Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ολα τα κόμματα εναντίον του μνημονιου!-Συντροφοι και συναγωνιστές νικήσαμε!

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων που μπηκαν στη Βουλή προκύπτει το εξής συγκλονιστικό.
Ειναι όλα εναντίον του μνημονίου! 

Ολα θέλουν ή να το καταγγείλουν ή να το καταργήσουν μακροπρόθεσμα ή άμεσα ή να το αλλάξουν.
Συντροφοι νικήσαμε! Ακόμη κι από τα δεξιά κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, και ο θαυμαστής του μνημονίου Τζήμερος που σωστά είπε οτι το μνημόνιο βρίσκεται κατα 80% στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε οτι θα έπρεπε να συζητηθεί άρθρο - άρθρο. Ακόμη και ο Σαμαράς σήμερα μίλησε για αλλαγές και μονόπλευρη λιτότητα(!) και μίλησε για αναδιαπραγμάτευση. Για το ΠΑΣΟΚ μη με ρωτάτε, δεν αντέχω άλλο Βενιζέλο, αλλάζω κανάλι.

Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα


Βάλθηκαν οι αστοί να νουθετήσουν το ΚΚΕ στη σωστή πολιτική συμμαχιών, υποδεικνύοντάς του τα λάθη του σ' αυτήν την πολιτική που δε διευκολύνει τάχα την ανακούφιση του λαού από την αντιλαϊκή πολιτική εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι πρώτη φορά, αλλά τώρα, στις εκλογές και ιδιαίτερα μετεκλογικά, ενταγμένοι στο να σπέρνουν αυταπάτες στο λαό για φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο σύστημα. Θέλουν το ΚΚΕ να κάνει συμμαχίες στα μέτρα τους. 
Ετσι, αυτή τη φορά σκυτάλη πήρε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» που αναφέρει: «Ο εκλογικός μήνας Μάιος είναι... "γουρλής" για την Αριστερά! Στις εκλογές του Μαΐου 1958, η ΕΔΑ, χάρις στον νουνεχή πρόεδρό της Ιωάννη Πασαλίδη (είχαν συμπράξει με την ΕΔΑ και προσωπικότητες του κεντροαριστερού χώρου) ανεδείχθη σε αξιωματική αντιπολίτευση. Υστερα από 54 χρόνια, η Αριστερά επανέλαβε το "θαύμα" και προκάλεσε την ίδια έκπληξη. Το ΚΚΕ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά, ακολούθησαν μοναχικό δρόμο.(...)Το ΚΚΕ δεν διδασκόταν ποτέ από τα πολλά λάθη του, (κόμμα λαθών) (...).

Ρήξη και αντεπίθεση ή νέα διλήμματα και αυταπάτες;


Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη, μέσα στα ΑΕΙ - ΤΕΙ έχουν ξεσαλώσει διάφοροι οπορτουνιστές, οι οποίοι με ψέματα και άλλες αλχημείες προσπαθούν να κρύψουν από το λαό την πολιτική τους, να την καμουφλάρουν. 
Ιδιαίτερος στόχος είναι να νοθευτεί ο ριζοσπαστισμός των αγωνιστών, των φοιτητών και φοιτητριών που ζουν και έχουν απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πολιτική του κεφαλαίου, αυτών που βλέπουν μπροστά τους την ανεργία να πλησιάζει.
Από κοινού με τις σκόρπιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δρουν και οι ομάδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΑΑΚ.
Αρκετοί φοιτητές, και με το δίκιο τους, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις ουσιαστικές διαφορές τους. Αυτές οι ομάδες όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφημίζουν το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που νομίζει κανείς ότι ψήφισαν και οι ίδιοι Τσίπρα. Λένε μάλιστα πως «αυτό είναι το πρώτο βήμα (!!!)» και το επόμενο θα είναι «η ενίσχυση της αριστεράς στις φοιτητικές εκλογές, που ...ελέω έλλειψης της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ». Αυτό βέβαια διανθίζεται με διάφορες σάλτσες για «την ανατρεπτική αριστερά», την «ενωτική αριστερά των κινημάτων» κ.λπ.
Και αυτοί λοιπόν με τη σειρά τους έχουν και θα έχουν ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Απόδειξη γι' αυτό είναι η θέση που προπαγάνδιζαν οι ομάδες αυτές πριν τις βουλευτικές εκλογές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ελεγαν πως «διαφωνούμε με την αριστερή κυβέρνηση, εμείς θέλουμε μία κυβέρνηση η οποία θα ελέγχεται και θα κριτικάρεται από το κίνημα». 
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την «αθώα» δήλωση; 

