Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Η «Ασφάλεια» του πολίτη, το οργανωμένο έγκλημα και η ΕΛ.ΑΣ. ...

Τα «χέρια ψηλά» σηκώνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο εξάμηνο του 2012. 
Ομως η «αδυναμία» των διωκτικών αρχών κατά του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι καινούριο φαινόμενο, ούτε βέβαια οφείλεται κυρίως στην καπιταλιστική κρίση ή στη δράση των αλλοδαπών, όπως υποστηρίζουν τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα. 
Η βασική αιτία είναι ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας κατά του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή κατά των αγώνων του λαού και κυρίως κατά του ταξικού κινήματος. 

«Μόνο η μπάλα από το πόδι λείπει»...


Αποκαλυπτικά είναι τα όσα περιγράφουν στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τρία νέα παιδιά που δουλεύουν σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα. Φόβος, τρομοκρατία, εκβιασμοί, εξευτελισμός, απλήρωτη δουλειά, μισθοί της πείνας συνθέτουν την εργασιακή τους καθημερινότητα.
«Δεν το πίστευα ότι μπορεί να είναι έτσι. Είναι άθλιος χώρος. Είναι κάτεργο, μόνο η μπάλα από το πόδι λείπει...», λέει χαρακτηριστικά η Α., που δουλεύει σε πολυκατάστημα μεγάλης γνωστής αλυσίδας. «Μας εξευτελίζουν καθημερινά, μας βάζουν σε σειρά τον έναν πίσω από τον άλλο και μας ψάχνουν αν έχουμε κλέψει». Η Α. έχει προσληφθεί με 6ωρη σύμβαση αορίστου χρόνου, αλλά πληρώνεται με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι την κλαδική. Καταγγέλλει μάλιστα ότι παρότι είναι 6ωρη, «έχει τύχει να δουλέψω και 12 ώρες συνεχόμενα. Τις ώρες αυτές δεν τις πληρωνόμαστε, απλά μπορεί να τις μαζέψουν και να μας τις δώσουν ρεπό ή μια μέρα να δουλέψουμε λιγότερο». Ο μισθός της δεν φτάνει τα 450 ευρώ. Η πλειοψηφία άλλωστε των εργαζομένων δουλεύει 6ωρο και λίγοι είναι αυτοί που έχουν 8ωρο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ

Η εμβάθυνση της συνεργασίας των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ εμπεριέχει ως βασικό συστατικό της στοιχείο τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε είδους επεμβάσεις σε βάρος των λαών της περιοχής και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο εμπλοκής σε ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
Το κράτος του Ισραήλ δεν βαρύνεται μόνο για την κατοχή και τα αμέτρητα εγκλήματα κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Μέτρα 102δις(!!) από την Ισπανία- Ζήτω η Ευρώπη των λαών!

Μετά τη γνωστή μεγάλη διαπραγματευτική νίκη του Ραχόι (στο γνωστό "πόλεμο" Βορείων - Νοτίων) στη τελευταία σύνοδο κορυφής, μπαίνουμε πλέον στον κυρίως θρίαμβο των Ισπανών που υποθέτω πως πανηγύρισαν δεόντως όταν όλη η Ευρώπη μιλούσε για χαστούκι του Νότου στη Γερμανία.
Μέτρα-τέρας ύψους 102 δις ετοιμάζονται για τους συναθλητές μας δρομείς της κρίσης Ισπανούς μέχρι το 2014!! 
Τα μέτρα υποβάλλονται από την Ισπανική κυβέρνηση στην ΕΕ για έγκριση!
Θα ξεκινάνε "μαλακά" με 13,5 δις φέτος -4 μήνες μένουν μην ξεχνιόμαστε- και θα συνεχίζουν στο πολύ πιο άγριο με πακέτο 39 δις το '13 και 50 δις το '14...