Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Η Μαρξιστική-Λενινιστική αντίληψη για τις καπιταλιστικές κρίσεις.(Μέσα από τα κείμενα των 
ΜΑΡΞ-ΕΝΓΚΕΛΣ-ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ)
 Η καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι του καπιταλιστικού κόσμου, φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά θεωρητικά ζητήματα για τον χαρακτήρα των κρίσεων, για το αναπόφευκτο τους, για τον τρόπο ξεπεράσματος από το ίδιο το σύστημα και κυρίως για τη στάση απέναντι της όσων παλεύουν για την επαναστατική ανατροπή της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας και την εγκαθίδρυση της νέας κοινωνίας της σοσιαλιστικής.

Απαράδεκτη απόφαση ματαίωσης παρουσίασης του «Μαουτχάουζεν» του Μίκη.Τέσσερις μέρες πριν την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, 
9 Μάη του 1945, προσβολή απέναντι τόσο στον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του όσο και στους λαούς και στους αγώνες τους αποτελεί η απαράδεκτη απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να ματαιώσει την προγραμματισμένη για χτες παρουσίαση του συγκλονιστικού έργου του«Μαουτχάουζεν», επικαλούμενη τις «επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις»!!!

Ο Ομπάμα αξιοποιεί το «μύθο» Λάντεν...Στο σημείο «Μηδέν», όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε χτες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συνεχίσει το επικοινωνιακό «παιχνίδι» που ξεκίνησε με την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
«Παιχνίδι» που του έχει αποφέρει άνοδο κατά 11 μονάδες στη δημοτικότητά του, το κυριότερο όμως, συμβάλλει τα μάλα στον επαναπροσδιορισμό σε νέα διευρυμένη βάση των ιμπεριαλιστικών στόχων. Επαναπροσδιορισμός εξαιτίας της αλλαγής τακτικής που έχει εδώ και καιρό σχεδιαστεί και δρομολογείται, αλλά πλέον εκτυλίσσεται στο σύνολό της με την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν.

Βολικός αποπροσανατολισμός με Στρος Καν...Δημαγωγία και κοροϊδία του λαού οι όψιμες διαπιστώσεις των κομμάτων που στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης.
Την υποκρισία όσων σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους από τις δηλώσεις του 
Ντ. Στρος Καν, περί κρυφών συνεννοήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ή σπεύδουν όψιμα και δημαγωγικά να εξάγουν συμπεράσματα για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, κατήγγειλε χθες στην Βουλή 
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. 
Αφορμή αποτέλεσε ο σχολιασμός του επίμαχου τμήματος της συνέντευξης του 
Ντ. Στρος Καν που είδε το φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 
Αλ. Τσίπρα, αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

Αποπροσανατολίζουν οι συνυπεύθυνοι.Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κόμμα που υπερψήφισε το μνημόνιο, ενίσταται τώρα για τα «πήγαινε - έλα» της τρόικας στην Αθήνα, επειδή, λέει, «οι συχνές επισκέψεις της σημαίνουν δυσβάστακτα βάρη εις βάρος του λαού, μια και εμείς πληρώνουμε όλα αυτά τα ταξίδια»! 
Και συμπληρώνει: «Πληρώσαμε 450 εκατομμύρια για λειτουργικό κόστος, για συμβουλές προς τους συμβούλους του υπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου. 
Το είπα και χθες στην Βουλή και δεν το διέψευσε ο κ. Σαχινίδης, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απομονώνοντας μόνο το χαρτόσημο της σύμβασης. 
450 εκατομμύρια είναι το λειτουργικό κόστος για το Μνημόνιο»!
Οταν σήκωναν το χέρι τους και ψήφιζαν οι του ΛΑ.Ο.Σ. δε γνώριζαν το κόστος του μνημονίου; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ...λειτουργικό.

Η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί

Εδώ και ένα χρόνο (!) εκκρεμεί στη Βουλή η συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε το Κόμμα
Τη συνέπεια του ΚΚΕ και ταυτόχρονα την υποκρισία των αστικών κομμάτων στο ζήτημα των αναδρομικών που διεκδικούν με προσφυγές τους οι συνταξιούχοι βουλευτές, επαληθεύουν οι εξελίξεις. 

