Σελίδες

3 Σεπ 2010

Πάλι τους έπιασε ο πόνος για την Τυποεκδοτική ....

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζουμε ΞΑΝΑ, διάφορα "αστυνομικά ρεπορτάζ" για το ΚΚΕ, τον Ριζοσπάστη και κυρίως την Τυποεκδοτική .... η οποία αποτελεί "αγαπημένο" θέμα του κάθε εντεταλμένου λασπολόγου ! Δεν θα γράψουμε πολλά, κανα δυο παρατηρήσεις ...... για τους καλοπροαίρετους. Τους προβοκάτορες εξάλλου δεν τους λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπ'οψιν !


ΜΥΘΟΣ Α' - Η Τυποεκδοτική ΑΕ είναι καπιταλιστική επιχείρηση

Ο στόχος της Τυποεκδοτικής είναι ξεκάθαρος .... Η κυκλοφορία του Ριζοσπάστη, της ΚΟΜΕΠ, του Οδηγητή, των βιβλίων της Συγχρονης Εποχής, των αφισών και του υπόλοιπου υλικού του ΚΚΕ, ώστε να διαδίδονται οι ιδέες και το πρόγραμμα του ! Φυσικά όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος , η επιχείρηση αυτή χρειάζεται μια κάποια χρηματοδότηση .... και για αυτό η Τυποεκδοτική είχε αναλάβει την εκτύπωση και άλλων ιδιωτικών εντύπων. Η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, διότι απλούστατα ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση των κομμουνιστικών ιδεών ..... και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαιτέρως ! Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική ! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Ριζοσπάστη ή άλλα όργανα του κομματος ή ακόμα ακόμα τους ίδιους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ .

ΜΥΘΟΣ Β' - Χαμηλοί μισθοί και απολύσεις.

Η απασχόληση ενός μέλους ή στελέχους του ΚΚΕ, σε επαγγελματική βάση, είναι μια έκφραση της προσφορά και αυτοθυσίας με την οποία αφιερώνεται στον αγώνα, καθώς ο ίδιος επιλέγει να χρεωθεί ένα πόστο το οποίο είναι τόσο χρονοβόρο, ώστε να μην του δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί αλλού. Για αυτό το κόμμα αποφασίζει να λαμβάνει το συγκεκριμένο μέλος, μιααποζημίωση ("κομματικό μισθό") για βιοποριστικούς λόγους ...... Δεν είναι όμως δυνατόν, ένα επαγγελματικό στέλεχος να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο απλός εργαζόμενος, του οποίου τα συμφέροντα υπερασπίζεται και τον οποίο καλεί σε ξεσηκωμό. Αυτό κατα το ΚΚΕ αποτελεί ζήτημα κομματικής ηθικής, καθώς εάν ένα επαγγελματικό στέλεχος αμοίβεται πλουσιοπάροχα ή τουλάχιστον με μισθό πάνω απο την Συλλογική Σύμβαση, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να παραμείνει στη θέση και κυρίως στο Κόμμα, όχι επειδή συμφωνεί πολιτικά μαζί του, αλλά επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα. Αυτό όχι μόνο δεν επιδιώκετε απο το ΚΚΕ, αλλά καταπολεμείτε ... σε όλα τα κομματικά πόστα, είτε πρόκειται για τον Ριζοσπάστη, είτε το Κοινοβούλιο, είτε την Τυποεκδοτική !!! .... Ελάχιστες μόνο θέσεις στην Τυποεκδοτική, καλύπτονται απο μη μέλη του ΚΚΕ, και αυτό λόγω εξειδικευμένων καθηκόντων που δεν μπορεί να καλύψει κάποιος κομματικός. Οι όροι εργασίας αυτών των εργαζομένων, είναι αυτοί που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Τώρα, αφού καλύψαμε τα παραπάνω, πάμε στο ζήτημα των απολύσεων ή μάλλον καλύτερα , στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της Τυποεκδοτικής !

Η Τυποεκδοτική τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, έχει μια υποβαθμισμένη λειτουργία και ζήτηση των υπηρεσιών της ...... η οποία φαίνεται και απο τους ισολογισμούς της, οι οποίοι κάθε έτος παρουσιάζουν και μεγαλύτερες ζημίες, τις οποίες το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει απο άλλες συνεισφορές των μελών του. Αντί λοιπόν η Τυποεκδοτική, να κυρήξει πτώχευση όπως θα έκανε μια καπιταλιστική επιχείρηση, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια απόλυση ........ θα παραμείνει σε λειτουργία, αλλά θα συρρικνώσει την επέκταση που είχε κάνει στις εκτυπώσεις άλλων ιδιωτικών εντύπων. Θα αφοσιωθεί πλέον μονάχα στην έκδοση των εντύπων του ΚΚΕ. Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους .... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη. Εξάλλου η Τυποεκδοτική ποτέ δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση, αλλά είναι στην ουσία ένα κομματικό όργανο του ΚΚΕ το οποίο εξασφαλίζει την εκτύπωση των κομματικών του εντύπων και στο οποίο εργάζονται κομματικά μέλη. Τόσο απλό .....

Ξέρω πολύ καλά , ότι τα διάφορα είδη προβοκατόρων που κυκλοφορούν στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο ή στα blogs, δεν θα καλυφθούν απο τα παραπάνω, διότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά το ίδιο το ΚΚΕ και η δράση του, και η μόνη απάντηση που θα τους ικανοποιούσε είναι η διάλυση του Κόμματος, το κλείσιμο της Τυποεκδοτικής και η εγκατάλειψη της υπόθεσης της ταξικής πάλης.

Προς μεγάλη τους δυστυχία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική»! Σοβαρά;

Πώς γίνεται και οι συνήθεις ανήθικοι αποχτούν ξαφνικά συνείδηση! Αυτοί που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους ανακάλυψαν ότι η «μπίζνα» έχει και ...ηθικό μέρος! Βρήκαν μάλιστα τον αποκλειστικό υπεύθυνο της σημερινής κατάντιας της μουσικής, το δολοφόνο όπως τον ονομάζουν. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε κατά πόσο είναι ειλικρινείς.
Οι άμεσα θιγόμενοι από τα πειρατικά δισκάκια είναι οι δημιουργοί, το κράτος και οι εταιρίες. Ή μάλλον οι εταιρίες το κράτος και οι δημιουργοί, βάζοντάς τους στη σειρά με βάση το μέγεθος του -χαμένου- κέρδους του καθενός. Οι δημιουργοί-στιχουργοί χάνουν στα σίγουρα. Απ' τη στιγμή που θα δώσουν τα στιχάκια τους στο συνθέτη, η μόνη οικονομική τους απολαβή είναι τα ποσοστά από τις πωλήσεις των δίσκων, άντε και κάτι ψιλά από κάποιες δημόσιες εκτελέσεις. 

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τους δημιουργούς-συνθέτες, με τη διαφορά ότι αυτοί, σαν μουσικοί που είναι, θα δουλέψουν με τα τραγούδια τους σε μαγαζιά, συναυλίες κλπ. Υπάρχουν βέβαια και οι τραγουδιστές, από τους οποίους μόνο οι φίρμες ίσως χάνουν, γιατί τα συμβόλαιά τους προβλέπουν ποσοστά από τις πωλήσεις. Για τους υπόλοιπους η πειρατεία μάλλον λειτουργεί ως διαφήμιση. Κι έτσι κι αλλιώς οι τραγουδιστές θα πάρουν το μεροκάματο στο μαγαζί. Το κράτος βέβαια χάνει, καθώς ο ΦΠΑ και τα υπόλοιπα φορομπηχτικά ...κάνουν φτερά στην τσέπη του ανώνυμου Αφρικανού. Οι εταιρίες φυσικά χάνουν τα πιο πολλά, καθώς σ' αυτές ουσιαστικά ανήκει το προϊόν που δέχεται την πειρατεία, αλλά και γιατί είναι τεράστια τα κέρδη τους απ' τις πωλήσεις.

Ποιοι κερδίζουν; Τη μερίδα του λέοντος έχουν βέβαια οι παραγωγοί του παράνομου προϊόντος, αυτοί δηλαδή που κάνουν τις κόπιες. Με μικρότερα ποσοστά σ' αυτό το κέρδος συμμετέχουν τα υπόλοιπα μέλη της κοντραμπάντας, δηλαδή οι μεταφορείς, οι εισαγωγείς, οι χοντρέμποροι και τέλος οι μικρέμποροι. Και οι καταναλωτές-ακροατές; Μα φυσικά κερδίζουν, αφού αγοράζουν ένα προϊόν με 50-70% έκπτωση!

Εδώ πέφτουν οι «βαριές» θεωρίες. Οι καταναλωτές -λέει- χάνουν κι αυτοί! Μπορεί να γλιτώνουν 5-6 ευρώ στο δισκάκι, όμως μακροπρόθεσμα -λέει- χάνουν. Γιατί οι εταιρίες, έχοντας τέτοιες τεράστιες οικονομικές απώλειες από το λαθρεμπόριο, όλο και λιγότερο θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη μουσική... Τρίχες κατσαρές! Πότε στήριξαν την καλή μουσική οι δισκογραφικές εταιρίες; Αυτές δεν είναι που

Παιχνίδι για ισχυρούς παίκτες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Με το τέλος ΑΠΕ στα τιμολόγια της ΔΕΗ η χρηματοδότηση των ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας
   Εμπαίζοντας χιλιάδες αγρότες, πολλοί από τους οποίους παίζουν γη και περιουσία «κορόνα - γράμματα», προκειμένου να γίνουν μέρος ενός ακόμη κίβδηλου «Ελντοράντο», η κυβέρνηση αποκαλύπτει σε όλη της την έκταση τον αυτοσκοπό της ενεργειακής πολιτικής της, που είναι η θεσμική προσαρμογή στις αξιώσεις των ντόπιων και ξένων ενεργειακών μεγάλων εταιρειών για περισσότερα προνόμια και διευκολύνσεις.
Στο μεταξύ ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του ειδικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ και αποδίδεται στο ΔΕΣΜΗΕ. Με ποιο στόχο; Για να πληρώνονται οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν εξασφαλίσει μακρόχρονα συμβόλαια εγγυημένης απορρόφησης της παραγωγής τους με τιμές έως και δεκαπλάσιες από αυτές που ισχύουν για τις άλλες μορφές ηλεκτροπαραγωγής. Είναι και αυτό ένα ακόμα μέτρο που αποδεικνύει πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα για τη συμβολή της

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Στο -32,2% τον Αύγουστο

http://tasosnastos.blogspot.com/

Μείωση κατά 32,24%, έναντι του περσινού αντίστοιχου μήνα, παρουσίασε τον Αύγουστο η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΤΕΕ που καταγράφουν τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας, διάστημα κατά το οποίο καταγράφονται επί καθημερινής βάσης και ηλεκτρονικά τα πραγματικά δεδομένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο τα στοιχεία έδειξαν μείωση σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν εμφανίσει μείωση και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008, γεγονός που φανερώνει πως η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας δείχνει πλέον να παγιώνεται.

Κολεγιές αθώωσης του ΠΑΣΟΚ

http://tasosnastos.blogspot.com/

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ασ. Ξηροτύρη θα είναι η υποψήφια της «Δημοκρατικής Αριστεράς» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Την ανακήρυξή της συνόδεψαν οι γνωστές φανφάρες για «κοινή έκφραση» στο δεύτερο γύρο των εκλογών ενάντια στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη.
Στην ίδια λογική των «αντιδεξιών» συσπειρώσεων, που αφήνουν στο απυρόβλητο την ασκούμενη πολιτική από και για το μεγάλο κεφάλαιο, 
οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» συναντήθηκαν χτες με τον Γ. Καμίνη - αποτελεί πρόταση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» για το Δήμο της Αθήνας - από τον οποίο ζήτησαν να μην εξαρτήσει την υποψηφιότητά του από τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Εις ανώτερα...

