Σελίδες

22 Ιαν 2011

Ο Σύγχρονος Αντικομμουνισμός με Αιχμή τον Σοσιαλισμό...

KATIN (Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ)

Καλού - κακού, κάντε και μια... «κάθαρση»...

Ο Τσουκάτος δεχόταν την «οικειοθελή» προσφορά της «Ζήμενς» για την εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της και ο Μαντέλης λάμβανε «χορηγίες» από την πολυεθνική για να συνεχίσει να κοσμεί με την παρουσία του την ανθρωπογεωγραφία του χάρτη με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.
Αλλά εκείνη την περίοδο ο κ. Παπανδρέου ήταν απασχολημένος με το πώς θα διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία...
*
Οι Τσουκάτοι και οι Πανταγιάδες κατηγορούνταν ότι συγκροτούσαν «μαύρες λίστες» μη αρεστών δημοσιογράφων.
Αλλά εκείνη την εποχή το υπουργείο Εξωτερικών ήταν απασχολημένο με τη ροή πακτωλού χρήματος προς κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση...



Kυβερνούν για τις «Ζήμενς»...



Sie...«men»s


Είτε με τους γαλάζιους, είτε με τους πράσινους, είτε με τους γαλαζοπράσινους, το «έργο» έχει το ίδιο σενάριο:
Οι τράπεζες - τοκογλύφοι λεηλατούν τον εργαζόμενο, δηλαδή«κλέβουν». Οι εργολάβοι - αρπακτικά επιβάλλουν λεόντειες για το δημόσιο συμφέρον και την τσέπη του πολίτη συμβάσεις, δηλαδή«κλέβουν». Οι εφοπλιστές - πειρατές αισχροκερδούν στοιβάζοντας σαν τα ζώα στα «σαπάκια» τους έναν ολόκληρο λαό, δηλαδή «κλέβουν». Οι μεσάζοντες - τρωκτικά απομυζούν απίθανο αντιμίσθιο για τις «υπηρεσίες» τους, δηλαδή «κλέβουν». Οι βιομήχανοι - «σωτήρες» κερδοσκοπούν ασυστόλως σε εποχές κρίσης, δηλαδή «κλέβουν».
Αλλά όλα γίνονται «νόμιμα»! Με χαρτιά, με σφραγίδες, με αποφάσεις της Βουλής και των κυβερνώντων. Ε, αυτό ακριβώς είναι το θέμα: Αφού «κλέβουν» στα νόμιμα, σκεφτείτε τι κάνουν παράνομα!

Κωδικός «Sleep and Awe»...


Νέα επικοινωνιακή τακτική ακολουθεί το Μαξίμου μετά τις παροτρύνσεις των Αμε ρικανών συμβούλων του πρωθυπουργού, με στόχο τοναποπροσανατολισμό της κοινής γνώ μης από τις εξελίξεις στην οικονομία και το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσα στην άνοιξη.
♦ Το «Π» είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι την πρώτη επιχείρηση αμερικανικής έμπνευσης, με το κωδικό όνομα «Σοκ και Δέος»που αφορούσε τον μαζικό και συνεχή βομβαρδισμό ειδήσεων και μέτρων σε όλα τα μέτωπα, με αποτέλεσμα ο πολί της να μην μπορεί να εστιάσει στις αλλαγές, άρα και να μην μπορεί να αντιδράσει. Δυστυχώς επι βεβαιωθήκαμε.
♦ Τον Νοέμβριο γράψαμε για το «Σχέδιο Ελλά δα»σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ θα παρέχει νέα δάνεια στη χώρα μας, μετά το 2014, ως αντάλλαγ μα την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ομη-ρεία μας μέχρι το 2024 τουλάχιστον. Και εδώ επι βεβαιωθήκαμε.
♦ Τώρααφού έχουν περάσει οκτώ μήνες από την έλευση της τρόικας και ο κόσμος έχει

Τα «κλειστά»...

Ο ένας μετά τον άλλον, οι καλοβολεμένοι και καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πόσο οπισθοδρομικοί είναι εκείνοι που αντιδρούν στο λεγόμενο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. 
Το πόρισμα, μάλιστα, το οποίο προβάλλεται από τη χτεσινή «Καθημερινή», κινείται στον άξονα ότι εκείνοι που έχουν διαφορετική γνώμη «δεν προτείνουν κάτι διαφορετικό, πέρα από τη διατήρηση του μοντέλου, ως είχε, του μοντέλου που οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση».
Το καταλάβατε; Για την οικονομική κρίση, ή την κατάρρευση της χώρας, όπως λέει ο συντάκτης του κειμένου, φταίνε οι φαρμακοποιοί, φταίνε οι μηχανικοί, φταίνε οι μεταφραστές, φταίνε οι δασολόγοι, φταίνε οι ψυκτικοί και μια σειρά ακόμα επαγγελματίες, που, στο διάβα του χρόνου, ακόμα και οι αστικές κυβερνήσεις θέσπισαν όρους και κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η «απελευθέρωση» ωφελεί μόνο τα μονοπώλια...

