Σελίδες

13 Φεβ 2014

Το «κόκκινο ανεμούριο» της Συριζαίϊκης «Αριστερής Πλατφόρμας»

Πώς να ανοίξεις διάλογο με έναν οπορτουνιστή, όταν έχει ήδη επιλέξει να είναι ένας εκ των εργαλείων της διαχείρισης και εκσυγχρονισμού του αστικού συστήματος σήμερα;
Τι σημασία έχει η αφετηρία ενός συνεπούς, χθες και σήμερα, οπορτουνιστή, όταν έχει εγκαταλείψει το στρατηγικό στόχο της λαϊκής εξουσίας και αναλώνεται σε κυβερνητικά πυροτεχνήματα, με αναφορά το παρελθόν του;
Τι μήνυμα στέλνει στους κομμουνιστές το «Βήμα» όταν γράφει, ότι «ήταν το αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου», ο Λαφαζάνης;
Προς τι η πρεμούρα, για ντόπα στο Λαφαζάνη, ώστε να πάρει λίγη δροσιά από το μπόι και τον ίσκιο του Χαρίλαου;
Προς τι λοιπόν οι δάφνες από το παρελθόν, που το ανεμίζει το «Βήμα»;
Έχει τους λόγους του το «Βήμα».

Τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής... πήραν την πρέπουσα απάντηση

Βρωμιές από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, προχτές στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για την «αναδιοργάνωση» των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ναζιστών ανέφερε: «Το 1984 η Ελληνική Χωροφυλακή πέφτει θύμα του ρεβανσισμού της Αριστεράς, που δεν μπορούσε να δεχτεί, κατά τη μάχη των Αθηνών του 1944, τη συντριβή του Εφεδρικού ΕΛΑΣ από το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, όπως και στο δεύτερο γύρο του συμμοριτοπολέμου το 1946-1948, όταν τέθηκε υπό την ηγεσία του τότε αρχιστράτηγου Παπάγου, τη διάλυση των δικτύων πληροφοριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και των γιαφκών που είχε τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε άλλα κέντρα στην επαρχία».

Για να πάρουν την πρέπουσα απάντηση από το βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη: 

Για φαντάσου...

Ευτυχώς όλα τα παρακάτω είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.
Για φαντάσου λοιπόν:
- Το ΚΚΕ να συζητάει αν θα δεχτεί να στηρίξει έναν υποψήφιο που αβαντάρει και κάνει εκπομπές φιλοτεχνώντας το «αμεσοδημοκρατικό» προφίλ του φασίστα Κασιδιάρη και του ναζιστικού σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Για φαντάσου εργάτες, απολυμένοι, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι του ΚΚΕ να μπαίνουν σε διαδικασία έστω προβληματισμού για το αν πρέπει να δεχτούν να στηρίξουν έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη με ακροδεξιές θέσεις, όπως τον Καρυπίδη, τον οποίο απέσυρε μετά την κατακραυγή ο ΣΥΡΙΖΑ;
- Το ΚΚΕ στις 4 Μάη σήκωσε ένα πανό στην Ακρόπολη που έλεγε «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» Την επόμενη μέρα στη βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο I. Ήταν μέρα πετυχημένης πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια ώρα που τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα, που απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί απεργούσαν, την ίδια μέρα κάποιοι ψήφιζαν το Μνημόνιο Ι.

Κοινοί τόποι...

Το γεγονός ότι μια σειρά υποψήφιοι, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλοι, που θα μπορούσαν να είναι με τη ΝΔ επίσης, εμφανίζονται είτε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δε στέκεται στον αέρα, δεν αφορά προσωπικές επιλογές διαφόρων. Πατάει στην αντικειμενική ύπαρξη μιας κοινής στρατηγικής βάσης που διαπερνά τα προγράμματα - θέσεις όλων αυτών των πολιτικών χώρων.
Όταν το ΚΚΕ εκφράζει αυτήν την εκτίμηση, το κατηγορούν ότι ταυτίζει όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι δε βλέπει τις διαφορές. Πράγμα βεβαίως που δεν είναι σωστό. Το ΚΚΕ επισημαίνει τις διαφορές, ιστορικές - ιδεολογικές, στο μείγμα διαχείρισης. Δείχνει όμως την ταύτιση στους στρατηγικούς στόχους των δυνάμεων που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση.