (65,4 δισ.) και αμερικανικές (36,2 δισ.) τράπεζες.
*
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, έξι μήνες αργότερα, δηλαδή το Δεκέμβρη του 2010, η έκθεση των ξένων τραπεζών στο ελληνικό χρέος είχε μειωθεί στα 145,7 δισ. δολάρια.
Η οφειλή προς γαλλικές τράπεζες μειώθηκε στα 56,7 δισ., προς γερμανικές στα 34 δισ. και στις αμερικανικές στα 7,3 δισ. δολάρια.