Σελίδες

8 Απρ 2012

Επικίνδυνη για το λαό η «αριστερή κυβέρνηση»


Αληθινό σοσιαλδημοκρατικό περιβόλι οι ομιλίες των Πιερ Λοράν, Γκρέγκορ Γκίζι και Αλ. Τσίπρα στο Αιγάλεω. 
Βεβαίως, τίποτα το πρωτοφανές για όσους έχουν αντιληφθεί ποια κόμματα εκπροσωπούν οι παραπάνω, είτε είναι απλώς υποψιασμένοι. 
Το σοσιαλδημοκρατικό περιεχόμενο των θέσεών τους, καλυπτόμενο πίσω από τη λέξη κομμουνιστικό (Γαλλικό ΚΚ) και το νεφελώδες «η αριστερά» (όπου πολλά χωράει ο μπαξές), επιβεβαιώνει την ανάλυση που έχει κάνει το ΚΚΕ για το χαρακτήρα και τη στρατηγική αυτών των κομμάτων. 
Αποτελούν αναχώματα της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και πολιτικές εφεδρείες των μονοπωλίων, κάτι που το Γαλλικό ΚΚ απέδειξε και σε κυβερνητικό επίπεδο. Συμμετείχε στην κυβέρνηση Ζοσπέν που, εκτός των άλλων, βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία, μαζί με την ομογάλακτή της ίδιας σύνθεσης κυβέρνηση Ντ' Αλέμα στην Ιταλία. Και όντας το Γαλλικό ΚΚ μονίμως ουρά τού και στο όνομα Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, στις προεδρικές εκλογές του 2002 είχε υποστηρίξει στο β' γύρο τον «δεξιό» Σιράκ, για να μη γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ο ακόμα πιο «δεξιός» Λεπέν!! Το ίδιο έκανε και ο σημερινός υποψήφιος Ολάντ, τότε ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, που

ΚΚΕ: Δοκιμασμένη δύναμη στην πάλη για να σωθεί ο λαός

Για το ΚΚΕ, ο αγώνας για την ανακούφιση της εργατικής τάξης και του λαού από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και του λαού, που το ΚΚΕ να μην πρωτοστατεί ή να μη συμμετέχει ενεργά. Σήμερα, σε συνθήκες γενικευμένου σαρώματος σε Ελλάδα και ΕΕ, το ΚΚΕ δίνει πρωτοπόρα τη μάχη για το εμπόδισμα των βάρβαρων μέτρων και την ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Το ΚΚΕ είναι αυτό που πρώτο βρέθηκε στα διόδια όλης της χώρας και σήκωσε τις μπάρες για ελεύθερη διέλευση, ζητώντας να καταργηθούν τα διόδια, να πάψουν οι δρόμοι να αποτελούν ιδιοκτησία των εργολάβων, που κάνουν μπίζνες με τα χρήματα του λαού και εισπράττουν το χαράτσι στους αυτοκινητόδρομους. Το ΚΚΕ πήγε πρώτο και άνοιξε τις παραλίες που ιδιωτικοποίησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μετατρέποντας την αναψυχή στη θάλασσα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Δράσεις όπως αυτές ενέπνευσαν τη λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, πυροδότησαν νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Το ΚΚΕ είναι αυτό που πρωτοστάτησε για να εκφραστεί οργανωμένα η αντίθεση στα χαράτσια, με αίτημα την κατάργησή τους και στόχο να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονέων για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των

«Κατασκευάζοντας» το χρέος ...


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ελλήνων και των κοινοτικών αξιωματούχων το κρίσιμο μέγεθος, που επέβαλε την εφαρμογή των μνημονίων και την παρέμβαση της τρόικας, ήταν το δημόσιο χρέος. 
Δηλαδή ό,τι γίνεται στη χώρα μας, όπως και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γίνεται για να ελεγχθεί και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος. 
Ομως, όπως αποδεικνύεται, τα μέτρα που εφαρμόζονται οδηγούν αντί σε μείωση, σε αύξηση του χρέους.
Την περασμένη βδομάδα, ο οίκος Fitch εκτίμησε ότι το 2013 το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει το 170% του ΑΕΠ. 

