Σελίδες

4 Μαΐ 2012

Ψήφο στο ΚΚΕ για την αντεπίθεση


Οι καπιταλιστές δείχνουν τα δόντια τους τσακίζοντας τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Τώρα στην Ολλανδία, όπως χτες στην Ισπανία και την Ιταλία, όπως αύριο στη Γαλλία, ακόμα και μέσα σ' αυτήν την Γερμανία.
Ονομάζουν ανάπτυξη αυτήν την επέλαση κι αυτήν την ανάπτυξη θέλουν να σώσουν όλοι όσοι εμφανίζονται να δηλώνουν εγγυητές της ευρωπαϊκής προοπτικής, όπως διαβεβαιώνουν στη σειρά οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας.
***
Από την πλευρά της η αστική τάξη δεν κρύβεται. Τώρα που τα διλήμματα περί χάους δεν πιάνουν, τώρα μπαίνουν στο ψητό: ποιοι είναι με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ποιοι όχι. Αυτό είναι το δίλημμα που βάζει κι έχει δίκιο στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει έτσι τις ψήφους ώστε ακόμα κι αν κατανέμονται σε διαφορετικά κόμματα, να παραμένουν στο μεγάλο μαντρί, να μην απειλούν την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση.
Από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, έχει δίκιο όταν ζητάει να πέσουν

Στα κύματα του υπαρκτού συμβιβασμού- Συμπεράσματα και από τη χθεσινή ομιλία του Α.Τσίπρα

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Σκεφτομαι τελευταία ότι ίσως το παρακάνω και οτι ίσως καμια φορά γινομαι επιθετικός προς το  ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί και ναναι έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιλογή από τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια αυτού του κατα τη γνώμη μου απολίτικου και συμβιβαστικού προφίλ τύπου πλατείας και από την άλλη το παραμύθι "περί Αριστερής κυβερνησης τη Δευτέρα" με εκνευρίζουν. Και αν για το πρωτο έφταιγα εγώ που δεν άκουγα τους παλιούς που μου τα έλεγαν εδω και καιρό, για το δευτερο φταίει η άτιμη η λατρεία του κοινοβουλευτισμού και η ανάδειξη της κυβερνητικής εξουσίας σε τελικό και απώτερο στόχο.
Δεν έχω καμια εμπάθεια και καμια προσωπική αντιπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ.Τσίπρα. Καθε άλλο κι αυτό είναι πιο γνωστό κι από γνωστό στους φίλους μου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμη όμως πολιτικά δε γίνεται να μη μιλήσουμε σκληρά αν θέλουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από τον πολιτικό μας διάλογο
Η χθεσινή  λοιπόν ηταν μια ομιλία αρκετά καλή σε τόνο και ενθουσιασμό μπροστα σε πολύ κόσμο  που ειχε καταλάβει κάτι λιγότερο από τη μισή πλατεία Ομονοίας, αν είδα καλά, σε αρκετά πυκνό σχηματισμό.(Αν ειδα σωστά η εξεδρα είχε στηθεί στη μεση της πλατείας κοιτώντας προς τη μεριά της οδού Αθηνάς και μπροστα ήταν ο κόσμος του Συριζα ενω πισω δεν είδαμε πλανα).
Ηταν όμως μια ομιλία πολιτικά άδεια αφου έλλειπαν όλες εκείνες οι αιχμές που

Αυταπάτες και ασύστολα ψέματα


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο protagon.gr, ο Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:
«Τι λέει η πλειοψηφία; Λέει εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αλλά δεν θέλουμε και να γίνουμε εξαθλιωμένοι. Θέλουμε να είμαστε ισότιμοι εκεί μέσα, να μας συμπεριφέρονται ως ίσος προς ίσο και να μη μας θεωρούνε δεύτερης διαλογής». 
Αφήνουμε κατά μέρος την άγνοια (ή συνειδητή διαστρέβλωση) θεμελιακών αρχών της πολιτικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης στον καπιταλισμό. Αφήνουμε επίσης κατά μέρος το γεγονός ότι προσπαθεί να πλασάρει την επιθυμία του για πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το λαό σαν υπέρμαχο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, όταν αυτή αποδεδειγμένα απαξιώνεται σε ολοένα και περισσότερες λαϊκές συνειδήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δίνει μάχη για τη διάσωση της ΕΕ και όχι ο λαός. Το ομολόγησε άλλωστε ο ίδιος ο Τσίπρας σε προχτεσινή του συνέντευξη, λέγοντας πως το κόμμα του προσφέρει περισσότερες εγγυήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θα κρατήσει τη χώρα εντός του ευρώ, εντός δηλαδή της ΕΕ, που σε συνέργεια με τους ντόπιους πολιτικούς εκπροσώπους της τσαλαπατάει μισθούς και δικαιώματα στην Ελλάδα και παντού. 

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Στην νέα αθλιότητα κατέφυγε χθες από το Περιστέρι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντ. Μπακογιάννη. 
Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αντιδραστική θεωρία των «άκρων», είπε μεταξύ άλλων: «Εχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και εσείς κυρία Παπαρήγα, κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε και όλοι σας στην φαιοκόκκινη συμμαχία που πατάτε στον πόνο του λαού. 
Γιατί το ΚΚΕ θαυμάζει την Βόρειο Κορέα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσάβες, η Χρυσή Αυγή νοσταλγεί τους ναζί». 
Το παραλήρημά της στοχεύει το ΚΚΕ, το οποίο

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ "ΤΑΞΙΚΗ" ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ... (και τα μυαλά στα κάγκελα)





Μητσοτάκης: Προσέξτε το ΚΚΕ

Ο Κ.Μητσοτάκης ειναι ένας άνθρωπος του συστήματος με μεγάλη πείρα  και προσφορά στην  άρχουσα τάξη. Παρακολουθώντας τον τόσα χρόνια έχουμε δει τον τρόπο που επιλέγει σε κρίσιμες στιγμές να στελνει μηνυματα προς διάφορες κατευθύνσεις.
Τωρα, λίγο πριν τις εκλογές, στέλνει και πάλι μηνυμα προς την Ελληνική άρχουσα τάξη να προσέχει το ΚΚΕ που είναι "σοβαρό και ιστορικό κόμμα" δείχνοντας τον προβληματισμό του για την πολύχρονη σταθερή σχέση των κομμουνιστών με το λαό και τους αγώνες του.
Διαβάζουμε στο Βήμα από τη δήλωση Μητσοτάκη:

 «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» 
Στέλνει ακόμη  μήνυμα στους συντητρητικούς ψηφοφόρους ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα που παρανομεί και που πρέπει να αποδεχτούμε τον περιορισμό του στα πλαίσια της "δημοκρατικής νομιμότητας". 

Δεν έχουν ιερό και όσιο

Χτες η Κική Μακρή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα, δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα Γ. Νικητιάδη και πρώην υφυπουργού Τουρισμού, προκειμένου να κληθεί στην αυριανή προεκλογική του συγκέντρωση. 
Χτες επίσης, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Αννα Νταλάρα έστειλε προσωπικά στο Διευθυντή και στον Αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη», στα γραφεία της εφημερίδας και σε προσωπικό φάκελο για τον καθένα την προεκλογική της κάρτα, αλήθεια για να την ψηφίσουμε; 

Παρακυβέρνηση με βάση το παρασύνταγμα!

Μπορούμε να ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε στις 6 Μαΐου. Η κυβέρνηση όμως που θα βγει, θα εφαρμόσει ό,τι θέλει η τρόικα, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η ΕΕ. 


Ήδη τα μέτρα για το επόμενο τρίμηνο έχουν «διαρρεύσει» όλα κατά γράμμα από το γραφείο του πρωθυπουργού. Μέτρα φωτιά που καρατομούν και άλλο τα εισοδήματα, τους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες, τις συντάξεις. Μέτρα φόρων και έκτακτων εισφορών. Μέτρα πραγματικού ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας. Μέτρα αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, κρυπτοφασιστικά, ξεκινώντας δήθεν από την προστασία του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου.
 Από την Δευτέρα 7/5/2012 θα έχουμε μια νέα κατάσταση. 