Η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση χιλιάδων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών και θα ωφελήσει μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα μεγάλα τεχνικά γραφεία. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» και καλεί τους διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς σε συγκέντρωση - συζήτηση για την κλιμάκωση της δράσης τους, την Παρασκευή 28 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Στον κλάδο των μηχανικών, η «απελευθέρωση» έχει ξεκινήσει με την «αδειοδότηση» του επαγγέλματος ήδη από το 1989 (οδηγία 89/48/ΕΟΚ) και ολοκληρώθηκε το 2005, με την οδηγία 2005/36/ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, όπως αυτά έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία. Στη νομοθεσία για τα δημόσια έργα, που έπαιξε το δικό της ρόλο στην επιτάχυνση της κυριαρχίας των μεγάλων ομίλων στον κλάδο των κατασκευών, τόσο μέσα από γενικές ρυθμίσεις, όσο και «ειδικές» παρεμβάσεις (π.χ. τη διά νόμου κύρωση συμβάσεων με κονσόρτσιουμ κατασκευαστικών ομίλων, τη νομοθεσία για τις ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης κ.λπ.).

Στον Προκρούστη...

ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΛΑ ο Α. Λοβέρδος, στη Βουλή, όσα γράφουμε τόσον καιρό. Και τα κονδύλια για την Υγεία θα περικόψει. Και τα νοσοκομεία θα υποβαθμίσει. 
Και τους γιατρούς δε θα πληρώνει...
Την ιδιωτική Υγεία θέλει να την αναβαθμίσει και να της δώσει κέρδη. 
Τα φαρμακεία θα τα δώσει σε μονοπωλιακές εταιρείες. 
Στα δημόσια νοσοκομεία θα πληρώνουμε κι άλλα «χαράτσια».
Επίσης, δεν πρόκειται να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς και νοσοκόμους. 
Δε θα εκσυγχρονιστούν σε μηχανήματα τα νοσοκομεία. 
Πάει περίπατο - λόγω περικοπών - η πρωτοβάθμια Υγεία.
Εχει κι άλλα: Θα μειωθεί το εργοδοτικό κόστος των επιχειρηματιών για την υγειονομική κάλυψη.

Η κατάντια του συμβιβασμού...



   Το εκβιαστικό δημοψήφισμα στη «Φίατ» στην Ιταλία, με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι από κάθε άποψη χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το ρόλο των συμβιβασμένων εργατοπατέρων αλλά και άλλων, δήθεν ...αριστερών. Το αποτέλεσμα του 54% των εργατών που συναίνεσαν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, ήδη στην Ιταλία αλλά όχι μόνο, επιχειρείται να περάσει ως μια «σώφρονα τακτική προκειμένου οι εργάτες να μη χάσουν τα πάντα». Δηλαδή, αυτό που μπολιάζεται στους εργαζόμενους είναι ότι για να έχουν δουλειά πρέπει να «πάνε με τα νερά» των εκμεταλλευτών τους και ...άρα η απώλεια εργατικών δικαιωμάτων είναι αναγκαίο κακό, γιατί αλλιώς υπάρχει η ανεργία.

Ο «Κυρ-Παντελής» τα είχε πει...


Ο Πάνος Τζαβέλλας γεννήθηκε το 1925 στην Κοζάνη και από 15 χρόνων, μαθητής ακόμα, οργανώνεται στους παράνομους μηχανισμούς της Αριστεράς. Δηλώνει εθελοντής «δεύτερης γραμμής» και φτάνει έως την Κορυτσά μετά την κατάληψή της από τον ελληνικό στρατό. Μετά την κατάρρευσή της επιστρέφει στην Κοζά νη, όπου οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Το 1945 συλ λαμβάνεται και καταδικάζεται σε έναν χρόνο φυ λάκιση και μεταφέρεται στις φυλακές Κοζάνης.
Αργότερα εντάσσεται στον ΕΛΑΣ. Σε μ ία αποστο­λή το 1947 έπεσε σε ενέδρα του Εθνικού Στρατού και τραυματίστηκε βαριά. Τον καταδίκασαν δις σε θάνατο σε μια δίκη παρωδία και, ενώ τελικά δεν εκτελέστηκε και πέρασε από ψυχολογικά βασα νιστήρια, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε του έκοψαν το πόδι. Από εκεί τον μετέφεραν στις φυ λακές της Κεφαλλονιάς το 1949 και στη συνέχεια μαρτύρησε σε διάφορες φυλακές συνολικά για 20 χρόνια περίπου.
Ο Πάνος λάτρευε από μικρός τη μουσική και ακόμα και μέσα στη φυλακή, με ό,τι εργαλεία και αντικείμενα βρήκε, κατασκεύασε μια κιθάρα για να παίζει.
Το 1958 αρρώστησε βαριά και τον πέταξαν έξω από τη φυλακή, σε ένα νοσοκομείο, και από εκεί, με τη βοήθεια του ΚΚΕ, νοσηλεύτηκε στη Σοβιετι κή Ένωση επί τρία χρόνια, όπου του δόθηκε η ευ καιρία να σπουδάσει μουσική.