Σελίδες

9 Απρ 2013

ΑΠΟΓΟΝΟΣ του ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς




Ωμός και χυδαίος αντικομμουνισμός, επενδυμένος με τα επιχειρήματα των τραπεζιτών, ήταν η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με καθυστέρηση 7 μηνών από την κατάθεσή της και δεν τέθηκε επίσημα σε ψηφοφορία, με βάση μια στρεβλή ερμηνεία που γίνεται σε άρθρο του Συντάγματος και αποκλείει την υιοθέτηση προτάσεων νόμου από την αντιπολίτευση.

Φίλος της Ειρήνης και φίλος του Ομπάμα και των Εργατικών της Αγγλίας ...δε γίνεται


Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει» και δεν διστάζει με ανοίκειο τρόπο να οικειοποιείται τα πάντα - και όσα του είναι προδήλως ξένα - είναι γνωστό. Έτσι δεν ξαφνιάζει διόλου το γεγονός ότι στην παρουσίαση βιβλίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τον Λαμπράκη και το κίνημα ειρήνης, ο Αλ. Τσίπρας μνημόνευσε και τους Μπελογιάννη, Πλουμπίδη και άλλους όχι βεβαίως ως κομμουνιστές, αλλά ως γενικώς και αορίστως αγωνιστές, ενώ δε δίστασε να μνημονεύσει ακόμα και το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο»!
Γνωστή είναι και η παλαιόθεν αποκήρυξη του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, άρα και πάλι δεν μας ξάφνιασε ο Αλ. Τσίπρας όταν εμφάνισε  το κίνημα ειρήνης σαν «αντιπολίτευση στην ψυχροπολεμική ιδεολογία, η οποία επιβλήθηκε από τα πάνω σε κράτη και λαούς αμέσως μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Ένα και το αυτό δηλαδή οι σοσιαλιστικές χώρες και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μονοκονδυλιά διαγράφονται οι ακατάβλητες προσπάθειες της Σοβιετικής Ένωσης κατά των πυρηνικών όπλων, υπέρ της ειρήνης.
Και βεβαίως ουδεμία έκπληξη απ' το γεγονός ότι ερχόμενος στο σήμερα της «καπιταλιστικής κρίσης, των οξύτατων διεθνών ανταγωνισμών που βρίσκουν την έκφρασή τους και στην ευρύτερη περιοχή μας», γεγονός που «εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και για την υπόθεση της ειρήνης», δεν βρήκε - ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τσίπρας - μια λέξη να πει για τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ.

Λ. Κανέλλη: Η Χρυσή αυγή εξυπηρετεί εξαιρετικά το σύστημα (VIDEO)




Στο ρόλο της Χρυσής Αυγής στην εξυπηρέτηση και στήριξη του συστήματος, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
Οι επιθέσεις, οι δηλώσεις και οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, είναι «εξαιρετικά

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!


Μέρα απεργίας και πάλης για όλους τους εργαζόμενους
Την 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Σε προκήρυξη απεργίας την 1η Μάη και στη διοργάνωση απεργιακών συγκεντρώσεων την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, καλεί να προχωρήσουν τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απαντώντας έτσι στην προσπάθεια υπονόμευσης της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι η απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.
Με τον τρόπο αυτό και ενώ ήδη εργατικά κέντρα και συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις για απεργία την 1η Μάη, δίνεται απάντηση στην προσπάθεια μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη του Πάσχα, όπως προβλέπεται και από την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας την 1η Απρίλη και δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη (ΦΕΚ 774) κατ' αξίωση των μεγαλεμπόρων.
Στην ανακοίνωσή του για την απόφαση αυτή το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν