Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Προτεραιότητα τα συμφέροντα του κεφαλαίου...


Iσες αποστάσεις και περίσσευμα υποκρισίας χαρακτηρίζουν τη δήλωση των 27 ηγετών της ΕΕ, στη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο. 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σπεύδει να καταδικάσει τη βία «και όλους όσους τη χρησιμοποιούν και την ενθαρρύνουν», υποστηρίζοντας ότι ο αιγυπτιακός λαός έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει «ελεύθερα και ειρηνικά στο πλαίσιο της νομιμότητας»...
Η ΕΕ καλεί σε «μεταρρυθμίσεις» στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων μαζί με τις ΗΠΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ, με την οποία συνεργάζεται, να προχωρήσει σε «ομαλή μετάβαση» προς μια κυβέρνηση ευρείας βάσης, προσθέτοντας ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει «τώρα».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΣΕΕ...


Δεν περνάει ημέρα που η πλειοψηφία της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ να μην επιδίδεται σε λίφτινγκ της κυβερνητικής πολιτικής. 
Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητούσε από την κυβέρνηση να σεβαστεί το δίκαιο για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ άλλος εκπρόσωπος της πλειοψηφίας σε εκπομπή του «Μέγκα» αναπαρήγαγε την προπαγάνδα περί πιέσεων της τρόικας στην κυβέρνηση. 
Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατών στους εργάτες, ο  Γ. Παναγόπουλος δήλωνε χτες ότι

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ...

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει την πολιτική της ως μονόδρομο για να βγει η οικονομία από την κρίση και για την ανάπτυξη που θα ωφελήσει και το λαό.
 Ποια είναι η πραγματικότητα;
   Η κυβέρνηση, τα αστικά επιτελεία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου όταν μιλούν για έξοδο από την οικονομική κρίση και ανάπτυξη, εννοούν ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, δυνάμωμα του κεφαλαίου. Ταξική η οικονομία, ταξική και η ανάπτυξη, άρα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Μάλιστα, συζητούν μέτρα για ένταση της ανταγωνιστικότητας που θα φέρει την ανάπτυξη που σημαίνει ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, άρα ακόμη περισσότερα κέρδη, ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Τα μέτρα που έχουν παρθεί και αυτά που έρχονται, όπως π.χ. παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων, έχουν ήδη εξαγγελθεί, αυτό σημαίνουν και έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Οι "νταβαντζήδες", οι "διανοούμενες πόρνες" και το Τέλος τους...

 Λογοκρισίαδιαστρεβλώσεις και ψέματα! Ένα κοινωνικό λειτούργημα που θα έπρεπε να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για την εκάστοτε μορφή εξουσίας, αποτελεί πλέον τον "εκτελεστικό βραχίονα" αυτών. Συνειδητά και αδιαλείπτως. Πολιτική αυθαιρεσία και διαπλοκή, χειραγωγημένη Δικαιοσύνη, αστυνομική και κατασταλτική βία, διαδηλώσεις, πολιτικά, εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για"έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση", έχει πλέον καταντήσει ένα ψευδεπίγραφο κλισέ, όπως ακριβώς η λέξη "Δημοκρατία" στις σχολικές εκθέσεις ιδεών και στα τηλεοπτικά παράθυρα...
Εντεταλμένες και δουλοπρεπείς "διανοούμενες πόρνες" σε δελτία "ειδήσεων", εφημερίδες και - πια - το διαδίκτυο, ξερνάνε καθημερινά μέσα από κακοστημένες σοβαροφανείς παραστάσεις, την ακατάσχετη προπαγάνδα των πολιτικών και των επιχειρηματικών αφεντικών τους. Οι (απειρο)ελάχιστες εξαιρέσεις πραγματικά Αξιοπρεπών Δημοσιογράφων, υπάρχουν όχι μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά και για να αποδεικνύουν εμπράκτως πως "η τιμή της Δημοσιογραφίας" - αν έχεις συνείδηση Ανθρώπου και όχι κτήνους - τιμή δεν έχει, μα και δεν αποκτά ποτέ!

Ζυμώνουν την ελεγχόμενη χρεοκοπία...


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την καταστροφή κεφαλαίου με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πλουτοκρατία.
Το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας, για να πτωχεύσει ο λαός και να μετρήσει όσο γίνεται μικρότερες απώλειες το κεφάλαιο, επεξεργάζονται εκπρόσωποι των μονοπωλίων, θεωρώντας βέβαιη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο Βίλχελμ Μπούιτερ, επικεφαλής αναλυτής της «Citigroup», μιλώντας στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» τονίζει: «Από οικονομικής άποψης μια γρήγορη αναδιάταξη του χρέους θα ήταν η καλύτερη λύση. Από πολιτικής, όμως, όχι.

