Σελίδες

25 Φεβ 2011

ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ?

Περίτρανα απέδειξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ότι τους ενώνει η πρόθεσή τους για υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, όταν προχτές, μέρα πανελλαδικής απεργίας, επιτέθηκαν από κοινού εναντίον του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του «επικίνδυνες»!
Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, που επισήμανε ότι «σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις διαδικασίες της Βουλής. Θα είμαστε έξω μαζί με τους απεργούς. Θα έπρεπε αυτό να ληφθεί υπόψη για τη λειτουργία της Βουλής και γενικά όταν είναι τέτοιας έκτασης οι γενικές απεργίες δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο η Βουλή πρέπει να συνεδριάζει».
Παίρνοντας το λόγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης δήλωσε ότι «η καθημερινή δημόσια ζωή πειθαρχεί στη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος και θα πρέπει και ο δημόσιος λόγος μας να είναι προσεκτικός και να έχει μέτρο», προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι τέτοιου είδους απόψεις, πέραν του γεγονότος ότι εκφεύγουν του μέτρου, είναι και επικίνδυνες». Ο υπουργός μιας επικίνδυνης για το λαό κυβέρνησης που

Εικονική πραγματικότητα...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ να τις πάρεις στα σοβαρά και να τις θεωρήσεις αξιόπιστες κάτι υπηρεσίες όπως το «Ευρωβαρόμετρο»...
Σύμφωνα με την τελευταία του «ανακάλυψη» (γιατί έρευνα δεν την λες), στην Ελλάδα το 51% μόλις είναι δυσαρεστημένο με την καθημερινή του ζωή, ενώ το 49% είναι από ικανοποιημένο έως ευτυχισμένο!
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια «κατασκευή», το ...93% των ερωτηθέντων είναι υπέρ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων!
Πρέπει να είναι κανείς στατιστικολόγος, για να καταλάβει ότι όλα αυτά απλά ...δεν ισχύουν;
Υπάρχει περίπτωση κάποιος που κυκλοφορεί στον κόσμο (στις λαϊκές, στις ουρές των τραπεζών ή των δημόσιων οργανισμών, στους δρόμους) να ακούσει κάποιον που να ...μη βρίζει;

Αθλια αντικομμουνιστική παρέμβαση...

Και η «Ελευθεροτυπία» στο άθλιο έργο ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού. 
Δε θα μπορούσε να λείπει, θα έλεγε κανείς, και ας το παίζει τάχα «ανεξάρτητη» και πλουραλιστική. 
Ετσι, στην προχτεσινή της έκδοση, 23/2/2011, έγραφε: «Αν και δικτατορίες εξακολουθούν να υπάρχουν και η πολιτική βαρβαρότητα παραμένει σε πολλές χώρες, τα αυταρχικά καθεστώτα, όπως ήταν ο ναζισμός ή ο μπολσεβικισμός, έχουν πεθάνει». 
Ποιος το λέει; Ο ιστορικός Μαρσέλ Γκοσέ, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει ο ιμπεριαλισμός για την παραχάραξη της Ιστορίας και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού με την ταύτισή του με το ναζισμό - φασισμό. 
Αυτού του είδους την «ιστορική» εκτίμηση επιλέγει να προβάλλει στο προχτεσινό της φύλλο η «Ελευθεροτυπία», συνεντευξιάζοντας τον εν λόγω «σπουδαίο ιστορικό», αναπαράγοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν πέρσι το Δεκέμβρη στο γαλλικό περιοδικό «Τελεραμά».

Η σαπίλα των καπιταλιστών...


   Σηκώνοντας μπόλικο κουρνιαχτό, τα επιτελεία της πλουτοκρατίας, οι διαχειριστές του συστήματος, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, επιχειρούν ήδη από την πρώιμη κιόλας φάση της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, να συσκοτίσουν τα αίτια και τις ρίζες του «προβλήματος». Και στο επίπεδο διαμόρφωσης της λαϊκής συνείδησης και αντίληψης της πραγματικότητας, στόχος τους είναι η διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος.
   Δεν πέρασε, δα, και πολύς καιρός από τότε που έριχναν το ...φταίξιμο στα «επισφαλή δάνεια», που είχαν χορηγήσει οι αμερικανικές τράπεζες. Στη συνέχεια, αναγκάστηκαν να ανακαλύψουν μια σειρά από άλλα αντίστοιχα «επιχειρήματα», επικαλούμενοι, γενικά και αόριστα, κάποιους - απροσδιόριστους από τους ίδιους - «μηχανισμούς μετάδοσης της κρίσης». Και τι δεν είπαν για «τοξικά ομόλογα», μέσω των οποίων «μολύνθηκαν» οι ευρωπαϊκές τράπεζες, για τα «γκόλντεν μπόις» τους και τους «κακούς πολιτικούς» τους, στους οποίους και έριξαν το «ανάθεμα».