Ξανά για την προπαγάνδα περί «Βαϊμάρης»


Πρόσφατα ο Ευ. Βενιζέλος, στα πλαίσια της επιδίωξης να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα προκειμένου στις εκλογές να αναδειχτεί ισχυρό το αστικό πολιτικό σύστημα και πιο ειδικά να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ πρόβαλε το «μπαμπούλα» του κινδύνου ενίσχυσης της ακροδεξιάς και του φασισμού. Στη συνέχεια επανέφερε για τον ίδιο λόγο το προσφιλές στα αστικά επιτελεία και διάφορους δημοσιολόγους ζήτημα της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», θέλοντας να υπενθυμίσει ότι την κατάργησε ο Χίτλερ, άρα ελλοχεύουν τέτοιοι κίνδυνοι και στην Ελλάδα. Τι θέλει να πει; Ο λαός να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα και στην Ελλάδα. Ετσι φέρνοντας στις σύγχρονες συνθήκες ιστορικά γεγονότα και μάλιστα διαστρεβλώνοντάς τα, ή ακόμη και παρουσιάζοντάς τα με ψευδή στοιχεία ή παρουσιάζοντας μια προηγούμενη περίοδο του καπιταλισμού ψευδώς πάνε να διαμορφώσουν ψυχολογία ή και συνείδηση τρόμου στους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι μια παραλλαγή της θεωρίας των «άκρων».
Ο δημοσιολόγος των «Νέων» Πρετεντέρης έγραψε, (6/4/2012):«Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης - για το γερμανικό

ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ: Αποκλεισμός του ΚΚΕ και βρώμικες επιθέσεις


Κραυγαλέα προκλητικός είναι πλέον ο πόλεμος αποκλεισμού, συκοφάντησης και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ, ενόψει και των επικείμενων εκλογών. 
Ο πραγματικός χρόνος στην ειδησεογραφία των αστικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που διατίθεται για την προβολή της δράσης του ΚΚΕ είναι ελάχιστος και μόνο για να τηρούνται κάποια στοιχειώδη προσχήματα. 
Καθεστώς είναι, όχι μόνο να μην προσκαλούνται εκπρόσωποι του Κόμματος στα δελτία ειδήσεων και τις δημοσιογραφικές εκπομπές, αλλά και να γίνονται αναφορές σε βάρος του από εκπροσώπους άλλων κομμάτων και παρουσιαστές, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο. 
Ενώ στις εφημερίδες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με κατασκευασμένα ρεπορτάζ, άθλιες συκοφαντίες και ψέματα.
Η αστική τάξη, οι αντιδραστικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις βλέπουν τον πραγματικό τους αντίπαλο στο πρόσωπο του ΚΚΕ, στην καθημερινή του δράση, στην πολιτική και τη στρατηγική του. 
Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας που έχει στην ιδιοκτησία της τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, η ακόμα πιο ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ, η μεγαλύτερη συσκότιση και διαστρέβλωση της πολιτικής του.
Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα:

ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ!


Ποια θα είναι η μεταχείριση του ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο έχει ήδη διαφανεί με προκλητικό τρόπο. 
Στο διάστημα από 2 έως 6 Απρίλη, δηλαδή σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, στα τηλεοπτικά πάνελ συνολικά των TV συμμετείχαν 147 εκπρόσωποι κομμάτων. Από αυτές το μερίδιο του ΚΚΕ ήταν μόλις ένας εκπρόσωπος!!
Καθένας καταλαβαίνει τη γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί στα ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ!
Το γιατί, επίσης είναι γνωστό. 
Κανενός άλλου κόμματος δεν ενοχλεί η πολιτική του. Αντίθετα, είναι χρήσιμη στη συγκυβέρνηση και γενικότερα στην αστική τάξη η παρουσία σωρού

Η αγία οικογένεια

1. Το γεγονός ότι δεν έχουμε προσαρμοστεί και καθηλωθεί στη διαβόητη οικογένεια της Ευρώπης δείχνει ότι, παρόλο το κενό που μας περιβάλλει, η πνευματική μας κατάσταση είναι άριστη. Από δω και στο εξής η εξέλιξή μας συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στην αδιαλλαξία και τις ακρότητες που συντελούνται εις βάρος μας από τους εταίρους.
2. Το μόνο που επιθυμεί η Ευρώπη είναι ο σωφρονισμός μας.
3. Οσοι μιλάνε υπέρ της Ευρώπης ζητάνε την έμπρακτη ανεκτικότητά μας: Να δεχτούμε μια πειθαρχική αλφάβητο όπου το κάθε γράμμα της θ' αντιστοιχεί σε υποχρεώσεις, απαγορεύσεις και τους αναρίθμητους συνδυασμούς που φαντασιώνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
4. Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως ίδρυμα