«Τραμπούκοι» κατά συρροή...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ συκοφαντείται ως υπεύθυνος της ίδιας του της φτώχειας, καθότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Ο δημόσιος υπάλληλος υβρίζεται, διότι είναι «κοπρίτης».
Ο μισθωτός κατηγορείται ότι είναι «ασυνείδητος» και μάλιστα «κατά συρροή», γιατί διαμαρτύρεται στις άνευ προηγουμένου αυξήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων.
Ο εποχούμενος ελεεινολογείται ως «τζαμπατζής» και μάλιστα «κατ' εξακολούθηση», επειδή αρνείται να δεχτεί τη ληστεία και να πληρώνει τα λύτρα των εργολάβων στα διόδια.

Ξεδιάντροπα κηρύγματα...

«Ανήθικο» χαρακτήρισε το «κίνημα δεν πληρώνω» ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Χ. Τσιόκας, σπεύδοντας ταυτόχρονα να εξαγγείλει (στον «Σκάι») 
ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές ως παραβατικές. 
Από κόρακα κρα θα ακούσεις, αλλά έχει και το θράσος τα όριά του. 
Μιλάνε για ηθική αυτοί που ακριβαίνουν τα εισιτήρια κατά 40%, ενώ την ίδια στιγμή έχουν πετσοκόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που «εξυγιαίνουν» τις αστικές συγκοινωνίες (κόβοντας μισθούς, δρομολόγια και αυξάνοντας τα εισιτήρια), με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, αυτοί που έχουν παραχωρήσει τους αυτοκινητόδρομους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους βάζοντας το λαό να πληρώνει δύο και τρεις φορές για την κατασκευή τους κ.ο.κ. 

Δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν ...


  Οι χιλιάδες λαού που έχουν βγει στους δρόμους της Αιγύπτου, όπως προηγούμενα της Τυνησίας, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, που δείχνει τη δύναμη που έχουν οι λαοί να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όταν πραγματικά το πιστέψουν. 
Παρότι οι εξελίξεις είναι ακόμα ρευστές και δεν έχουν φανεί σε όλο τους το βάθος οι επιδιώξεις διαφόρων παραγόντων, είναι αποκαλυπτική η στάση των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ. 
Τώρα που τα τσιράκια τους,

Κολλημένοι στις αυταπάτες...


Απαντώντας σε επιστολή της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντ. Μπακογιάννη, με την οποία γνωστοποιούσε τις πρωτοβουλίες της σχετικά με το ζήτημα του χρέους, του ελλείμματος και της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφέρει μεταξύ άλλων στη δική του επιστολή: «Το Σύνταγμα της χώρας δεν μπορεί να έχει άρθρα και ρυθμίσεις που να οδηγούν σε οικονομική και πολιτική επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και σε ισόβια λιτότητα τον ελληνικό λαό. 
Η συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού το μόνο που θα πετύχει (...) είναι η διασφάλιση της κυριαρχίας των αγορών και των συμφερόντων των τραπεζών (...)».
Το Σύνταγμα μιας καπιταλιστικής χώρας δεν είναι ουρανοκατέβατο. 

Ποιο μυθιστόρημα;

Μοιάζει με υλικό βγαλμένο από τις σελίδες της μεγάλης κλασικής λογοτεχνίας. 
Κι όμως είναι πραγματικό γεγονός - ένας απόλυτος καθρέπτης της σημερινής βαρβαρότητας, ένα μνημείο απανθρωπιάς, ένα γεγονός που από μόνο του κραυγάζει: Να ο λόγος που αυτό το σύστημα δε σηκώνει φτιασίδωμα, μόνο ανατροπή.
Κόντρα σε κάθε διακήρυξη για «κράτος πρόνοιας» και λοιπά κουραφέξαλα: Ενας 72χρονος με Αλτσχάιμερ πιάστηκε από αστυνομικούς για ζητιανιά σε μια συνοικία της Αθήνας, γράφανε χτες τα σχετικά ρεπορτάζ.
Γιατί ένας γέροντας να καταντά ζητιάνος; 
Γιατί ένας γέροντας με Αλτσχάιμερ να μην έχει τη φροντίδα που αρμόζει σε κάθε άνθρωπο;