Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣΦοιτητές της Πίζας αναρτούν πανό στον γνωστό κεκλιμένο
πύργο, ενάντια στο νομοσχέδιο Gelmini.
Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση επιχειρείται να μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδεία κατά 9 δισεκατομμύρια ευρώ, να περιοριστεί το προσωπικό των πανεπιστημίων - κυρίως σε ό,τι αφορά τους ερευνητές - αφού από το 2009 έως το 2011 θα προσλαμβάνεται μόλις το 20% των συνταξιοδοτημένων, δηλαδή θα υπάρξει μείωση κατά 130.000 θέσεις εργασίας στους εκπαιδευτικούς, θα υπάρξει συγχώνευση μικρότερων ιδρυμάτων και θα συνδεθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με επιχειρηματικούς κύκλους.
Σε ανάλογες αναρτήσεις πανό στα ελληνικά μνημεία , οι έλληνες δημοσιοκάφροι προπαγάνδιζαν την προσβολή των μνημείων, την δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό, το πλήγμα στον τουρισμό, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ένα αρωστημένο και κατευθυνόμενο μυαλό, σε αντίθεση, οι Ιταλοί συνάδελφοι τους δεν έχουν τέτοια πρόβληματα, τουναντίον προβάλλουν αυτές τις εικόνες και αισθάνονται περήφανοι για την αγωνιστικότητα των φοιτητών.
Λέτε οι Ιταλοί να μην σέβονται τα μνημεία τους, ή να μην έχουν τουρισμό?

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Οι ιταλοί φοιτητές εξεγείροντε ενάντια στο σχέδιο νόμου της υπουργού
Παιδείας Gelmini.
Ανάλογο με το νομοσχέδιο της δικιάς μας Διαμαντοπούλου.
Ολοι μαζί φοιτητές, καθηγητές, επιστημονικό προσωπικό
ενωμένοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την κατεδάφιση
του δημόσιου πανεπιστημίου που επιχειρεί η φασιστική
κυβέρνηση Berlousconi.
Αυτές όμως τις σκηνές τις μεταδίδουν τα ιταλικά κρατικά κανάλια της
RAI.
Βλέπετε αν και ο Berlousconi ελέγχει (είναι ιδιοκτήτης) σχεδόν το 60% των ιδιωτικών
καναλιών,
η κρατική τηλεόραση, παραμένει στην υπηρεσία των πολιτών.
Στην Ελλάδα ο Παπανδρέου δεν έχει κανένα ιδιόκτητο κανάλι αλλά τα ελέγχει
όλα, ιδιωτικά και κρατικά....

ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.

Με όρους μπαράζ ο αστικός Τύπος προσπαθεί να ενοχοποιήσει την εργατική τάξη για την καπιταλιστική κρίση.
Με ένα κάρο σοφιστείες προσπαθούν να κάνουν τον εργάτη να νιώθει ένοχος μην και τυχόν χάσει από τον ανταγωνιστή του ο τάδε τραπεζίτης. Να βλέπει σαν αντίπαλο τον άλλο εργάτη, αυτόν που επιμένει πως την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι καπιταλιστές.
Επειδή κανένας εργάτης δε βάζει μόνος του το κεφάλι στον ντορβά, ο αστικός Τύπος εκβιάζει ανοιχτά, παρουσιάζοντας το πρόβλημα των καπιταλιστών σαν πρόβλημα των εργατών, μιλάει για την επιβίωση της χώρας, όταν πρόκειται μόνο για την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Παρουσιάζουν τον ανταγωνισμό των καπιταλιστών,

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.


Εκπονεί σχέδιο «100 ημερών», με σαρωτικές ανατροπές, που πρέπει να συναντήσουν καθολική και ενιαία την αντίσταση του λαού
Την επιτάχυνση των διαρθρωτικών ανατροπών με την επιβολή μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και θα ανοίξουν ταυτόχρονα νέα κερδοφόρα πεδία δράσης για το μεγάλο κεφάλαιο, δρομολογεί η κυβέρνηση. «Το 2011 θα είναι η χρονιά των διαρθρωτικών αλλαγών (...) Τη νέα χρονιά, έμφαση θα δοθεί περισσότερο στις διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε χτες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους νεοεκλεγμένους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.
Η κυβέρνηση, μαζί με τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που φορτώνει στις πλάτες του λαού, ετοιμάζεται να προωθήσει έναν ακόμα γύρο καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που έρχονται να διαλύσουν εργασιακά δικαιώματα και να πετσοκόψουν μισθούς και μεροκάματα.
Την ίδια ώρα, στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζεται να προσφέρει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, ενώ στη χτεσινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός ζήτησε συστράτευση όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου!

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Μετεκλογικές διεργασίες και νέες αναταράξεις


Σε εξέλιξη βρισκόταν ως αργά χτες βράδυ η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγηση στην ΚΠΕ που συνεδριάζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κύκλοι της Κουμουνδούρου εκτιμούσαν ως εξαιρετικά απίθανη την περίπτωση να υπάρξει συμφωνία σε ένα κοινό κείμενο, καθώς κατατίθενται διαμετρικά αντίθετες εκτιμήσεις και απόψεις σε ό,τι αφορά στην εκλογική, αλλά και μετεκλογική τακτική του ΣΥΝ.
Οι επιλογές της ηγετικής ομάδας αμφισβητούνται έντονα τόσο απ' το «Αριστερό Ρεύμα» όσο και από στελέχη προσκείμενα σε αυτή, κυρίως όσα προέρχονται απ' τη νεολαία του κόμματος. Η επιλογή Μητρόπουλου κρίνεται λανθασμένη, όπως και η προσήλωση στο λεγόμενο «σοσιαλιστικό χώρο» και ζητείται ανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση μιας χαλαρής πολιτικής συμμαχίας, που θα επιτρέπει τη συμμετοχή του Αλ. Αλαβάνου και όσων συνιστωσών του σχήματος τον στήριξαν στις περιφερειακές εκλογές.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Πυκνώνουν τα «λουκέτα»
Η περίοδος των «παχιών αγελάδων» πέρασε, όπως φαίνεται, και για πολλές κατασκευαστικές εταιρείες δημοσίων έργων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν χτες οι εκπρόσωποι της εργοληπτικής οργάνωσης ΣΑΤΕ, πολλές από αυτές οδηγούνται ήδη στη χρεοκοπία. Τουλάχιστον 81 εταιρείες με εργοληπτικά πτυχία από την 3η ως την 7η τάξη (που είναι και οι μεγαλύτερες) έχουν βάλει τα τελευταία 2 χρόνια «λουκέτο» και έτσι από 652 απέμειναν 571. Ωστόσο, και το 20% από αυτές που απέμειναν δεν έχουν κατορθώσει να πάρουν ενημερότητα πτυχίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν μέρος στις δημοπρασίες, παραμένοντας ανενεργές.

«Οχι στον εκβιασμό της περαίωσης. Η νέα φορολογική επιδρομή δεν πρέπει να περάσει»


Με συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη στην Ομόνοια ξεκινά η βδομάδα δράσης ενάντια στην περαίωση, από ΕΒΕ, αγρότες και εργαζόμενους με «μπλοκάκι».
«Οχι στον εκβιασμό της περαίωσης. Η νέα φορολογική επιδρομή δεν πρέπει να περάσει», τονίζουν η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση (ΠΑΣΕΒΕ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην προκήρυξή τους, με την οποία καλούν στη μάχη κατά της περαίωσης με το συντονισμένο αγώνα όσων πλήττονται από το φορομπηχτικό μέτρο της κυβέρνησης, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, φτωχομεσαίους αγρότες, εργαζόμενους με «μπλοκάκι».

Εκρηκτική, αφυπνιστική παράσταση

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου 
ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου τις μουσικές παραστάσεις του με τίτλο 
«Κραυγές και Ψίθυροι», στη μουσική σκηνή «Πορτοκάλι» (Ιερά Οδός 22, Γκάζι, 210 3463308), όπου θα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο (11 μ.μ.), συνοδευόμενος από την Τάνια Κικίδη
Σε μια εποχή που οι ψίθυροι έγιναν κραυγές, αφήνει την έντονα ηλεκτρική διάθεση και «στήνει» μια αλλιώτικη εκρηκτική και αφυπνιστική παράσταση. Το πρόγραμμα, ξεχωριστό και απρόβλεπτο, περιλαμβάνει τραγούδια που αγάπησε ο ίδιος και αγαπήσαμε όλοι εμείς, τραγούδια που σώπασαν μα που δεν έχουν χαθεί στο χρόνο, παρέα με τον δυναμισμό του τραγουδιστή. 

Σφοδρή επίθεση στον Τύπο και τα ΜΜΕ


Εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προδιαγράφοντας μαύρο το μέλλον. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις, κατάργηση ΣΣΕ και αντικατάστασή τους με «ατομικές» συμφωνίες, μη καταβολή δεδουλευμένων και μειώσεις μισθών. Την ίδια στιγμή, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ενώσεις βάζουν «πλάτη» για την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης.
Στην απόλυση 7 δημοσιογράφων προχώρησε προχτές η εργοδοσία στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ. Αυτή τη στιγμή, ο σταθμός «βγάζει στον αέρα» ενημερωτικό πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων μόλις με 6 δημοσιογράφους. Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων με την παρουσία μελών των ΔΣ των Ενώσεων, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των διοικητικών συμβουλίων με εκπρόσωπο της διεύθυνσης. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας έκανε σαφές στην αντιπροσωπεία ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία ανάκληση απόλυσης, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο σταθμός δεν πρόκειται να αλλάξει «μορφή» (από ενημερωτικός σε μουσικό).

Κάλεσμα ΚΚΕ.


Τηλεοπτικό σποτ του ΚΚΕ με το οποίο το κόμμα του Περισσού απευθύνει κάλεσμα προς τα λαϊκά στρώματα να συστρατευτούν στις γραμμές του διεκδικώντας συγκεκριμένα αιτήματα.

Palazzo Nuovo,TORINO, protesta a oltranza


Dissenso in lettere da futura.unito.it

Scritto da GABRIELEMADALA

Ore 13,05 – L’incontro con il rettore dalla voce degli studenti
Luca Spadon, studente di storia attivo nella protesta, questa mattina era presente all’incontro con il Rettore Ezio Pelizzetti. “Il rettore non si è espresso contro ricercatori e studenti – ha spiegato Spadon -. Ci ha chiesto di fare attenzione mantenendo la sicurezza, soprattutto sul tetto. Si è trattato comunque di un colloquio tranquillo. Pelizzetti era preoccupato per lo svolgimento delle discussioni di laurea che è stato garantito”. Gli studenti hanno poi fatto una richiesta al rettore anche se non in modo diretto. “La richiesta – continua Spadon – è quella di non cambiate gli statuti anche nel momento in cui la riforma dovesse passare”.
Ore 12,38 – “Niente professori se non vogliono protestare”
Alle 14,30 è prevista l’assemblea che deciderà, anche in base a quello che succederà nella Camera dei Deputati, le prossime azioni di protesta. Continuano a rimanere chiuse le porte di . “Entra solo chi vuole protestare, compresi i professori” si sente dalla porta dell’edificio che da su via Verdi. Nell’edificio gli ascensori non funzionano.
Ore 12,04 – La notte sul tetto
“Ha fatto freddo ma ci siamo scaldati con