Σελίδες

3 Αυγ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση τύπου «διαχειριστικού ελέγχου»


Καθημερινά επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όρια της αντιπολίτευσής του είναι κριτική στα επιφαινόμενα και έλεγχος των διαδικασιών εντός της ΕΕ και των οργάνων της. Ο Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του χτες μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «η κακόγουστη, θεατρική "φιλολαϊκή" παράσταση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, τελείωσε άδοξα χτες (σ.σ. προχθές) βράδυ. Μαζί τελείωσαν και οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη». Επίσης επανέλαβε τα περί «τριανδρίας της δραχμής» που «παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».
Δεν παρέλειψε να αναπαράγει τα όσα λέγονται και αποτελούν το άλλοθι της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους περί ανάγκης «ενός εθνικού σχεδίου

Η ζωή των εργατών δεν είναι θέατρο


Εχουν κάτι να μοιράσουν ως εκλεκτά μέλη της αστικής τάξης οι Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης; Απολύτως τίποτα. Υπάρχει μια θέση του ενός ή του άλλου που να επιτρέπει στους εργαζόμενους να πληρώσουν λιγότερο την καπιταλιστική κρίση; Απολύτως καμία. Το θέατρο που έστησαν προχτές και κυριάρχησε στα χτεσινά δελτία αντανακλά ίσως διαφορές στο εσωτερικό της αστικής τάξης, αλλά πρέπει να αφήνει παγερά αδιάφορη την εργατική τάξη.
Καθετί που παρουσιάζεται σαν δήθεν διαφωνία μεταξύ των αστών πολιτικών και των κομμάτων τους δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί ούτε καν σαν ο γνωστός φερετζές. Η ομόφωνη απόφαση των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν για το νέο τσεκούρι στο λαϊκό εισόδημα είναι το πραγματικό στοιχείο για το οποίο πρέπει να κριθούν και να καταδικαστούν. Η επίσης ομόφωνη απόφασή τους για νέα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου είναι ένα ακόμα πραγματικό γεγονός που αποδεικνύει ποια τάξη παραμένει στην εξουσία ανεξάρτητα του ποιος εναλλάσσεται στην κυβέρνηση. Το γεγονός ότι όλοι μαζί, συμφωνούντες και διαφωνούντες, αρχίζουν και τελειώνουν τις τοποθετήσεις τους με όρκους πίστης στην ΕΕ είναι η απόδειξη για το θεό που πιστεύουν.
***
Το παλεύουν είναι αλήθεια. Την ώρα που χορεύουν τα βουβάλια (εντείνεται ο

Τα «ανομολόγητα» σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Αλήθεια, τι θέλει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπιστώνει ότι «η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μη θυμώσει η τρόικα»; Πιστεύει στα σοβαρά ότι όλα τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση παίρνονται έτσι στην τύχη, δίχως πρόγραμμα και σχέδιο, απλά και μόνο για λόγους λατρείας του μνημονίου και φόβου απέναντι στην τρόικα; Δε βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα τα μέτρα εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και υπηρετούν έναν και μόνο στόχο, πώς δηλαδή θα βγει η πλουτοκρατία από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες, φορτώνοντας όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού, σπρώχνοντάς τον έτσι πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση; Ασφαλώς και τα βλέπει όλα αυτά και τα γνωρίζει άριστα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, λοιπόν, επιλέγει να κατηγορεί την κυβέρνηση για ...έλλειψη σχεδίου; Ακριβώς γιατί δε θέλει να αγγίξει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και άρα την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, επειδή ο ορίζοντας της πολιτικής του δεν υπερβαίνει τα όρια του καπιταλισμού. 

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ», Η τρομοκρατία στο εργοστάσιο δεν θα περάσει!


Ανακοίνωση - καταγγελία του ΔΣ του Σωματείου για τις έξι νέες τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις

Απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας που έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τις τελευταίες έξι εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις, την πρόθεσή της να διαλύσει το Σωματείο των χαλυβουργών και να δημιουργήσει καθεστώς γαλέρας στο εργοστάσιο, το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών δηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν και να την τσακίσουν.
Μετά από την άμεση παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην Επιθεώρηση Εργασίας, χτες, για τις απολύσεις, προγραμματίστηκε τελικά τριμερής συνάντηση για τις 9 το πρωί της Δευτέρας. 

Επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ


Παρά το «θέατρο» που έχει στηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να θολώσουν τα νερά περί δήθεν προσπάθειας «να μην παρθούν νέα επώδυνα μέτρα για τους αδύναμους», είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένη νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα γιατί αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου προκειμένου να βγει από την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, ρίχνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Το νέο πακέτο περικοπών 11,5+3 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί και θα καταληχτεί με την τρόικα το επόμενο διάστημα, θα επιταχύνει την εξαθλίωση του λαού. Η λαϊκή οικογένεια ήδη στενάζει από την ανεργία, το πετσόκομμα του εισοδήματος, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, που χρυσοπληρώνει. Η δήθεν καλλιέργεια φρούδων ελπίδων από τη συγκυβέρνηση, ότι «εφόσον τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας θα υπάρξει νέα επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα και στην πορεία χαλάρωση των μέτρων», είναι η νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού.
Η «επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων», το δήθεν «άνοιγμα στις αγορές», «ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ», οι «επενδύσεις που θα έρθουν», δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, είναι παζάρια μεταξύ των εκμεταλλευτών του μόχθου του λαού. Αυταπάτες όμως καλλιεργεί και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που με αντιμνημονιακή ρητορεία, μιλάει για «ευρωπαϊκή λύση», «διαγραφή μέρους του χρέους και απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Και αυτός, από την πλευρά του, εξαπατεί τα λαϊκά στρώματα ότι μπορεί να περιμένουν μέσα στην ΕΕ, και με δεδομένη την εξουσία των μονοπωλίων, να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη.

O Nίκος Καραθανασόπουλος στο kontra chanel 2-8-2012



taxikiantepi8esi