Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Οχι... "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"... μόνο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ...

Κυβέρνηση και εργοδοσία ενόψει της γενικής απεργίας στις 9 Απρίλη βρήκαν ένα καλό - και πάντως αναμενόμενο - σύμμαχο. 
Η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κυρίως στο Δημόσιο, πολεμάει τη γενική απεργία και καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη στο ΓΣ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν και απορρίπτουν την 24ωρη γενική απεργία, ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ, όχι από τη σκοπιά της γραμμής πάλης και του περιεχομένου της απεργίας, αλλά από τη σκοπιά της μορφής, απλώς επειδή η απεργία είναι 24ωρη. Σε αυτό επικεντρώνουν και σε αυτό εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους. Περιοδεύουν στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες και αντί να καλούν στην απεργία λένε πως δεν έχει νόημα αυτή η απεργία. Υπονομεύουν την απεργία, τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους, το κίνημα και τη δυναμική του.

Να μερικά από τα επιχειρήματά τους, έτσι όπως αυτά διατυπώθηκαν στο ΓΣ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, σε ΔΣ σωματείων. «Δεν έχει νόημα η 24ωρη γενική απεργία, είναι ντουφεκιά στον αέρα, είναι μια εκφυλισμένη απεργία της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, είναι απεργία διαμαρτυρίας, συνιστά αποκλιμάκωση των αγώνων» και πρότειναν στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ «να ξεκινήσει εδώ και τώρα γενική πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης».

Επικίνδυνη ρητορική και λιβανιστήρι στην ΕΕ

Με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες στη Θεσσαλονίκη
Με ρητορική που συγκαλύπτει την ταξική αιτία της επίθεσης που δέχεται ο λαός και ταυτόχρονα διεγείρει επικίνδυνα αντανακλαστικά, δίνοντας έδαφος ακόμα και σε εθνικιστικές απόψεις, εμφανίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι«ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την προϊσταμένη του» και είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση «μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία»!
Αξιοποιώντας συνθήματα που λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και στη συνέχεια το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Οτι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»!

«Συγκοινωνούντα δοχεία»

Η υπόθεση Μπαλτάκου, η συζήτηση για τις επαφές χρυσαυγιτών με στελέχη όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων θυμίζει ότι, παρά τις διαφορές, μεγάλες ή μικρές, σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα υπάρχουν «συγκοινωνούντα δοχεία».
Κοινό στοιχείο όλων είναι η στήριξη στο καπιταλιστικό σύστημα στην εξουσία του κεφαλαίου εκφράζοντας διαφορετικές ανάγκες αστικής διαχείρισης, ανάλογα με την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας, τους διεθνείς προσανατολισμούς, την όξυνση των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την πορεία της ταξικής πάλης.
Οσον αφορά τα λεγόμενα δεξιά, συντηρητικά φιλελεύθερα κόμματα, οι επαφές με «ακροδεξιά στοιχεία» είναι πιο εμφανείς, η ΝΔ ενσωμάτωσε φιλοβασιλικά και μισο-φασιστικά στοιχεία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Θυμίζουμε, επίσης, ότι ένα σημαντικό τμήμα στελεχών της Χρυσής Αυγής προέρχεται από μέλη και στελέχη που είχαν περάσει από τη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Ολοι αύριο στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η αυριανή. Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Συμμετοχή στην απεργία έχουν αποφασίσει και οι ναυτεργάτες, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.
«Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας», σημειώνει το ΠΑΜΕ, για τα μέτρα που πάρθηκαν έως σήμερα και για τα άλλα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - εργοδοσία και ΕΕ.
Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την προπαγάνδιση της απεργίας, σήμερα Τρίτη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν πικετοφορίες, στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσουν: Στην Τούμπα από την Αγία Βαρβάρα.