Σελίδες

25 Σεπ 2013

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή, εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες


Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Γελοιότητες του "alterthess.gr" ενάντια στο ΚΚΕ


Ένα απ' τα δεκάδες, προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, portals και blogs που έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία σαν τις μύγες, είναι το alterthess.gr. Πρόκειται για ειδησεογραφικό (λέμε τώρα) portal του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την Θεσσαλονίκη. Τι έγραψαν λοιπόν στο τελευταίο editorial οι νεόκοποι υπερεπαναστάτες της «πλουραλιστικής»αριστεράς; Καταπιάστηκαν με το αγαπημένο τους θέμα: την προπαγάνδα ενάντια - που αλλού; - στο ΚΚΕ!
Η γελοιότητα και το θράσος τους δεν έχει όρια. Οι «κύριοι» αυτοί, που το κόμμα τους έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι απ' το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που έχουν παντρευτεί τους πρώην πράσινους συνδικαλισταράδες και που συνομιλούν με τον ΣΕΒ και την υγιή επιχειρηματικότητα των Λάτσηδων, αναφέρουν πως...«το σύστημα, στις δύσκολες γι' αυτό ώρες, αγαπάει το ΚΚΕ». Ποιοί το γράφουν αυτό; Οι ίδιοι που έχουν εκφυλίσει το εργατικό κίνημα, που παριστάνουν τους υπερεπαναστάτες την ίδια στιγμή που αποτελούν δεκανίκι του αστικού συστήματος. Για «κανακέματα του συστήματος στο ΚΚΕ και στον Κουτσούμπα»γράφουν οι θρασύτατοι γιαλαντζί-μαρξιστές και επίδοξοι διαχειριστές του Καπιταλισμού. Που τα είδαν άραγε αυτά τα «κανακέματα»; Ξεχνούν μήπως, οι καταγέλαστοι, τις επιστολές του προέδρου του ΣΕΒ προς τον Α.Τσίπρα για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα; Ξεχνούν τα πολλαπλά διαπιστευτήρια του Αλέξη Τσίπρα στο μεγάλο Κεφάλαιο, τις παλινωδίες και κωλοτούμπες των στελεχών τους για το μνημόνιο και την ανικανότητα τους να υποστηρίξουν δημόσια έστω και τα ίδια τα ψέματα που λένε στον ελληνικό λαό;

Μαζικότατη η κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι ενάντια στη Χρυσή Αυγή (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη μεγάλησυναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή στην Αθήνα. Το πλήθος ξεσηκώθηκε από τα αντιφασιστικά τραγούδια και ένωσε τις φωνές του δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Στη συναυλία συμμετείχαν: Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, Μουσικό σχολείο Ιλίου, Κυνηγοί Ονείρων, Αfaza και Dason, One night band, Kollektiva, Γιώργος Σαρρής, Θοδωρής Καρέλας, Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Μητρογιανόπουλος, Φώτης Ανδρικόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης και Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης.


Οι συγκεντρωμένοι με μια ιδιαίτερα ογκώδη, μαζική και με μεγάλο παλμό πορεία βάδισαν στους δρόμους της Αθήνας, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου προς Ομόνοια και από εκεί κατέληξαν στο Σύνταγμα (δείτε εδώ στιγμιότυπα από την πορεία στη Σταδίου προς το Σύνταγμα).
Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την πορεία, τις ομιλίες και τη συναυλία (VIDEO):

Λαός οργανωμένος φόβητρο στη Χρυσή Αυγή


Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να αποσπά ένα επιμέρους ζήτημα και να ζητάει κοινή δράση πάνω στο πρόβλημα δεν είναι καινούρια. Ούτε βέβαια την ανακάλυψε με αφορμή τη Χρυσή Αυγή και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φασιστική της δράση. Αν ανατρέξει κανείς στην προεκλογική περίοδο, θα θυμηθεί τις πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συμμαχία, που εστίαζαν σε δυο - τρία σημεία του μνημονίου και για την αποτροπή τους ζητούσε ακόμα και συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ! Η «ενότητα πάνω στο πρόβλημα» πάει να συγκαλύψει τις ταξικές αιτίες της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Ταυτόχρονα, πάει να θολώσει τη μοναδική διέξοδο που απαντάει στα λαϊκά συμφέροντα.

Να ποιοι υπονομεύουν και εκφυλίζουν τους αγώνες


Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Κουρνιαχτό σήκωσαν τις τελευταίες μέρες ορισμένες δυνάμεις σχετικά με το τι συζητείται και αποφασίζεται στη ΓΣΕΕ, ενώ οι παρατάξεις - πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ - έστησαν και σκυλοκαυγά για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, η «Αυτόνομη Παρέμβαση», ενώ με την πρακτική της υπονομεύει το κίνημα και εκφυλίζει τους αγώνες, την ίδια ώρα συκοφαντεί το ΠΑΜΕ ότι δίνει στήριξη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εμποδίζοντας τους αγώνες.
Στη σπέκουλα αυτή, αλλά και στο γνωστό ρόλο των άλλων δυνάμεων της πλειοψηφίας απαντά με τον πιο σαφή τρόπο η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, την οποία και δημοσιεύουμε:

Άκρα


Μιλούν για «άκρα». Ποιοί αλήθεια; Μα αυτοί που κάθε τρεις και λίγο συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω ως εκπρόσωποι της ακραίας βαρβαρότητας. Και ταυτόχρονα της ακραίας πολιτικής χυδαιότητας και της αχανούς ιστορικής αφασίας. Οι εν λόγω κατήγοροι των «άκρων» δεν είναι παρά τυπικοί εκπρόσωποι του «θηλασμού» εκείνου του άκρου που υποτίθεται καταγγέλλουν.

Ε, λοιπόν, αφού το θέλουν είμαστε έτοιμοι να το... ομολογήσουμε: Ναι, κύριοι, φυσικά και υπάρχουν άκρα! Αλλά αφού υπάρχουν, τότε ας τα πούμε με το όνομά τους. 

Αγκαλιά ΝΔ και Χ.Α. για τα συμφέροντα των εφοπλιστών!



Δυο μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία από τη συμμορία της Χ.Α. ο Κεφαλογιάννης χρησιμοποιεί τα ίδια τα επιχειρήματα των χρυσαυγιτών εναντίον των ναυτεργατών!
Ούτε τα προσχήματα!

Ν. Καραθανασόπουλος: Παιδί της αστικής δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή (VIDEO)




«Η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο ναζιστικό ή φασιστικό κόμμα αποτελεί γνήσιο παιδί -όχι νόθο- της αστικής δημοκρατίας», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημείωσε πως ανάλογα παραδείγματα