Σελίδες

20 Ιουν 2013

Τακτικισμοί από τους 3 πολιτικούς αρχηγούς για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων


Σε τακτικισμούς για να κρύψουν την ταύτισή τους στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων, των νέων λουκέτων που θα 'ρθουν στο δημόσιο με τραγικές επιπτώσεις για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, επιδόθηκαν και σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην τρίτη κατά σειρά συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Στόχος ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων αλλά και η αναδιανομή ρόλων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Σε δηλώσεις του λίγο μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέληςανακοίνωσε πως δεν υπήρξε κοινός τόπος και θέση των τριών κομμάτων για την ΕΡΤ. Δήλωσε πως επανέφερε την πρότασή του για αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό της ΕΡΤ, ενώ θα είναι σε λειτουργία η Ραδιοτηλεόραση, πρόταση που δεν αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έσπευσε να δηλώσει ότι το κόμμα του παραμένει υπέρμαχος των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτησης των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα», διευκρινίζοντας την προσήλωσή του στην ΕΕ των μονοπωλίων.
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το πολιτικό κόστος και επιχειρώντας να κρατήσει αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, δήλωσε πως «το μαύρο στη Ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων».

Συνέντευξη του Κεμάλ Οκουγιάν στην τηλεόραση του «902» (VIDEO)



Για την εκτίμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας σχετικά με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, για τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και τα Ελληνοτουρκικά μίλησε στην τηλεόραση του «902» ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Ξίδι και χολή

«Να ρίξουμε ξίδι και χολή στο γλυκό νεράκι της επαναστικοδημοκρατικής φρασεολογίας». Αυτό καλούσε ο Λένιν τον Απρίλη του 1917 να κάνουν οι μπολσεβίκοι στις συνθήκες της επανάστασης που είχε ανατρέψει τον Τσάρο, να μην παρασυρθούν από το κλίμα του γενικού ενθουσιασμού και της ενότητας που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, αλλά αντίθετα να ξεσκεπάσουν τα μικροαστικά και οπορτουνιστικά κόμματα που ηγούνταν στα Σοβιέτ. Βεβαίως οι σημερινές συνθήκες με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που έχουν εκδηλωθεί με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, κάθε άλλο παρά μπορούν να συγκριθούν με τέτοιες συνθήκες, όπως αυτές του επαναστατικού αναβρασμού του 1917, ωστόσο το κάλεσμα του Λένιν είναι πολύ επίκαιρο...

Οχι, λοιπόν, οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δεν αποτελούν «συνταγματική εκτροπή», δεν αποτελούν «πραξικόπημα»... Το δίλημμα που τίθεται δεν είναι «δημοκρατία ή μνημόνιο» όπως προβάλλουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά μια σειρά άλλοι που δίνουν «αντικαπιταλιστικό άλλοθι» στην ανάδειξη της «κυβέρνησης της αριστεράς».

Οι δηλωμένοι ψεύτες

"Το Κουλούρι"
Υπάρχει μια ιστοσελίδα που ονομάζεται «Το Κουλούρι» και δηλώνει ότι γράφει αποκλειστικά και μόνο ψέματα, έτσι, για να περνάει η ώρα των συντελεστών της.

Στα ψέματα που δημοσίευσαν σήμερα συμπεριλαμβάνεται και ένα ψέμα για το ΚΚΕ με τίτλο «Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό».

Μπορεί οι συντελεστές της ιστοσελίδας να νομίζουν ότι οι αναγνώστες τους σπάνε πλάκα και ότι επειδή γράφουν οι ίδιοι ότι τα δημοσιεύματά τους είναι ψέματα, μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν. Καλά θα κάνουν το ΚΚΕ να μην το πιάνουν ούτε στο στόμα τους με βρώμικα αστειάκια και ψέματα.

Φ.Κολεβέντης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ:"Aν δε σας αρέσει πάρτε δρόμο όλοι από δω τώρα"

Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας καταγγέλλει τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ Φώτη Κολεβέντη για φραστική επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας.
Συγκεκριμένα:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς με εκφράσεις του τύπου: «Δε φτάνει που σας έδωσα την αίθουσα ζητάτε και τα ρέστα» , «δικός μου είναι ο χώρος και αν δε σας αρέσει πάρτε δρόμο όλοι από δω τώρα», επειδή άνοιξαν τα κλιματιστικά της αίθουσας και ο ίδιος θεώρησε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό, διότι ήταν χαλασμένα.
Μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ κατάγγειλε στους εκπαιδευτικούς που παραβρίσκονταν τη στάση του κ. Κολεβέντη.
Η στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλους του Προεδρείου της ΓΣΕΕ δεν μας εκπλήσσει. Κινείται στα πλαίσια που του επιβάλει ο ρόλος του υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου. Καμιά σημασία δε δίνει ούτε αυτός ούτε οι όμοιοι του ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ , στα οξυμένα προβλήματα , στις πιεστικές ανάγκες , στις καθημερινές αγωνίες της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων γενικότερα. Είναι η χρυσή εφεδρεία της πλουτοκρατίας για να περάσουν αντεργατικοί νόμοι, να ψηφιστούν αντιασφαλιστικές διατάξεις, να καθηλωθούν μισθοί και συντάξεις. Βρίσκονται στην πρωτοπορία του ξεπουλήματος των συμφερόντων των εργαζομένων.