Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Οι πολλοί και οι ελάχιστοι...

Στη Χαλκιδική, στο Δήμο Αριστοτέλη οι εκλογές έβγαλαν νέο Δήμαρχο το Γ.Μίχο.

Εκεί λοιπόν άλλοι   ψήφισαν το νέο Δήμαρχο για  να αποτραπεί η επένδυση Χρυσού που θα καταστρέψει την περιοχή, άλλοι για "να ενώσει το Δήμο"(δηλαδή;) που ταλαιπωρήθηκε από τον προηγούμενο δήμαρχο και άλλοι επειδή γενικά είχαν σιχαθεί τον κ.Πάχτα.

Για άλλη μια φορά, η ουσία, δηλ. το κεντρικό πολιτικό ζήτημα έγινε ζήτημα προσωπικό.
Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του τόπου, ο αγώνας ενάντια στην επένδυση χρυσού, έγινε αγώνας εναντίον του Πάχτα.
Το "αντιμεταλλευτικό"... έγινε "αντιΠάχτας".

Έτσι αφού ο Πάχτας, που ήταν άνθρωπος της Εταιρείας, ηττήθηκε, άρα ο λαός νίκησε.

Παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου στο «Ε» (VIDEO)Δείτε την παρέμβαση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», το πρωί της Παρασκευής.

Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;

Σαν κι αυτούς που, ενώ έχουν πιαστεί ξανά και ξανά στα πράσα να κάνουν τη «λαδιά», πάντα δείχνουν σαν ένοχο το διπλανό τους, μοιάζουν οι αστοί πολιτικοί που ξάφνου διαμαρτύρονται για την προχτεσινή στάση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στη Βουλή.
Αυτοί που στηρίχθηκαν στις ψήφους της ΧΑ, για να βγάλουν δημάρχους στην Β' Πειραιά, ξαφνιάστηκαν από την ομιλία του Λαγού, του επικεφαλής, δηλαδή, της δράσης της ΧΑ στο Πέραμα.
Αυτοί που ανέχονται τη δράση της ΧΑ, ξαφνιάστηκαν με το «σκάσε ρε» του Μιχαλολιάκου.
Ασφαλώς κι έχουν ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι αστοί πολιτευτές. Αντανάκλαση των ανταγωνισμών σε τμήματα της αστικής τάξης είναι και οι ανταγωνισμοί τους στο πολιτικό πεδίο.
Για το εργατικό κίνημα, οι εξελίξεις είναι αξιοπρόσεκτες. Για το πώς - για παράδειγμα - μέσα από τις «διαφωνίες», διαμορφώνονται και νέες συμμαχίες.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το δημοσιογράφο Τ. Παππά η οποία και παρατίθεται:
- Όταν σε συνθήκες βαριάς κρίσης δεν υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και δεν καταγράφεται τάση χειραφέτησης των λαϊκών μαζών, όπως και εσείς σημειώσατε, πού βρίσκεται το λάθος των κομμουνιστών; Γιατί οι πολίτες δεν σας εμπιστεύονται;
- Η οικονομική κρίση δεν οδηγεί αυτόματα σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού υπέρ του λαού και χειραφέτηση των μαζών. Πολύ περισσότερο που το εργατικό κίνημα βρέθηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης, να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Εμείς να δούμε την ευθύνη μας, αλλά για σκεφτείτε… Εμείς παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενώ οι άλλες δυνάμεις, χρόνια τώρα, τα δίνουν όλα για την ενσωμάτωση αυτού του κινήματος. Εμείς κόντρα στο ρεύμα, προβάλλουμε αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τι λένε στο λαό; Εδώ θα μείνεις, δεμένος χειροπόδαρα στην ΕΕ και θα ματώνεις για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων, άντε να σου δώσω μερικά ψίχουλα από το πρωτογενές πλεόνασμα και την όποια ανάκαμψη. Ο λαός πρέπει πρώτα να πιστέψει στο δίκιο του, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, που μπορεί να νικήσει ό,τι σήμερα του φαίνεται ανίκητο ή και ακατόρθωτο.