«Τζιτζι... φούφουτοι»


Υπάρχουν «τζιτζιφιόγκοι» στο υπουργείο Οικονομικών, όπως φέρεται να δηλώνει ο κ. Ρέππας; Μπα; Και πώς γίνεται «σοσιαλιστές» άνθρωποι να συνυπάρχουν με «τζιτζιφιόγκους»;
Μήπως, μεταξύ των «τζιτζιφιόγκων», των υπουργών και των «φον φούφουτων», 
για τους οποίους μιλούσε άλλος κυβερνητικός, ο μίστερ Πάγκαλος, υπάρχει τελικά κάποια σχέση βαθύτερη; 

Ο Δρούτσας!


«Με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν η τρομοκρατία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα.
Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ»...
*
Την εξόχως... «αντιτρομοκρατική» δήλωση, στο άκουσμα και μόνο της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν, χωρίς να περιμένει μια στοιχειώδη εξήγηση για τις πλαστές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, με πλήρη στοχοπροσήλωση στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δεν την έκανε κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα χιλιοπαιγμένα κόλπα τους...

ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η κυβέρνηση διαθέτει «τζιτζιφιόγκους» τεχνοκράτες και ...μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς άνδρες!
Πρόθυμους υπουργούς να υιοθετήσουν κάθε μέτρο που προτείνει η τρόικα και άλλους που το ...παλεύουν το πράγμα και προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.
Εν ολίγοις, πρόκειται - από άλλη οπτική γωνία - για το ίδιο παραμύθι της «καλής, σοσιαλιστικής ψυχής» του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι σύρεται να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν τη θέλει.

Μέτρα υπέρ των μονοπωλίων σε όλα τα κράτη - μέλη

Με «εθνική συναίνεση» τσακίζουν το λαό της Πορτογαλίας
Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στην Ελλάδα και τα χειρότερα που σχεδιάζουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, μπαίνουν ήδη στην ημερήσια διάταξη στην Πορτογαλία και γενικεύονται στο σύνολο της ΕΕ.
Χτες, η πορτογαλική υπηρεσιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα δανειοδότησης που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Μεταξύ άλλων, προωθείται μείωση των συντάξεων άνω των 1.500 ευρώ το μήνα, με την επιβολή ειδικού φόρου, περικοπή των παροχών Υγείας, αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, παραπέρα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, μείωση του ύψους των επιδομάτων ανεργίας και του χρόνου καταβολής στους 18 μήνες (αντί για 36 που ισχύει σήμερα), ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών, σύσταση ειδικού οργανισμού για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Απλώς «παπαγάλοι»

 ΠαπαΔΝΤρέου
Είναι οι ίδιοι που όταν ο Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», έβγαιναν στις εφημερίδες και στα κανάλια τους και έλεγαν: «Πολύ σωστά τα λέει ο Παπανδρέου, λεφτά υπάρχουν»...
Είναι οι ίδιοι που όταν οι του Παπανδρέου αμέσως μετά το «λεφτά υπάρχουν» ισχυρίζονταν - με την ίδια ευκολία - το ακριβώς αντίθετο, ότι «δεν υπάρχει σάλιο», εκείνοι - με την ίδια ευκολία επίσης - έβγαιναν και έλεγαν: «Πολύ σωστά τα λένε οι του Παπανδρέου, δεν υπάρχει σάλιο»...

Χρέος όλων να πετύχει η απεργία.
Η απεργία στις 11 Μάη είναι κρίκος για να μετατραπεί σε αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το ταξικό κάλεσμα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε λαϊκή συνοικία, να ανοίξει πλατιά και σε βάθος η κουβέντα: Οι θυσίες του αγώνα έχουν μικρότερο κόστος από τις θυσίες για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Ο πλούτος που παράγεται σήμερα και η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης πρέπει να αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των όλο και διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.
Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν σταματημό, αν το εργατικό - λαϊκό κίνημα δε βάλει φρένο.

Σήμερα η μεγάλη συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά...Σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα των Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Λεοντή
που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος θέλοντας να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. 
Στη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, ο σπουδαίος συνθέτης με τη συμμετοχή εξαιρετικών ερμηνευτών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, με τραγούδια του - αρκετά απ' αυτά σε πρώτη εκτέλεση - καθώς και με τραγούδια των νεότερων συνθετών Γιώργου Καλογήρου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Ερμηνευτές των τραγουδιών θα είναι οι:Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Νεοκλής Νεοφυτίδης
Την ορχήστρα θα αποτελούν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα),Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν). Ηχολήπτης ο Γιάννης Παπαδόπουλος.