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Επιταχύνει την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ


Ανταγωνίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της «κεντροαριστεράς»
Την αναδιάταξη προσώπων και συνθήματα περί «κεντροαριστεράς» επιστρατεύει ο Ευ. Βενιζέλος, για να υπηρετήσει το κάλπικο σύνθημα της «αναγέννησης» του κόμματος. Μιλώντας την Κυριακή στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε «ριζικές αλλαγές» στο ΠΑΣΟΚ, μέσω της διεξαγωγής συντακτικού συνεδρίου.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης», είπε ο Ευ. Βενιζέλος και δήλωσε έτοιμος να «συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά και απροκατάληπτα και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο». Το «άνοιγμα» του Ευ. Βενιζέλου που έγινε στο φόντο των παζαριών για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, «φωτογραφίζει» και τις πολιτικές στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση νέων εκλογών.

Σωστό «περιβόλι» οι συνεντεύξεις τους


Σωστό περιβόλι είναι οι συνεντεύξεις που δίνουν αυτές τις μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα της «κυβέρνησης της αριστεράς» που οραματίζονται.
-- «Στο θέμα των πόρων ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο. Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες». Αυτά έλεγε την Κυριακή στο «Βήμα» ο Γ. Δραγασάκης. Αρα, καμιά καταγγελία και καμιά κατάργηση του μνημονίου δεν πρόκειται να κάνει η «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, όπως άλλωστε λένε ήδη το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, με δεδομένη την πρόθεση όλων να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
-- Είπε ακόμα ο ίδιος: «Πρώτη μας επιδίωξη είναι να γίνει μια πανευρωπαϊκή επαναρύθμιση των θεμάτων, η οποία να ευνοεί την αντιμετώπιση και του ελληνικού χρέους. Αν αυτό δεν υλοποιηθεί, τότε ως μόνη λύση στην παρούσα φάση βλέπουμε αυτό που ορισμένοι ονομάζουν μορατόριουμ για το χρέος (...) Αν το πρωτογενές πλεόνασμα το πληρώνουμε για τόκους, δεν θα μπορούμε να το επενδύουμε σε ό,τι δημιουργεί απασχόληση και ανάπτυξη.

Με ατσάλινη ενότητα έστησαν τοίχο στην απεργοσπασία του Μάνεση


«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι»
Με το σύνθημα αυτό να φωνάζουν συνεχώς μπροστά από την πύλη της «Χαλυβουργίας» στις μαζικές γραμμές της περιφρούρησης οι απεργοί χαλυβουργοί με ατσάλινη ενότητα και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους απάντησαν χτες το πρωί στις προσπάθειες στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία. Οι εργοδοτικοί εκβιασμοί και οι απειλές ότι θα σπάσουν τον ηρωικό αγώνας που δίνουν οι χαλυβουργοί και κλείνει μεθαύριο τις 200 μέρες έπεσε για μια ακόμα φορά στο κενό.
Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου έφτασε νωρίς το πρωί ο μεγαλοδιευθυντής του Μάνεση, Αντρέα Μέντζεν με μια κουστωδία διευθυντικών στελεχών που από πίσω τους σέρνονταν μια 20αριά επίδοξοι απεργοσπάστες και απαίτησαν από την περιφρούρηση να ανοίξει η πόρτα της εισόδου ...για όποιον θέλει να εργαστεί. Απέναντι στις απειλές, το σωματείο κάλεσε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να

