Σελίδες

26 Μαΐ 2011

Οι αξιώσεις του ΣΕΒ...



Το μήνυμα που προσπάθησαν να στείλουν οι μεγαλοβιομήχανοι από τη Γενική τους Συνέλευση ήταν καθαρό: Οι πάντες υποχρεούνται να στηρίξουν τα μέτρα - κόλαφο για τους εργαζόμενους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αυτό με «όποιο κόστος» και«κόντρα στις όποιες αντιδράσεις». Κι όποιος δε θέλει να στηρίξει, τότε οφείλει να υποταχθεί, επειδή κάθε διαφορετική επιλογή θα οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό.

Εκβιάζουν το λαό...



ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν αποδεχθεί - όπως δηλώνει - το αίτημα του ΣΕΒ για δημοψήφισμα, θα είναι και το μόνο του αίτημα που δε θα δεχθεί!
Γιατί όλα τα άλλα είτε τα έχει ήδη νομοθετήσει, είτε ετοιμάζεται, είτε τα σχεδιάζει: Μειώσεις μισθών, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, εγγυήσεις, ενισχύσεις, ασφαλίσεις, προστασία, κατάργηση δικαιωμάτων (των εργαζομένων φυσικά), όλα στη διάθεσή τους.
Οχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη αδυναμία στον ΣΕΒ, ας μην την αδικούμε. 
Τα ίδια κάνει και για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες, το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τις ξένες πολυεθνικές και όλους όσοι απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων.

ΑντιΚΚΕ γκαιμπελίσκος...



Οι γραφίδες των αστών εδώ και καιρό εκφοβίζουν το λαό με τη δήθεν αναγκαία... σφαγή του «για να βγει η χώρα από το τέλμα» και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη συναίνεση και την ταξική συνεργασία. 
Σε αυτό το πνεύμα ο Σ. Κασιμάτης της «Καθημερινής», στο χτεσινό της φύλλο, αφού διατυπώνει την άποψη ότι «οι πολιτικοί είναι μικρότεροι των περιστάσεων», με το γνωστό στον ίδιο και το σινάφι του τσουβάλιασμα, εκστομίζει για το ΚΚΕ: 
«Τέλος το ΚΚΕ με τη στάση που τηρεί, επιβεβαιώνει πόσο εσφαλμένη ήταν η άνευ όρων νομιμοποίησή του το 1974»...
Φυσικά ο επίδοξος αντιΚΚΕ δημοσιολόγος εκφράζει τον πόνο της τάξης που υπηρετεί, γιατί το ΚΚΕ με τη στρατηγική του και τη δράση του ζορίζει το κεφάλαιο, 

Τώρα είναι η ώρα μεγάλων επιλογών για το λαό.




Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Real Fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης.

-- Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας γιατί όχι στη συνάντηση; Θέλω να πω η διαφωνία, διαφωνία, αλλά και η συζήτηση και ενημέρωση, συζήτηση και ενημέρωση. Παρότι πρέπει να σας πω ότι το προσωπικό μου σχόλιο ήταν συμφωνίας με την απόφασή σας, τη βρήκα μη υποκριτική σε αντίθεση με άλλες στάσεις.

Για ν' αλλάξει ρούχα ο Μανωλιός...



Η μόνη αξία που δίνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο λαό και το μόνο δικαίωμα που του αναγνωρίζει είναι να παίζει το ρόλο του «μοχλού» για την εναλλαγή διαχειριστών στον κυβερνητικό θώκο ή για άσκηση πίεσης ώστε οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ να είναι πιο αποτελεσματικές υπέρ της πλουτοκρατίας. Πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ζητούσε ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της κυβέρνησης στην ΕΕ! Λες και η κυβέρνηση κάνει την παραμικρή διαπραγμάτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. 

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Ο Παπανδρέου της «αντιπολίτευσης». Τότε που λάνσαρε μπλουζάκια με το σύνθημα «Δεν πωλείται η ΕΥΑΘ». Σήμερα είναι αυτός που ξεπουλάει την ΕΥΑΘ, την ΕΥΔΑΠ κι όλο το ...νερό της επικράτειας!

Κέρδη 500% (παρά κάτι)...



Τα έσοδα της «Motor Oil» για το πρώτο τρίμηνο του 2011 εκτινάχτηκαν στα 1,41 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν 962,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 46,5%.
*
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της «Motor Oil» έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2011 στα 1,82 δισ. ευρώ. Πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν 1,11 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 64%.
*
Και τώρα κρατηθείτε:

Ποιος ωφελείται;



Η προπαγάνδιση και η κάλυψη της χτεσινής συγκέντρωσης, στην οποία καλούσαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα και αλλού, βρήκαν μπόλικο χώρο και χρόνο προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σε συνθήκες φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - πολύ περισσότερο να παραβλέψει - ότι υπάρχουν συνειδήσεις που αναζητούν διέξοδο από την πίεση που ασκεί πάνω τους η επιδείνωση της καθημερινότητάς τους.
Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να αποκαλυφθούν, να κατανοηθούν και τελικά να στοχοποιηθούν τα πραγματικά αίτια που ευθύνονται γι' αυτή την επιδείνωση, η συνείδηση έχει να διανύσει πολύ και δύσκολο δρόμο.

Απάντηση με λαϊκό ξεσηκωμό.



Το σύστημα έχει επείγουσα ανάγκη από μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Και δοκιμάζει κατά καιρούς διάφορα εργαλεία. Ακόμα και χτες, όμως, με τον Νίκο Γεωργιάδη (του «Ζούγκλα») στην Αθήνα και τον γνωστό στους παλιότερους Κλεάνθη Γρίβα (επίσης του «Ζούγκλα») στη Θεσσαλονίκη, να προσπαθούν να εκφράσουν τους «ακομμάτιστους», δε φάνηκε να τα καταφέρνει.
Προσπάθησαν ο «Σκάι» και η «Καθημερινή» να βοηθήσουν την κατάσταση, έβαλαν το χεράκι τους τα «ΝΕΑ», η «Ελευθεροτυπία» και η «Αυγή», αλλά το αποτέλεσμα, μάλλον, μετρήθηκε πενιχρό σε σχέση με τις προσδοκίες των οργανωτών.
Η αστική τάξη έχει ανάγκη από ένα «κίνημα» στα μέτρα της. Εχει επενδύσει πολλά και για πολλά χρόνια για να έχει ένα τέτοιο «κίνημα», ικανό να αντιμετωπίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων που έρχεται σαν αποτέλεσμα αυθεντικών ταξικών αγώνων, για να έχει ένα «κίνημα» που θα «παλεύει» τη μια μέρα για έναν «ανθρώπινο καπιταλισμό» 

Της πλατείας…



Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στις 25/5/2011, στη πλατεία Συντάγματος. Ένα βουβό ανθρώπινο πλήθος, περί τις 20.000 κατά τους οργανωτές, τη πλημύρισε πυκνά ως τη μέση σχετικά πυκνό-αραιά μέχρι κάτω. 
Μεγάλη η ποικιλία των συμμετεχόντων. Στο πάνω μέρος προς τον Άγνωστο στρατιώτη κάθε λογίς άτομα με άγνωστα πρόσωπα, κυρίως νέοι που είναι αμφίβολο αν έχουν βγει άλλες φορές σε διαδηλώσεις. Παρέες εδώ κι εκεί, δεν έδιναν κάποιο πολιτικό στίγμα αλλά αχνοφαίνονταν ότι από κάπου γνωρίζονταν και ένα λεπτό νήμα τους ένωνε που δεν ήταν μόνο του facebook.