Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Κι εσύ τέκνον Βρούτε; Όταν η «ριζοσπαστική» "αριστερά" συναντιέται με έναν εγκληματία του απαρτχάιντ!


* Το “έργο” έχει δυστυχώς ξαναπαιχτεί…
Όταν στις ιταλικές εκλογές, τον Απρίλη του 2006, η «Κομμουνιστική Επανίδρυση» στην Ιταλία με Γενικό Γραμματέα τον Μπερτινότι (πρόεδρο της ιταλικής ΓΣΕΕ... CGIL), ήταν στην πρώτη γραμμή των κινημάτων για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καίγοντας μάλιστα ισραηλινές σημαίες στις πλατείες και τις διαδηλώσεις.
Και… την επόμενη των εκλογών στο κυβερνητικό σχήμα Πρόντι ο Μπερτινότι γίνεται πρόεδρος της ιταλικής βουλής και η «Κομμουνιστική Επανίδρυση» συμμετέχει στην κυβέρνηση… δηλώνει: «Πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ και να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μας μαζί του…».
Πουτάνα διαπλοκή, πουτάνα εξουσία, δεν έχεις τίμημα!
Τότε, εκείνη την κυβέρνηση Πρόντι έριξε με την ψήφο του ένας κομμουνιστής,

Σοσιαλισμός ή Αγριότητα ???

«Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών(FAO), τόνισε πως ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μια νέα επισιτιστική κρίση σαν αυτή του 2007-8, αν οι χώρες προβούν σε απαγορεύσεις των εξαγωγών.

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο. Οι κακές συνθήκες σε περιοχές του πλανήτη έφεραν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα σύμφωνα με τον FAO.
 Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, η ξηρασία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού, υποθηκεύοντας τις προσεχείς σοδειές και αυξάνοντας τις τιμές κατά 23% τον Ιούλιο. Επίσης η τιμή του σιταριού αυξήθηκε κατά 19%, ενώ η ζήτηση αναμένεται μεγαλύτερη λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων καλαμποκιού.

Ορισμένα ζητήματα για μετανάστευση - εγκληματικότητα


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό, να τις ταυτίσουν με έναν ανούσιο και ουδέτερο ανθρωπισμό, με τις θέσεις διαφόρων αταξικών «αντιρατσιστικών» κινημάτων για ευνόητους λόγους. Εχει σημασία να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ, απέναντι στο ζήτημα. Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι λαοί πρέπει να παλεύουν στον τόπο τους για να απαλλαγούν από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες τους, από τη λιμοκτονία και τους βομβαρδισμούς, συνολικά από το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αυτή ήταν πάντα η θέση του ΚΚΕ, όταν η Ελλάδα ήταν χώρα εξαγωγής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Κατάγγειλε τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης που χαρακτήριζαν ευλογία τη μετανάστευση, όπως κατάγγειλε και την άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις των χωρών υποδοχής για την υπερεκμετάλλευση και τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των Ελλήνων και συνολικά των ξένων εργατών.

Οι πολυεθνικές, οι «λομπίστες» και η ΕΕ

Η είδηση είναι η εξής: Εισαγγελείς της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι ο Ερνστ Στράσερ, μέλος του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, «θεωρείται ύποπτος ότι απαίτησε το 2010 το ποσό των 100.000 ευρώ από δύο υποτιθέμενους λομπίστες - στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφοι βρετανικής εφημερίδας - προκειμένου να επηρεάσει νομοθεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συντάκτες της εφημερίδας «Sunday Times», οι οποίοι υποδύονταν τους «λομπίστες», κατέγραψαν τον Ερνστ Στράσερ ενώ εκείνος απαιτούσε 100.000 ευρώ για να προωθήσει μια τροπολογία σε νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα είχε δεσμευτική ισχύ για την ΕΕ.

Ο πραγματικός ένοχος για την ανεργία


Από τις αρχές του 2011 μέχρι και τον περασμένο Απρίλη, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. 
Μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο, χωρίς να προσμετρώνται τα χιλιάδες συνοικιακά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν το ίδιο διάστημα σε όλη την Αθήνα. Αυτό διαπιστώνει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα και δείχνει μια μόνο πλευρά της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων που συντελείται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Αν στα παραπάνω ευρήματα προστεθεί και η εκτίμηση ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα χαθούν τουλάχιστον 260.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας των λουκέτων στην αγορά, σύμφωνα με έρευνα της MARC, τότε συμπληρώνεται η εικόνα για το ποιος πλήττεται περισσότερο από την κρίση, αφού επιβεβαιώνεται ότι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι. 
Τους τελευταίους μάλιστα τους καταπίνει στην κυριολεξία ο ανταγωνισμός με τα μεγαθήρια που εν

Να αποτρέψουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια


H κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που αξιοποιεί εδώ και ένα χρόνο ως «αιχμή του δόρατος» την λεγόμενη αντιπολίτευση, αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι το διακύβευμα δεν είναι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες του συριακού λαού», όπως καθημερινά βομβαρδίζουν με την προπαγάνδα τους τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η έκφρασή τους στα ΜΜΕ, αλλά ακριβώς η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εκδηλώνεται σε μια περιοχή τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας, για τα ενεργειακά της αποθέματα, και ως πέρασμα των δρόμων μεταφοράς τους. Ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» των «αντιπολιτευόμενων» είναι ακριβώς ένα κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκίας, των αυταρχικών μοναρχιών του Περσικού Κόλπου, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που το χρηματοδοτούν και ενισχύουν με όπλα και ως τώρα δυσκολεύεται να πετύχει την αποστολή του.
Οι ηγεσίες Ρωσίας και Κίνας και άλλων χωρών λειτουργούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων των χωρών τους και σε αυτό το πλαίσιο διαφοροποιούνται διεκδικώντας καλύτερες θέσεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας, αν και ακόμα όχι ανοιχτή, είναι πολύμορφη,

ΣΥΡΙΑ: Διπλωματικός «πυρετός» με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά


Ανεβαίνει ο διπλωματικός πυρετός για τη Συρία, με τις διαβουλεύσεις να εντείνονται και τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις να αυξάνονται, τη στιγμή που οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Συρίας και των ενόπλων της λεγόμενης αντιπολίτευσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με επίκεντρο το Χαλέπι. 
Οι ΗΠΑ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τις μεθοδεύσεις για την επέμβαση στη Συρία. Σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι όλα τα σενάρια εξετάζονται και όλες οι επιλογές συζητούνται, προκειμένου να σταθμιστούν τα υπέρ και τα κατά, όσον αφορά την επέμβαση στη Συρία, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν παρέχουν πολεμικό εξοπλισμό στη Συρία και αποστέλλουν μόνο «ανθρωπιστική βοήθεια» στους αντικαθεστωτικούς, ωστόσο η CIA έχει λάβει και επισήμως εντολή ενεργής ανάμειξης στις εξελίξεις ενάντια στην κυβέρνηση Ασαντ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι μεθοδεύσεις. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όπλα των αντικαθεστωτικών που φέρονται να εξοπλίζονται από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία, δίνονται με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Οι υποσχέσεις της υπεύθυνης "αριστεράς"!!!

Και για όσους ξεχνάνε εύκολα...

Βάζουν πρόστιμο για το κολατσιό στο σχολείο!!!


Η επιβολή χρηματικού ποσού για όσα παιδιά φέρνουν στο σχολείο ...το κολατσιό τους από το σπίτι προωθείται από περιφερειακές αρχές στην Ισπανία σε μια στιγμή που η πλειοψηφία του λαού αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας και της καπιταλιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα πρέπει να πληρώνουν έως και 3 ευρώ την ημέρα για να φέρνουν φαγητό ή το κολατσιό τους από το σπίτι. Η γελοία αιτιολογία είναι πως το ποσό αυτό θα καταβάλλεται επειδή τα παιδιά χρησιμοποιούν την τραπεζαρία, τους φούρνους μικροκυμάτων, τα ψυγεία, αλλά και για την απαιτούμενη καθαριότητα. Οπως σημειώνεται στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές της Καταλονίας

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. Σχεδόν 1 στους 4 χωρίς δουλειά.


Επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων
Νέα δραματική αύξηση σημείωσε η ανεργία το Μάη του 2012, ως αποτέλεσμα του βαθέματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι φτάνουν το 1.147.372 και ποσοστό 23,1%, από 836.331 ανέργους και 16,8% που ήταν το Μάη του 2011. Δηλαδή οι άνεργοι αυξήθηκαν σε σχέση με τον περσινό Μάη κατά 311.041 ή αλλιώς 37,2%.
Να σημειωθεί πως οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι από το νούμερο που καταγράφεται, αφού η Στατιστική Αρχή καταγράφει ως εργαζόμενους ακόμη και όσους εργάστηκαν έστω και μία ώρα την εβδομάδα της απογραφής.

Θα μας πεθάνουν, ή θα τους πεθάνουμε


Οι πολλοί δεν έχουν να φάνε, κι αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά της αποθήκης με τα τρόφιμα κολυμπάνε στο χρυσάφι. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται με αφορμή αυτό που χαρακτηρίζουν «διατροφική κρίση». Δε σημαίνει έλλειψη τροφίμων, αλλά υψηλές τιμές που κάνουν απαγορευτικά τα τρόφιμα για μεγάλες μάζες πληθυσμού. Είναι μία από τις στιγμές που ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα είναι συνώνυμα.
***
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Στη μία μετά την άλλη τις αναλύσεις τους οι αστοί παρότι διατηρούν τον όρο «κρίση χρέους», μιλάνε παράλληλα και για κρίση κερδοφορίας και αναγνωρίζουν επίσης ότι με μέτρο την «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή τους όρους που θα διασφαλίζουν τη διαρκή αύξηση των κερδών, το πράγμα δεν προχωράει. Παραμένουν όμως δέσμιοι της αντίφασης του συστήματος. Δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να κυνηγά κέρδη, δεν μπορεί χωρίς την ανταγωνιστικότητα. Γι' αυτό και το ξεπέρασμα της γενικής καπιταλιστικής κρίσης συνοδεύεται πάντα με καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων.