Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Για να μην ξεχνάμε ποιος ήταν ο Ντερτιλής που ψόφησε σήμερα

«Ηρωας» ο δολοφόνος του Πολυτεχνείου!!!

To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.

*
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...

Θ. Κωνσταντινίδης: Κυβερνητική η ευθύνη για την ένταση της καταστολής (VIDEO)
Την επέμβαση των ΜΑΤ στο σταθμό των διοδίων του Αιγινίου, τις προσαγωγές και τους τραυματισμούς, ακόμα και ανηλίκων διαδηλωτών, κατήγγειλε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Σημείωσε πως η κυβέρνηση φέρει πολιτική ευθύνη  για τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση  της καταστολής.

Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να ανατρέψει κάθε εμπόδιο (VIDEO)
Κάλεσμα στο λαό να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, να πιστέψει στη δύναμή του και να ξεπεράσει τους φόβους και τις αυταπάτες, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σεσυνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

ΙΤΑΛΙΑ: Διεργασίες για τη διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού


Η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία έχει ξεκινήσει για τα καλά, και έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές συμμαχίες, έχουν καταληχθεί τα ανταλλάγματα και δίνονται υποσχέσεις για τη διαχείριση της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, με τα λαϊκά στρώματα να βλέπουν την καθημερινή τους διαβίωση να χειροτερεύει.
Στις κάλπες προσέρχονται στις 24 και 25 Φλεβάρη οι Ιταλοί ψηφοφόροι έχοντας να ...διαλέξουν ανάμεσα στη λεγόμενη «κεντροαριστερή» συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και το νεοσυσταθέν Δημοκρατικό Κέντρο), στην «κεντροδεξιά» (Λαός της Ελευθερίας, Η Δεξιά, Αδελφοί της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά κ.ά.), στο