Σελίδες

27 Σεπ 2013

«Ομαλότητα» για ποιον;


Με αφορμή τη Χρυσή Αυγή, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος εγγυητής της «ομαλότητας». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η πολιτική της δημιούργησε το κοινωνικό υπόβαθρο για την έξαρση της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση απαντά ότι κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη δημοκρατική ομαλότητα, και χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την τορπιλίζει με τις κατά καιρούς δηλώσεις και πρακτικές του. Η προπαγάνδα τους, απ' όπου κι αν την πιάσει κανείς, συσκοτίζει τα πραγματικά αίτια για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να την αντιμετωπίσει ο λαός.
Όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει στην «ομαλότητα» που υπερασπίζεται άλλο περιεχόμενο από αυτό της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα απευθύνεται στην αστική τάξη και της λέει ότι είναι ικανότερος να βάλει το λαό στη γωνία με άλλη αναλογία «καρότου και μαστιγίου» από αυτή που χρησιμοποιεί η ΝΔ.

Ν. Σοφιανός: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος (VIDEO)




«Εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οικονομίας του κεφαλαίου δεν υπάρχει λύση» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε ότι «η σύγκρουση, η προοπτική της ανατροπής είναι εδώ και απαιτεί μια λαϊκή πλειοψηφία αποφασισμένη να διεκδικήσει για δικό της λογαριασμό τον πλούτο που έχει αυτή η χώρα».

Οταν φοβάσαι και ζητάς του χρυσαυγίτη το χέρι, γίνεσαι λεπίδα στου φασίστα το μαχαίρι...

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τους νεολαίους μουσικούς Dason και Afaza για τα τραγούδια τους και το πώς αντιμετωπίζεται η «Χρυσή Αυγή»

«Εργάτης είσαι, κάνε απεργία και άσε τις καριέρες, αγωνίσου με την τάξη σου, να 'ρθούν ωραίες μέρες...».

Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από το δίκιο του εργάτη, αφού σε εργατοοικογένειες μεγάλωσαν και οι ίδιοι. Λένε πως θέλουν να συμβάλουν κι από αυτό το μετερίζι, μέσα από τη μουσική «χιπ χοπ», στην ανάπτυξη των αγώνων του νεολαιίστικου και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό, που, μαζί με την εκμετάλλευση, γεννά το φασισμό. Που οπλίζει το χέρι δολοφόνων, όπως του χρυσαυγίτη που σκότωσε το φίλο τους και επίσης μουσικό, Παύλο Φύσσα, πριν από λίγες μέρες στο Κερατσίνι.

Ο λόγος για τους νεολαίους μουσικούς Dason και Afaza. Ο «Ριζοσπάστης» τους συνάντησε την Τετάρτη στο Σύνταγμα, αμέσως μετά τη συναυλία που διοργάνωσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Με τους ρυθμούς και τους στίχους τους ξεσήκωσαν τη νεολαιίστικη συγκέντρωση, που απάντησε με βροχή συνθήματα, ενάντια στους χρυσαυγίτες, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Μια φορά οπορτουνιστές, πάντα οπορτουνιστές...


«Να επιστρέψει το ΚΚΕ στην οδό της αιδούς» ζητά με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. 
Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα», ειδικά όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αιδώ. 
Τι γράφει λοιπόν στο εμπνευσμένο άρθρο του ο κ.Κοντονής;
«Ο κ. Κουτσούμπας θητεύει στη σταλινική σχολή της πλαστογράφησης και ψευδολογίας, και μάλιστα σε μια στιγμή όπου για τους αριστερούς προέχει η πάλη κατά της μνημονιακής κυβέρνησης και κατά του σεναρίου συγκυβέρνησης των μνημονιακών με την εγκληματική Χρυσή Αυγή».
Ποιοί είναι οι αριστεροί; 
Η ταχύτατα συντηρητικοποιημένη σοσιαλδημοκρατική ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί που κάνουν λόγο για υγιή επιχειρηματικότητα και δίνουν διαβεβαιώσεις και διαπιστευτήρια στον ΣΕΒ; 
Μήπως σε αυτήν την «αριστερά» που έχει κατά νου του ο κ.Κοντονής περιλαμβάνεται και η ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη, η "κυβερνώσα αριστερά" της «ευθύνης»