Σελίδες

8 Ιουλ 2010

ΗΠΑ «Δεκτοί» οι μετανάστες ως πηγή εκμετάλλευσης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μηνυτήρια αναφορά κατάθεσε χτες η κυβέρνηση Ομπάμα ενάντια στην Αριζόνα, σε μια προσπάθεια «να αποτρέψει την εφαρμογή του ρατσιστικού νόμου για την πάταξη της μετανάστευσης» και όπως συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «ο συγκεκριμένος πολιτειακός νόμος υποσκάπτει τη δυνατότητα της κυβέρνησης Ομπάμα να εφαρμόσει την εθνική πολιτική όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης».

Ποια είναι αυτή η «εθνική πολιτική» της κυβέρνησης Ομπάμα; Διά στόματος του ίδιου του Προέδρου Ομπάμα κατά την πρόσφατη ομιλία του American University, με αφορμή την 4η Ιούλη, που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη μετανάστευση και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, «η μετανάστευση αποτελεί ένα ουσιώδες τμήμα του αμερικανικού πνεύματος, είναι μία θετική δύναμη για τις επιχειρήσεις και συστατικό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας». Φέρνοντας δε παραδείγματα αυτής της «θετικής δύναμης» ανέφερε τον Αλμπερτ Αϊνστάιν, το Νίκολα Τέσλα, μέχρι τον Σεργκέι Μπριν της Γκουγκλ αποσαφηνίζει ότι τα σύνορα των ΗΠΑ είναι ανοικτά για τους «καλούς και ειδικευμένους» καθώς αυτοί αποτελούν ουσιαστικά το καλύτερο και πλέον προσοδοφόρο ανθρώπινο δυναμικό προς εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή, ο Ομπάμα συνεχίζει τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, αρνείται την ανάκληση ομοσπονδιακών προγραμμάτων επιβολής της τάξης που καταδιώκουν, φυλακίζουν, απελαύνουν μαζικά μετανάστες χωρίζοντας ακόμη και οικογένειες. Εξάλλου για τον Πρόεδρο Ομπάμα αυτά τα προγράμματα στρέφονται ενάντια στους «παράνομους» που θα πρέπει να «παραδεχτούν ότι είναι εγκληματίες, να πληρώσουν πρόστιμα και φόρους, να μάθουν αγγλικά και μετά να ζητήσουν τη νομιμοποίησή τους» αλλά και σε αυτούς που τους «προσλαμβάνουν παράνομους».

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που ψήφισε το πολιτειακό Κογκρέσο, και τίθεται σε ισχύ την 29η Ιούλη, καθιστά ποινικό αδίκημα το να βρίσκεται οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Αριζόνα, η οποία γειτνιάζει με το Μεξικό, χωρίς επικυρωμένη άδεια παραμονής ή/και εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου