Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε τη ΔΗΜΑΡ? ...
Αναδημοσιευση από το sibilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους λαούς που αγωνίζονται ή κάνει αγώνα δρόμου για να μπει στη «Σοσιαλιστική» Διεθνή του γΑΠ; 

Τελικώς η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου, τον πρόεδρο του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος ήταν...
πολύ καλά προετοιμασμένη κι όχι τυχαία.
Η κυρία Δούρου μας «προετοιμάζει» για την “εκσυγχρονιστική” κωλοτούμπα στο «Έθνος» κι αποδεικνύει ότι δεν μιλάμε πλέον για κωλοτούμπες, αλλά για πλήρη ένταξη του συνασπισμού -που προκάλεσε ελπίδες στο λαό μας- στο αμερικάνικο στρατόπεδο.
Τα «μηνύματα» σηματοδοτούσαν αυτό που γίνεται, αλλά πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για παραπατήματα κι όχι για μια πολιτική στη «νέα εποχή».

Επικίνδυνες εξελίξεις


 Είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού της. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από τη Συρία με γέφυρα την Κύπρο. Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν εξελίξεις με κινδύνους πολεμικής ανάφλεξης και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ηδη η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Συρία δείχνει κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη συγκεκριμένη χώρα με ένταση της ένοπλης δράσης του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», στρατιωτικού βραχίονα του λεγόμενου «Εθνικού Συριακού Συμβουλίου», που ηγείται της αντικαθεστωτικής πάλης.
Λιβύη και Συρία
Η κρίση στη Συρία εμφανίστηκε ως εσωτερικό πρόβλημα «δημοκρατίας». Αλλά

Οι αιτίες για τη μετανάστευση και η θέση του ΚΚΕ


Για «ανακατάληψη των πόλεων» από τους μετανάστες που, υποτίθεται, ότι τις έχουν καταλάβει, έκανε λόγο προεκλογικά η ΝΔ και σε αυτή την γραμμή έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το μαζικό διωγμό των μεταναστών χωρίς χαρτιά τις τελευταίες μέρες. Το επιχείρημα αυτό επανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ανακοινώνοντας την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Περίπου ίδια γραμμή ακολουθούσαν η «Χρυσή Αυγή» και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», που παρουσίαζαν τους μετανάστες ως εισβολείς.
Η άρχουσα τάξη οι πολιτικοί της εκπρόσωποι επέλεξαν πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη και της 17ης Ιούνη να «παίξουν» το χαρτί του νόμου και της τάξης πατώντας πάνω στα κεφάλια των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που χρίστηκαν κύριοι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα. Το ίδιο είχαν κάνει και στις ευρωεκλογές του 2009 και στις τοπικές εκλογές του 2010. Βέβαια, δεν κάνουν καμιά αναφορά στις αιτίες που έχουν γεννήσει τη μαζική μετανάστευση ως φτηνού ξεπουλήματος εργατικής δύναμης από άλλες χώρες.

ΠΑΙΔΙΑ, Η «προνομιούχα τάξη» του σοσιαλισμού, τα μεγάλα θύματα του καπιταλισμού


Τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων αντιμετωπίζουν όλα τα μέλη της λαϊκής οικογένειας και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι μισθοί συμπιέζονται σε όλο και πιο χαμηλά επίπεδα, οι παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια περικόπτονται δραματικά ενώ οι φόροι γίνονται δυσβάσταχτοι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και τις διακοπές που έχουν ανάγκη, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι στερήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα μέλη της λαϊκής οικογένειας αγγίζουν όλο και πιο βασικά αγαθά. Πληθαίνουν οι γονείς που δυσκολεύονται να παρέχουν στα παιδιά τους κατάλληλη και επαρκή διατροφή, σωστές συνθήκες θέρμανσης, που αδυνατούν να πληρώσουν για το ρεύμα και το νερό.
Αντιμέτωπα με την καπιταλιστική βαρβαρότητα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας

Η φτώχεια της πληροφορίας


Στην Ισπανία των αγανακτισμένων στις πλατείες, τα παιδιά που φέρνουν κολατσιό απ' το σπίτι τους σε καιρούς φτώχειας και πείνας, που ακόμα κι εμείς κάνουμε το λάθος να την εξωραΐζουμε αποκαλώντας την επισιτιστική κρίση, ενώ είναι μαύρη κατάμαυρη πείνα, καλούνται να πληρώσουν τρία ευρώ πρόστιμο τη μέρα για τη χρήση της... τραπεζαρίας των σχολείων τους. Σε μια άλλη πόλη νομοθετήθηκε να μπαίνει λουκέτο στους σκουπιδοτενεκέδες των σούπερ μάρκετ ώστε να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν από αλλοιωμένα τρόφιμα οι πεινασμένοι που τρώνε τα σκουπίδια των αφεντάδων. Αυτό το καλοκαίρι εξαντλείται η καπιταλιστική φαντασία στην κατατρομοκράτηση των ταχέως εξαθλιούμενων μαζών στο χειμαζόμενο ευρωνότο, με μέτρα που μόλις πριν από λίγα χρόνια θα κινητοποιούσαν ακόμα και μερικούς αστούς που δε θα άντεχαν τη βαρβαρότητα και τον εξευτελισμό σε ένα ακραίο μείγμα καταστολής και θράσους.
Κι όμως, η γενικευμένη αντίδραση, η εξοργισμένη διαμαρτυρία, η πολιτικοποιημένη απάντηση σε όλα τούτα τα παρόμοια φριχτά δεν αγγίζει μήτε το ένα εκατοστό των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση δεν κατεβάζει στους δρόμους εκείνες τις κρίσιμες μάζες που θα έκαναν τη διαφορά ακόμη και με τους