Απαράδεκτη απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης...


Σε νέα φάση περνάει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει συνολικά την πολιτική δράση και να τρομοκρατήσει τους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται στο κτίριο της Υπατίας. Χτες, ο Εισαγγελέας Εφετών Σπ. Μουζακίτης, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για την παραμονή των μεταναστών στη Νομική, ζήτησε την ποινική δίωξη του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση καθήκοντος και 8 μελών της «Επιτροπής Αλληλεγγύης» για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές.
Με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», ο εισαγγελέας ζητάει να διωχθούν και οι μετανάστες απεργοί πείνας, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για 32η μέρα, και πλέον είναι καθημερινά τα κρούσματα εξάντλησης και

«... μέτωπο λαέ, για την εξουσία»


Μια τεραστίων διαστάσεων απεργία και διαδήλωση την υποβάθμισαν σ' ένα πλάνο φλεγόμενου αστυνομικού (ούτε παραγγελία να το είχαν ή μήπως το είχαν;) κι ενός άλλου τύπου που πήγε να ποζάρει στις κάμερες με τσεκούρι και τόξο. Φτηνά κόλπα.
Δυο πλάνα διανθισμένα με τις γνωστές εικόνες των πάντα πρόσφορων τύπων με τις κουκούλες να «πλακώνονται» με πάνοπλους αστυνομικούς ήταν αρκετά για να εξαφανιστούν από τις οθόνες δεκάδες χιλιάδες απεργοί και τα αιτήματά τους. Και πώς αλλιώς; Αφού χιλιάδες και χιλιάδες που είχαν προηγηθεί διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ, καλώντας σε «καμιά θυσία για την ολιγαρχία, μέτωπο λαέ για την εξουσία».
***
Σ' αντίθεση με το παλιό «πίστευε και μη ερεύνα», οι εξελίξεις επαναβεβαιώνουν πως τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε να πέφτει κάτω.

«Τσουνάμι» ΔΝΤ στη Μεσόγειο!


Γράφει : ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Χτες ο υπουργός Οικονομικών, ο «σοσιαλιστής» και διακεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης των ...«αντιεξουσιαστών», ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη με θέμα την «επικαιροποίηση» του μνημονίου.
Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ προωθείται με εφόδιο την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι η τρίτη κατά σειρά επικαιροποίηση του μνημονίου προέκυψε κατά τη νέα επίσκεψη της εκλεκτής αντιπροσωπείας των «τεχνογνωστών» του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
*
Ομως δεν είναι μόνο η Ελλάδα και ο λαός της που έχουν τη χαρά της «βοήθειας» του ΔΝΤ.
Εκτός από την κυβέρνηση Παπανδρέου - δηλαδή εκτός από την ελληνική πλουτοκρατία - το ΔΝΤ σπεύδει να συνδράμει την πλουτοκρατία και τα καθεστώτα της όπου Γης. 

Πολλά από αυτά βρίσκονται, μάλιστα, στη «γειτονιά» μας.
***


ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙΙ !!!


«Βρίσκομαι εδώ με την επιθυμία να αναβιώσω,
να δώσω νέα πνοή στη μεταξύ μας σχέση».
*
Η δήλωση είναι του κ. Παπανδρέου, στη συνάντησή του με τον Καντάφι που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τρίπολη της Λιβύης, στις 9 Ιουνίου 2010. 

Ξεκίνησε η εποχή των ταραχών...

Το μεταβατικό στάδιο της κρίσης: από την αναδιάρθρωση στην εξέγερση Μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο αισθητός ο άνεμος της εξέγερσης που σαρώνει την ευρύτερη περιοχή της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η μία χώρα μετά την άλλη μπαίνουν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, με το ίδιο θέμα: συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ή (και) τους παρακρατικούς του κάθε τοπικού, κατά κανόνα ολοκληρωτικού, καθεστώτος. Όσο κι αν το παγκόσμιο θέαμα προσπαθεί να κρύψει τον προλεταριακό χαρακτήρα των ταραχών και να υπερτονίσει τις εσωτερικές αντιφάσεις τους, παρουσιάζοντας τα γεγονότα απλά σαν πολιτικό «κίνημα για τη δημοκρατία», ή σαν πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ οπαδών του τάδε και του δείνα πολιτικάντη της περιοχής, το πράγμα δε μαζεύεται με τίποτα: η μία τάξη είναι απέναντι στην άλλη.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ...