Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΓΣΕΕ και η ...αντιστασιακή Κατσέλη

Η ... ΤΡΟΙΚΑ


Και ενώ πλέον προβλέπεται η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που σπάνε την ΕΓΣΣΕ όπως προβλέπει το μνημόνιο και ήθελε το ΔΝΤ και η κυβέρνηση, ήδη κιόλας έχουν υπογραφεί 2 νέες τέτοιες συμβάσεις. Η μία από το εργοδοτικό σωματείο της G4S και η άλλη σε βιομηχανία της Ημαθίας με την επωνυμία «Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ΑΕ». Αυτές είναι που βγήκαν στη δημοσιότητα δηλαδή γιατί η πραγματικότητα στον ιδιωτικό τομέα πολλές φορές ξεπερνάει τη νομοθεσία, μη πούμε και το μνημόνιο! Τώρα η ΓΣΕΕ, αν και παριστάνει ότι διαφωνεί με την κατάργηση ουσιαστικά των κλαδικών συμβάσεων στη πράξη συμφωνεί με τις επιχειρησιακές συμβάσεις υπό ...όρους. Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για τα αφεντικά να καθορίζουν μόνοι τους τις αυξήσεις και τις εργασιακές σχέσεις. Ήδη οι απολύσεις στο εμπόριο αλλά και παντού έχουν φτάσει στα ύψη ενώ αυξήθηκε η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο.

Πάγκαλος ο ανεκδιήγητος.

ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ


   Είναι ολοφάνερο ότι η δημιουργία του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με την υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής στις συνθήκες κρίσης. 
Δεν είναι τυχαίο ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» της πρώην υπουργού είναι το δεύτερο κόμμα που ιδρύεται μετά την υπογραφή του μνημονίου. 
Είχε προηγηθεί η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, που ήδη έδειξε τη χρησιμότητά της στις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους. 
Κοινός παρονομαστής των νεότευκτων μορφωμάτων, όπως και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι η διακηρυγμένη προθυμία τους για συναινέσεις και συνεργασία με την κυβέρνηση για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές εντός και εκτός του μνημονίου...

ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ...


Κάτω από απαράδεκτες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατ' αρχάς η αίθουσα που παραχωρήθηκε η συνέντευξη αποδείχθηκε πολύ μικρή, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων να στέκονται όρθιοι.
Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο, μπροστά στην επιλογή των διοργανωτών να μην υπάρχει μετάφραση των δηλώσεων και οι ανάλογες συσκευές αναμετάδοσης στα ελληνικά, κάτι για το οποίο είχαν φροντίσει στην αντίστοιχη συνέντευξη τον προηγούμενο Αύγουστο.
Η αποκορύφωση της πρόκλησης ήρθε όταν δημοσιογράφος υπέβαλε ερώτηση στα ελληνικά και οι εκπρόσωποι της τρόικας σήκωσαν τους ώμους και της ζήτησαν να υποβάλει το ερώτημά της στα αγγλικά...

Το ρολόι γυρνά ήδη αντίστροφα


Οτι δεν φταίγαν οι μισθοί για τον πληθωρισμό ήταν από παλιά γνωστό. Αυτό δεν εμπόδιζε τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους να ισχυρίζονται το αντίθετο και πάντα μετά από διαπραγμάτευση με τους εργατοπατέρες να παγώνουν τους μισθούς για «το καλό της χώρας».
Οτι λείπουν εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου όπως η Παιδεία και η Υγεία είναι γνωστό. Αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να συμφωνεί με την τρόικα ότι δε θα γίνει καμία πρόληψη και τους εργατοπατέρες να παζαρεύουν το μέγεθος της σφαγής. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθούν κι άλλο οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο.
Οι επισημάνσεις είναι αναγκαίες για να φανεί το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης με τον δήμιό σου. Οποτε οι εργαζόμενοι μπήκαν σε συζήτηση για «το καλό της χώρας» ή της επιχείρησης βγήκαν χαμένοι.

Απειλή το «νέο» ΝΑΤΟ


   H δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τον καθοριστικό ρόλο του «νέου ΝΑΤΟ», στη λύση σύγχρονων προβλημάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη πως η αστική εξουσία είναι αδίσταχτα αντιλαϊκή. 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός ομολογεί κυνικά πως το ΝΑΤΟ και η εγκληματική αποστολή του, ως εχθρός των λαών, γίνεται το πιο χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος, στο δικαίωμα του λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.
 Δείχνει ταυτόχρονα πως η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτά εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι «σήμερα χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ» για να αντιμετωπιστούν «οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες», αλλά και «οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο». 
Αυτά, είναι ολοφάνερη απειλή κατά των λαών και του δικού μας. Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της.

"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ  ΒΙΒΛΙΟ 
"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