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Με το γερμανικό βραβείο «Quadriga» ανακοινώθηκε ότι θα τιμηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, «για τις προσπάθειές του να αποτρέψει την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας», όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 
   Πρώτη επισήμανση: Η απονομή θα γίνει στο Βερολίνο στις 3 Οκτώβρη, στην 20ή επέτειο από την καπιταλιστική παλινόρθωση και την ένωση της Γερμανίας. 
   Δεύτερη επισήμανση: Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν. 
   Τρίτη επισήμανση: Σύμφωνα με τα πρακτορεία, με το «Quadriga» επιβραβεύονται οι προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και των τεχνών που επιδεικνύουν πνεύμα πρωτοπορίας. 
Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με αυτό, μεταξύ άλλων, οι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δηλαδή, ορισμένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά «λουλούδια» του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, που σημάδεψαν την ιστορία των χωρών τους και παγκόσμια με τον αντιδραστικό τους ρόλο, απ' οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετήσαν την πλουτοκρατία. 
   Υπάρχει όμως μια ακόμα λεπτομέρεια που κάνει τη βράβευση Παπανδρέου ακόμα πιο προκλητική για το λαό. 
   Το ίδιο βραβείο θα λάβει φέτος και ο γερμανικός στρατός, «για την υπεύθυνη προσφορά του σε εξωτερικές αποστολές».
 Δηλαδή, για το μακέλεμα των λαών όπου Γης και τη συμμετοχή του στα κατοχικά μέτωπα. 
Μετά απ' όλα αυτά, δε μένει παρά να ευχηθούμε στον Γ. Παπανδρέου και «εις ανώτερα».

Πρωινή προπαγάνδα...

http://tasosnastos.blogspot.com/


   Μαζί με το Σεπτέμβρη, ξεκίνησε και η πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση. Και τι ενημέρωση... 
Η ΝΕΤ χτες φιλοξενούσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Χ. Πρωτόπαπα και Μ. Κεφαλογιάννη. 
Στο «ΜΕΓΚΑ» παραχωρούσε συνέντευξη ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Στον «ΑΝΤΕΝΝΑ» καλεσμένη ήταν η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου. 
Στο «ΑΛΤΕΡ» εμφανίστηκαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Π. Ψωμιάδης και Α. Γεωργιάδης (ΛΑ.Ο.Σ.), ενώ εμφανίστηκε για δύο τρία λεπτά και ο Μ. Ζιώγας του ΚΚΕ. 
Τέλος, ο «ΣΚΑΪ» πρώτα φιλοξένησε την Α. Δρέτα (την πρώην του ΣΥΝ και σήμερα ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια τον Δ. Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ας μη νομίσει ο αναγνώστης ότι το χτεσινό δείγμα των καλεσμένων ήταν τυχαίο. Οι καναλάρχες έχουν ήδη πάρει γραμμή και, τουλάχιστον, μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη θα μας ταράξουν στην προπαγάνδα, με τους εκπροσώπους του δικομματισμού να δίνουν καθημερινές παραστάσεις.
Βλέπετε, στις ερχόμενες εκλογές παίζονται πολλά. 
Πρώτα πρώτα, θα φανεί κατά πόσον ο λαός είναι αποφασισμένος να δείξει το μπόι του και να στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης των πολιτικών του εγκληματικού μνημονίου, που έχουν ρημάξει τη ζωή των εργαζομένων και να ανοίξει δρόμους που πάνε σε άλλες πολιτείες... 
Κατά δεύτερο, δοκιμάζονται σοβαρά οι αντοχές του δικομματικού συστήματος. 
Ενός συστήματος που επί 35 χρόνια απορροφούσε τους κραδασμούς των λαϊκών αντιδράσεων και επέτρεπε στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης να θησαυρίζει μέσα από την καταλήστευση και τη λεηλασία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 
Και όσο και αν έχει φθαρεί, φαίνεται ότι τους είναι ακόμα χρήσιμο και ότι έχουν αποφασίσει να το στηρίξουν με νύχια και με δόντια.
Και επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αδίστακτους και επικίνδυνους, μέχρι τις εκλογές πολλά μπορούν να δουν τα μάτια μας. Ας είμαστε προετοιμασμένοι...

Τηλεοπτική υποκρισία...

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Α, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ παράπονο, τα τηλεοπτικά κανάλια που φροντίζουν για την αντικειμενική μας πληροφόρηση, είχαν εκτενέστατα ρεπορτάζ αυτές τις ημέρες από τους χώρους εργασίας.
   Αμόλησαν τα συνεργεία και τους ρεπόρτερ τους για να έχουμε όλοι λεπτομερή εικόνα και στοιχεία για το ...πώς εφαρμόζεται η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.
   Συγχαρητήρια για την ευαισθησία τους που δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι εδράζεται στην αγωνία τους για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στην Ελλάδα.
   Μόνο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη ...μόνιμη απουσία τους από τους χώρους δουλειάς, όταν δεν εφαρμόζονται συμβάσεις, εντατικοποιείται η εργασία, απολύεται κόσμος ή γίνονται εργατικά ατυχήματα που δεν τους μοιάζουν εντυπωσιακά.
   Εκτός αν θεωρούν πως ...τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν στην Ελλάδα μια και έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που αντιστέκονται σθεναρά στον «εργασιακό μεσαίωνα» (έτσι δεν έλεγε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά;).
   Για να μην είμαστε όμως άδικοι, όταν οι ...καταστάσεις το απαιτούν και είναι απαραίτητο να συκοφαντηθούν εργατικοί αγώνες, τα «αντικειμενικά» ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είναι πάντα εκεί.
   ΜΑΛΙΣΤΑ 22,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ θα διατεθούν στους νομούς που έχουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία.
Μόνο που δεν μπήκαν στον κόπο να μας πουν ...πώς θα προστατευθεί το περιβάλλον. 
Ιδίως όταν η μόδα επιτάσσει τα ανάλογα έργα να γίνονται από ιδιώτες (που ως γνωστόν έχουν αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία).
   Εμάς μια φορά σαν ένα μπλέξιμο της ...«πράσινης ανάπτυξης» με την «πράσινη ψηφοθηρία» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές μας μοιάζει η όλη ιστορία και μάλλον δεν έχουμε άδικο.

ΠΑΣΟΚ: Θέλει την κάλπη καθαρτήριο της πολιτικής του

http://tasosnastos.blogspot.com/

   Κάθε ψήφος στα κόμματα του κεφαλαίου θα αξιοποιηθεί για τη νομιμοποίηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής στρατηγικής.


   Σαν πρόκριμα για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης και τη νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής της θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, όπως ξεκαθάρισε χτες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου, στην εισηγητική του τοποθέτηση, τόνισε ότι το διακύβευμα των τοπικών εκλογών είναι «πολιτικό», φανερώνοντας ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα σαν νωπή «λαϊκή εντολή» που θα «νομιμοποιήσει» τις ειλημμένες αποφάσεις για τον παραπέρα σφαγιασμό των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.
   Με το βαθιά ταξικό δίλημμα «αλλάζουμε τη χώρα, ή δεν αλλάζουμε τη χώρα», που έθεσε χτες ο πρωθυπουργός για τις εκλογές του Νοέμβρη, ταυτίζοντας αυτονόητα τις «αλλαγές» με τις ανατροπές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο ώστε να γίνει ακόμα φθηνότερη η εργατική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να υφαρπάξει τη λαϊκή συναίνεση για τη συνέχιση της πολιτικής του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις εκλογές μια «νέα αρχή για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τη χώρα».
Ο ίδιος επιστράτευσε το ιδεολόγημα της «χαμένης ψήφου», λέγοντας

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...



getImage.do.png




   Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω σε όλους τους φόρους κατανάλωσης, σε ολόκληρη την γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης και μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του 11% στον υψηλό συντελεστή του 23% του ΦΠΑ από το 2011. 
   Ο εφιάλτης, που ετοιμάζουν, ακουμπάει για τα καλά το πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών και τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ο.κ.). 
   Την ίδια ώρα, μετά από «αίτημα» του ΣΕΒ, η κυβέρνηση σπεύδει να κατεβάσει τη φορολογία για τα διανεμόμενα κέρδη από το 40% που είναι σήμερα στο 24% και τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% που είναι σήμερα στο 20%.


ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 2010 - 2011 !...

ΠΗΓΗ : http://ankyr.blogspot.com/