Σελίδες

25 Δεκ 2020

40 πράγματα που πήγαν πολύ λάθος αυτόν τον χρόνο

  1. Με 100 νεκρούς τη μέρα κάποιοι περίμεναν να ανοίξουν τα κομμωτήρια για να ξεχυθούν σαν ζόμπι να φτιάξουν τη ρίζα ή να τριμάρουν το μούσι.
  2. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας.
  3. Η χώρα ήταν υγειονομικά προστατευμένη, προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει με σχέδιο την πανδημία μέχρι που δυστυχώς ήρθε η πανδημία.
  4. Έχουμε κάτι χιλιάδες νεκρούς τον τελευταίο μήνα και παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος που νιώθει το πνεύμα των Χριστουγέννων ακόμα και χωρις WHAM, αγχώνεται για το πού θα κάνει ρεβεγιόν, αν θα ταξιδέψει για τις γιορτές ή όχι.
  5. Την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα την διαχειρίστηκαν ένας πρώην μπασκετμπολίστας, ο κολλητός του διορισμένος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ένας σφίχτης υπουργός, ένας αρχισερίφης, ένας πρωθυπουργός τουρίστας και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο ο τελευταίος ήταν αποτελεσματικός.

Απαγόρευση συναθροίσεων: Το ψέμα αποκαλύπτεται – Έκθετοι ΕΛ.ΑΣ., κυβέρνηση και ΣτΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η «εισήγηση της Επιτροπής προστασίας της
Δημόσιας Υγείας» από τη συνεδρίαση της 4η Νοεμβρίου, την οποία επικαλέστηκε ο αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να αποφασίσει την απαγόρευσησυναθροίσεων άνω των 3 ατόμων ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου. Όπως προκύπτει από το κείμενο, κυβέρνηση, ΕΛ.ΑΣ αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι σοβαρά έκθετοι, καθώς στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά σε επιπλέον μέτρα, πέραν του γενικού lockdown που αποφασίστηκε στις αρχες Νοεμβρίου. «Το περιεχόμενο της εισήγησης εξηγεί το πείσμα κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ. να μην δημοσιοποιηθεί. Διότι βέβαια τους διαψεύδει και τους εκθέτει. Αποκαλύπτει ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υποκατέστησε την εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών και εξαπάτησε την κοινή γνώμη αναφέροντας στην απόφασή του ότι στηρίχθηκε στη γνώμη της Επιτροπής για να πάρει μία τέτοιας έκτασης απαγορευτική απόφαση» σχολιάζει ο δικηγόρος, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων στο διάστημα 15-18 Νοεμβρίου βασίστηκε στην «εισήγηση των ειδικών», που όμως