Κατασκευάζουν σενάρια

Σενάρια για «τριγμούς» στο ΚΚΕ κατασκευάζει - κατά την προσφιλή του τακτική - το ΕΘΝΟΣ, αξιοποιώντας την απόφαση του Β. Λιόγκα, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καβάλας, για «πλήρη οργανωτική αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ». 
Αφήνει μάλιστα σκόπιμα να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνδέεται άμεσα με τις εκλογές, για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ. 
Ανθρακες ο θησαυρός για το ΕΘΝΟΣ. 

Απαντήσεις και Λύσεις


Υπάρχει λύση υπέρ του λαού; Και όταν λέμε υπέρ του λαού, τι ακριβώς εννοούμε; Να ξαναγυρίσουμε στα προ του 2009 επίπεδα; Η όποια λύση υπέρ του λαού, θα περάσει αναίμακτα από την έγκριση της Μέρκελ και των λοιπών τεράτων της «μητέρας» Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και γιατί να γίνει αυτό; Μόνο και μόνο επειδή οι Έλληνες ψήφισαν διαφορετικά και θέλουν διαφορετικά;
Μερικά ερωτήματα, που ακούγονται τις τελευταίες μέρες, σε στρογγυλά και τετράγωνα τραπέζια, από πολλούς χωρίς όμως να δίνεται η κομβική απάντηση. Μια απάντηση που ταυτόχρονα απαντά στα παραπάνω αλλά και σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων. Μια απάντηση που απαντά σε όλα τα ερωτήματα της μετεκλογικής περιόδου.
Η απάντηση είναι η εξής: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, προς όφελος του λαού. Τίποτα ουσιαστικό, ριζικό αποτελεσματικό, όσο ο λαός δεν είναι πρωταγωνιστής, δεν είναι μπροστά, δεν είναι πρώτος. Όσο ο λαός δεν έχει λόγο, ρόλο, και τρόπο να επιβάλει την θέλησή του. Και όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται ΜΟΝΟ με το εκλογικό αποτέλεσμα όσο διαφορετικό ή ηχηρό ήταν αυτό.

Αλλα στα μπαλκόνια, άλλα στα σαλόνια ...


Ακύρωση του μνημονίου υπόσχεται στο λαό, επαναδιαπραγμάτευση των όρων, λένε τα στελέχη του
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει την επιλογή της εκ νέου προσφυγής στις κάλπες και ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει για τους λόγους που αρνείται να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που όπως λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θα «επαναδιαπραγματευτεί» το μνημόνιο. Απ' τα «μπαλκόνια» επιμένει να κοροϊδεύει το λαό με κορόνες για καταγγελία του μνημονίου, την ίδια ώρα που μια σειρά από στελέχη του ομολογούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του κόμματός τους.
Χαρακτηριστικότερος όλων ο Γ. Δραγασάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής δηλώνει μεταξύ άλλων για το μνημόνιο ότι «δε μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (...) αλλά για επαναδιαπραγμάτευση» και για το χρέος ότι«επιδίωξη είναι να γίνει μια πανευρωπαϊκή επαναρρύθμιση».
Τάσσεται υπέρ της «ενίσχυσης της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας», υπέρ μιας πιστωτικής πολιτικής που θα δίνει «έμφαση στα επιχειρηματικά και επενδυτικά δάνεια». Ενώ για τις τράπεζες αναφέρει: 

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί μηνύσεις στο σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από Διευθυντικά Στελέχη του Μάνεση και ελάχιστους απεργοσπάστες και έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτοφώρου. 
Καλούμε τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. 

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...


Το ΚΚΕ δεν έχει λογαριασμό σε twitter και facebook
Εμφανίστηκε πάλι στο twitter λογαριασμός με το όνομα «Κ.Κ.Ελλάδας» και μάλιστα ο δημιουργός του υποστηρίζει ότι είναι «επίσημος λογαριασμός της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας». 
Παράλληλα, στο facebook λειτουργούν λογαριασμοί με το όνομα «Αλέκα Παπαρήγα» και «ΚΚΕ ΚΝΕ». 
Οι λογαριασμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ, την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος και την ΚΝΕ.
Οπως έχουμε ξαναγράψει, το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει λογαριασμό ούτε στο Twitter ούτε στο facebook. 
Οι φίλοι του ΚΚΕ πρέπει να είναι προσεκτικοί και δύσπιστοι απέναντι σε τέτοιους λογαριασμούς που εμφανίζονται ως ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ή «Ριζοσπάστης» και να μη δίνουν τα στοιχεία τους γιατί έτσι πέφτουν θύματα εξαπάτησης.

Η αθλιότητα δεν συμψηφίζεται


Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι δημοσιογράφος και πριν από λίγες μέρες υπέστη στα Εξάρχεια επίθεση ξυλοδαρμού. Επρόκειτο για φασιστικού, τραμπούκικου, παρακρατικού τύπου λιντσάρισμα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή την εγκληματική αθλιότητα που διεπράχθη εις βάρος του, συνέγραψε άρθρο στην ιστοσελίδα «protagon.gr» με αναφορές στους πιθανούς δράστες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
*
«Στέρεη φιλοσοφική και ιστορική μου θέση είναι ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ομόρριζα συστήματα, βασισμένα στον μαρξισμό...»!
*
Εχουμε να πούμε δύο λόγια και να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα
(που πιθανώς ακόμα και ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος δύναται να αντιληφθεί):
Ο άφατος ιστορικός, πολιτικός και φιλοσοφικός αναλφαβητισμός του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που μετασχηματίζεται στη συκοφαντική εκ μέρους του αθλιότητα να συσχετίζει (!) τον κομμουνισμό με το ναζισμό, επ' ουδενί μειώνει ή αναιρεί την εκτίμηση και την καταδίκη για ό,τι συνέβη εναντίον του.

Ο κ. Δραγασάκης τα είπε (ξανά) όλα!


Τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τι ακριβώς εννοεί;
Πόσα από αυτά που λέει τα εννοεί και τι εννοεί από όσα λέει;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους τοκογλύφους και θα απαλλάξει το λαό από το χρέος;
***
Οπως από το περασμένο Σάββατο σημείωνε η στήλη, τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ήρθε να φωτίσει - και μάλιστα με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο - ο κ. Γιάννης Δραγασάκης με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μια μέρα πριν στον ρ/σ «Real Fm».
Ας θυμηθούμε τι είπε ο κ. Δραγασάκης

Συναγερμός! Μαχητικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι κόκκινες σημαίες και οι γροθιές χιλιάδων ανθρώπων, εργατοϋπαλλήλων, νέων, γυναικών, λαϊκών οικογενειών, υψώθηκαν χθες βράδυ με πείσμα και μαχητικότητα στο Πεδίον του Αρεως, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το μήνυμα ακούστηκε και χθες μυριόστομο, ταυτόχρονα με το κάλεσμα του Κόμματος προς το λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του, τόσο σε μια ενδεχόμενη νέα κάλπη, όσο και στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολειά: «Η ελπίδα είναι εδώ. ΚΚΕ ισχυρό». Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου, που είχε προσυγκεντρωθεί σε σημεία του κέντρου της Αθήνας, έδινε με τα συνθήματα το στίγμα της χθεσινής συγκέντρωσης: «Δε θέλουμε κυβέρνηση για την πλουτοκρατία, παλεύουμε, ψηφίζουμε για άλλη εξουσία», «Καμία προσδοκία μην έχει ο λαός με όποια συγκυβέρνηση από δω και μπρος».