Σελίδες

5 Ιουλ 2019

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Η παρέλαση του παλιού καινούργιου

Εν αρχή ο «λιτός βίος»…

«Εί­μα­στε υπέρ του λιτού βίου», δή­λω­νε στις 28 Γε­νά­ρη 2015, κατά την τε­λε­τή πα­ρά­δο­σης-πα­ρα­λα­βής στο υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών ο νέος υπουρ­γός της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ Γιά­νης Βα­ρου­φά­κης, συ­μπλη­ρώ­νο­ντας πως «οι Έλ­λη­νες δη­μιουρ­γού­σαν όταν ζού­σαν λιτά» και πως «ο λιτός βίος σε συν­δυα­σμό με την απο­κα­τά­στα­ση της δι­καιο­σύ­νης αρ­χί­ζει εδώ».

Σε ποιούς τα έλεγε αυτά ο κ. Βα­ρου­φά­κης; Μα στον ελ­λη­νι­κό λαό, στους ερ­γα­ζό­με­νους και τα λαϊκά στρώ­μα­τα που είχαν γο­να­τί­σει από την κα­πι­τα­λι­στι­κή κρίση. Σε αυ­τούς, ο κ. Βα­ρου­φά­κης έστελ­νε το μή­νυ­μα ότι πρέ­πει να αρ­κε­στούν στα λίγα ψί­χου­λα που τους έδινε η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Ασφα­λώς, όπως απο­δεί­χθη­κε αρ­γό­τε­ρα, από τη θε­ω­ρία περί «λιτού βίου», ο κ. Βα­ρου­φά­κης εξαι­ρού­σε τον εαυτό του όταν εμ­φα­νί­ζο­νταν σε γκλα­μου­ρά­τες φω­το­γρα­φί­σεις (βλέπε Paris Match) με πα­νά­κρι­βα σερ­βί­τσια, θα­λασ­σι­νά και λευκό κρασί κάτω από την Ακρό­πο­λη.

ΘΑΝΑΣιμος ΠΑΦΙΛΗΣ... (VIDEO)

Η επιλογή είναι ΚΚΕ απέναντι στα 4 μνημονιακά και 2 φασιστικά - ακροδεξιά κόμματα
Η επιλογή είναι το ΚΚΕ απέναντι στα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25 και στα δύο φασιστικά/ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση, σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Βόρεια Τομέα της Αθήνας.

Ιδανική μέρα ... για συμπεράσματα

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την Κυριακή της 5ης Ιούλη που έγινε το περίφημο δημοψήφισμα και δύο μέρες πριν ο λαός ξαναπάει στις κάλπες, τα συμπεράσματα και η πείρα που έχει συσσωρευτεί είναι πολύτιμα, μπορούν και πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου.
Το δημοψήφισμα και το τι ακολούθησε εκείνο το καλοκαίρι αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη τα τελευταία χρόνια ότι ο λαός «την πατάει» πολύ άσχημα όταν εγκλωβίζεται σε ψεύτικα διλήμματα, όταν μπαίνει στη διαδικασία να επιλέξει ανάμεσα σε δύο αντιλαϊκά σχέδια.
Τα συμπεράσματα είναι επίκαιρα, αφού και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διεξάγουν μια εκστρατεία ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών μπροστά στην κάλπη. Βεβαίως το Γιούρογκρουπ στις 8 Ιούλη (ακριβώς την επόμενη μέρα) και η αδιαφορία των Ευρωπαίων για το ποιος θα είναι κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών δείχνουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο, αντιλαϊκό και μνημονιακό...
Θυμίζουμε ότι τον Ιούλη του 2015 μόνο το ΚΚΕ είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για να δείξει στο λαό ότι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ήταν στην πραγματικότητα «πράσινο φως» για το νέο μνημόνιο, κάτι που τελικά - δυστυχώς για το λαό - επιβεβαιώθηκε την επομένη του δημοψηφίσματος.