Τα μνημόνια, οι πολιτικές της ΕΕ και οι αποφάσεις της τρόικας θα αποτελούν τη μόνη νόμιμη πηγή εκπόρευσης της πολιτικής και της εξουσίας. Όλα μαζί θα αποτελούν το παρασύνταγμα της διακυβέρνησης. Το σύνταγμα θα πάει στην πάντα ακριβώς όπως είχε πάει από τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι το 1974 και η χώρα κυβερνιόταν με βάση το παρασύνταγμα των εκτάκτων μέτρων. 

Βρώμικη αστική «δημοσιογραφία» τους

«(...) έρχεται και ο Θανάσης Παφίλης για να δηλώσει ότι το "κόκκινο κόμμα" δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Γι' αυτό και την επομένη θα κατέβει στον δρόμο για να τα ακυρώσει. Την ίδια στιγμή ζητεί και εκείνος να τους ψηφίσουμε. Για να νομιμοποιήσουμε, διά του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματός μας, την κατάλυση των νόμων που ευαγγελίζονται; Θα το αποκαλέσω, όσο πιο ευγενικά μπορώ, "σύγχυση", για να μην το πω "παράνοια" και εξοριστώ στη Σιβηρία κατηγορούμενη για αντικομμουνιστικό οίστρο...».Αυτά γράφει η Πανδώρα, στο χτεσινό ηλεκτρονικό Βήμα. Το ποιος βρίσκεται σε σύγχυση, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς,

Μήνυμα λαϊκής αντίστασης, ανυπακοής


Σε παλιότερα χρόνια μια από τις βασικές κατηγορίες κατά των κομμουνιστών ήταν πως αν ποτέ έρθουν στην εξουσία «θα σου πάρουν το σπίτι!» ή «θα σου πάρουν το χωράφι!». Κύλησε κάμποσος χρόνος από τότε, όχι όμως τόσος για να τα ξεχάσουμε. Σήμερα, στην πράξη φαίνεται πως το σπίτι και το χωράφι του κάθε βιοπαλαιστή κινδυνεύει από τα χαράτσια (όπου να 'ναι έρχεται κι αυτό για τα αγροτεμάχια), τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και νερού (μετά τις εκλογές αναμένονται νέες ανατιμήσεις), τις δημεύσεις και τους πλειστηριασμούς κράτους και τραπεζών! Με άλλα λόγια, το σπίτι και το χωράφι τα παίρνει ή απειλεί να τα πάρει από το λαό ο καπιταλισμός!
Σ' αυτές τις συνθήκες ένα από τα βασικά επιχειρήματα κατά των κομμουνιστών έχει πλήρως αντιστραφεί! Τώρα λένε «το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνητικό πρόγραμμα!», «το ΚΚΕ θέλει να είναι μόνο αντιπολίτευση, δε θέλει να κυβερνήσει!» ή περίπου «έχουμε αφήσει και μια καρέκλα άδεια για το ΚΚΕ στην αντιμνημονιακή - αριστερή κυβέρνηση, μα αυτό είναι τόσο μονόχνοτο και μίζερο που δεν έρχεται!».
Η πλήρης παράκρουση έρχεται τώρα, προεκλογικά, που ακόμη και δημοσιογράφοι και σταθμοί, που πολεμούν το ΚΚΕ και τις 365 μέρες το χρόνο, εκδηλώνουν το ...«τρυφερό ενδιαφέρον» τους για το αν το Κόμμα έχει κυβερνητικές φιλοδοξίες...
Τι είδους μύγα τους τσίμπησε;
Είναι να αναρωτιέται κανείς το πώς προέκυψε αυτό το πνεύμα ανησυχίας για το αν το ΚΚΕ έχει «κυβερνητικό πρόγραμμα» και το γιατί αρνείται τη συμμετοχή του ακόμη και σε μια αριστερή κυβέρνηση. Δε χρειάζεται, όμως, να πάμε και πολύ μακριά για να βρούμε τι είδους μύγα τους τσίμπησε. Κι αυτό γιατί σήμερα βλέπουμε χιλιάδες

Όρθιοι.


Όρθιοι, να πάμε στο παραβάν και να βγούμε από αυτό
Όρθιοι και με ψηλά το κεφάλι. Να θυμηθούμε ποιος μας έφερε εδώ. Τα ψέματα που έλεγαν, τις απειλές που εκσφενδόνιζαν. Τους προδότες που μας κορόιδευαν, τους παπαγάλους που μηρύκαζαν, τις εντολές των αφεντικών τους.
 Όρθιοι εμείς και η μνήμη μας. Να θυμηθούμε, ποιος  έλεγε ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία…», ποιος έλεγε ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, ότι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση, ότι σε ένα δύο χρόνια θα βγούμε στις αγορές… Να θυμηθούμε  ποιος έκανε τις κωλοτούμπες του, ποιος πούλαγε φούμαρα αντίστασης.  Να θυμηθούμε ποιος μας έκανε πειραματόζωο σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα, πρωτοφανές και μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά, που κρατάει ένα λαό σε ύφεση πάνω από 5 χρόνια!
Όρθιοι και θυμωμένοι για μια Ευρώπη νονών, που εκβιάζει, εκφοβίζει, απειλεί, τιμωρεί, και υποθάλπει εγκληματίες που κερδοσκοπούν εις βάρος της δικής μας εξαθλίωσης. Όρθιοι απέναντι σε έναν κόσμο όπου 10 χαρτογιακάδες σε 3 οίκους αξιολόγησης, στοιχηματίζουν, όνειρα, ελπίδες και ζωές εκατομμυρίων, ανθρώπων. Όρθιοι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό  σύστημα, της εκμετάλλευσης, της αδικίας, της φτώχειας και του παραλογισμού.
Όρθιοι και συνειδητοποιημένοι, απέναντι, στα καθεστωτικά ΜΜΕ, που μας θεωρούν ηλίθιους χωρίς να το κρύβουν, που βάζουν τους γλείφτες των ιδιοκτητών τους, να καθοδηγήσουν το μυαλό και τη λογική μας. Όρθιοι και συνειδητοποιημένοι, χωρίς να αναμασάμε τα επιχειρήματά τους και τις συκοφαντίες τους για

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Στο απόγειο η αμετροέπεια και ο εμπαιγμός του λαού


Οσο περισσότερο μιλάνε, τόσο αποκαλύπτονται τα φούμαρα με τα οποία προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες και να τρυγήσουν ψήφους
Σαν να του έδωσαν από χτες στο χέρι την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και ξέχειλος από αμετροέπεια, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, απ' το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αθήνα, ξεκίνησε ως εξής την ομιλία του: «Λαέ της Ελλάδας, λαέ της Αθήνας σήμερα μίλησες (...) σήμερα ψήφισες (...) Σήμερα δίνεις εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς». Βέβαια, το περιορισμένο ακροατήριο από κάτω (βλέπε ρεπορτάζ στην ίδια σελίδα), ούτε στο ελάχιστο δε δικαιολογούσε μεγαλοστομίες όπως οι παραπάνω, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια να εξαπατήσει και να παραπλανήσει το λαό.
Καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες, ο επικεφαλής του ισχυρίστηκε ότι η εναλλαγή φρουράς στη άσκηση της αστικής διαχείρισης εκφράζει την απόφαση του λαού «να πάρει τη ζωή του στα χέρια του» και «ν' αλλάξει τη μοίρα του», την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέλει μέσα στην καπιταλιστική ΕΕ της φτώχειας για το λαό και των κερδών για το κεφάλαιο. Στο διά ταύτα και πέρα από τα μεγάλα λόγια και τον ποιητικό του οίστρο, ο Αλ. Τσίπρας δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να κρύψει τις προφανείς αντιφάσεις και τα αδιέξοδα των προτάσεων που εισηγείται στο λαό.

Λάκης Χαλκιάς : Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Σήμερα οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι από τις πιο κρίσιμες και πιο σκληρές που έχει περάσει ο τόπος μας ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να πω γιατί πρέπει να ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Στην τραγική κατάσταση που μας έφεραν οι μέχρι τώρα κυβερνώντες αυτό τον έρημο τόπο, τι άλλο χειρότερο πρέπει να δούμε και να πάθουμε;
Καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις, το ωράριο, η ανεργία στα ύψη, το μεροκάματο, το μηνιάτικο, και οι συντάξεις στα τάρταρα, εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι μήνες, υποβαθμίζονται Νοσοκομεία και Σχολεία που δείχνει ότι θέλουν να μας πεθαίνουν γρήγορα και τα

ΚΚΕ η ελπίδα είναι εδώ