Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ...

Στους μεγάλους «καρχαρίες του τζόγου» (παραδοσιακούς, όπως ο όμιλος Κόκκαλη, αλλά και νέους από τους χώρους των εφοπλιστών, της ενέργειας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη χρυσοφόρα αγορά των «τυχερών παιγνίων», ο ετήσιος τζίρος της οποίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ!
Εκτός παιγνιδιού τίθενται οι μικροί παίκτες (καταστήματα με περιορισμένο αριθμό παιγνιομηχανών (φρουτάκια), για τους οποίους, αρχικά, το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο Φλεβάρη, προέβλεπε την παραχώρηση 1.000 έως 5.000 αδειών. Εκτοπίζεται επίσης από το νέο τοπίο που επιδιώκει να διαμορφώσει η κυβέρνηση στο χώρο του τζόγου, ο ΟΠΑΠ, για τον οποίο αρχικά προβλεπόταν να αναλάβει,

Την άρση του casus belli με αντάλλαγμα την αποδοχή του (!) ζητάει η τουρκική κυβέρνηση...

Μετά το γκριζάρισμα του Καστελόριζου, σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε χτες σε συνομιλία του με δημοσιογράφους την πάγια τουρκική αξίωση να απεμπολήσει η Ελλάδα το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, με αντάλλαγμα να άρει η Τουρκία το casus belli.
Επί της ουσίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε σαν προϋπόθεση για την άρση της απειλής πολέμου, την αποδοχή του casus belli από την Ελλάδα, με την απεμπόληση ενός δικαιώματος που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο και το οποίο έχει ήδη ασκήσει η Τουρκία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Συγκεκριμένα, ο Α. Νταβούτογλου πρότεινε

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του ΚΚΕ...


«Εχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων τουρκικών θέσεων, όταν μιλάτε για το Καστελόριζο. Ούτε στα ακραία όνειρα του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέος τουρκικού κράτους, δεν συμβαίνουν αυτά που εσείς λέτε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων». Αυτά έλεγε ωρυόμενος ο πρωθυπουργός, στις 14 Γενάρη 2011, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου διατυπώνονταν οι ανησυχίες του Κόμματος για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και ειδικότερα για το ζήτημα της ξεχωριστής αντιμετώπισης του Καστελόριζου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υφαλοκρηπίδα. «Εσείς το θέσατε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κανένας άλλος δεν το έθεσε αυτό», είχε πει ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην Αλ. Παπαρήγα.

Για τα «πράσινα» κέρδη...

ΣΦΑΧΤΗΚΑΝΕ, αλληλομαχαιρωθήκανε, βριστήκανε, διαπραγματευτήκανε, αλλά, τελικά, τα βρήκανε. Και, φυσικά, όχι για το καλό μας...
Για την περίφημη «κόντρα» της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Τ. Μπιρμπίλη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλάμε, που είχε αποτέλεσμα η περίφημη ρύθμιση για τους συντελεστές δόμησης να αλλάξει καμιά δεκαριά φορές.
Βεβαίως, πολλά Μέσα Ενημέρωσης θέλησαν να παρουσιάσουν την «πράσινη» (οικολογικώς) υπουργό να τσακώνεται με τους διαπλεκόμενους με κατασκευαστικά συμφέροντα βουλευτές. Αλλα πάλι έκαναν ακριβώς το αντίθετο...

Συγκέντρωση δυνάμεων για ανατροπή...

Τα πανηγύρια στον αστικό Τύπο για τη συναίνεση που εξασφάλισε ο Παπανδρέου δείχνουν τη συμφωνία, αλλά όχι και το περιεχόμενο.
Οι πανηγυρισμοί της αστικής τάξης ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της για ακόμα πιο σφιχτή εφαρμογή της πολιτικής για το κεφάλαιο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν.
Αυτές οι προσδοκίες πρέπει να διαψευστούν από τη δράση του λαϊκού κινήματος που τώρα πρέπει να έχει ακόμα πιο καθαρό πως απέναντι έχει και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τις άλλες δυνάμεις που δήθεν διαφωνούν σε πλευρές της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αλλά είναι πάντα πρόθυμες να συμβάλουν στην εφαρμογή της γενικής κατεύθυνσης.
Η πολιτική που προωθείται, ντυμένη πλέον και με μανδύα συναίνεσης, είναι η ίδια ακριβώς που προωθείται από το σύνολο της ΕΕ. Είναι μια πολιτική επικίνδυνη για τους λαούς. Προδιαγράφει νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωμονοπωλίων.

«... εθνικές επιτροπές των εκατομμυριούχων, που ονομάζονται κυβερνήσεις... » (*)

Γράφει: ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Εξηγήσεις» έδωσε βράδυ της Καθαρής Δευτέρας ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Ρέππας, με αφορμή τα όσα υφίσταντο - τη στιγμή ακριβώς που μιλούσε - μερικές χιλιάδες ταξιδιώτες στην Εθνική οδό, στο ύψος της Μαλακάσας.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρέππας είναι ο ίδιος που έχει προβλέψει ότι κάποια στιγμή η κοινωνία θα αντιγυρίσει ανοικτά τα πέντε της δάκτυλα σε όσους της απευθύνονται και της συμπεριφέρονται με προτεταμένο το δάκτυλο.
*
Ο κ. Ρέππας, λοιπόν, έκανε δηλώσεις, οι οποίες μάλιστα ήταν και μακροσκελείς. Πράγμα, ωστόσο, αχρείαστο. Διότι ό,τι είχε να πει ο υπουργός, το είπε με το που άνοιξε το στόμα του. Από την πρώτη κιόλας φράση του:

Ξεπάγιασε...

Γράφει:  ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η «φιλευσπλαχνία» τους είναι τόσο αηδιαστική όσο και η απανθρωπιά τους.
Η είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου από το κρύο, εν έτει 2011, μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας του Πολιτισμού, στην Αθήνα, ενός αστέγου που στην κυριολεξία ξεπάγιασε, έθεσε σε θαυμαστή λειτουργία τους δακρυικούς αδένες τους. Βροχή τα κροκοδείλια δάκρυα.
*
Ολοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, που τώρα εκφράζουν την πικρία τους για την «τραγωδία», είναι προφανές: «Επεσαν από τα σύννεφα»...
Αλλά μην τους κατηγορείτε. Δεν φταίνε. Ούτε παριστάνουν τους «ευαίσθητους - ανήξερους». Απλώς, έτυχε να μην περνούν από φανάρια. Αυτοί δεν κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια. Δεν κοιτάζουν στα πάρκα.