Σελίδες

28 Δεκ 2018

Πόσο προβοκάτορες είστε;



Πρώτα τα γεγονότα:
Τι συνέβη; Εκρηκτικός μηχανισμός στο Κολωνάκι.
Πού; Σε εκκλησία!
Πότε έγινε; Τις ημέρες των Χριστουγέννων!
Τι προηγήθηκε; Τίποτα. Καμία ειδοποίηση.
Σε τι περιβάλλον συνέβη ό,τι συνέβη; Σε συνθήκες κοινωνικής ανασφάλειας και με τον «στρατό» της καλλιέργειας κλίματος εκφοβισμού σε πλήρη ετοιμότητα.

Διαπίστωση πρώτη: Ακόμα και «χρήσιμος ηλίθιος» να είσαι, από τόση ηλιθιότητα αποκλείεται να πάσχεις.

Ήταν μια χώρα που την έλεγαν «Σοβιετική Ένωση»…

    Συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν 25 προς 26 Δεκέμβρη 1991 όταν η κόκκινη σημαία έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο μετά από 74 χρόνια.
Τότε υπήρξαν εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε σημείο της Γης που, ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση, συναισθάνθηκαν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης. Οσα ακολούθησαν ξεπέρασαν ακόμα και την πιο δυσοίωνη φαντασία.  
Υπήρχαν όμως και οι άλλοι. Εκείνοι που, όπως έχω σημειώσει, στη θέση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών έστησαν την λέσχη της δικής τους… «ΕΣΣΔ»: 
Τη λέσχη της «Ένωσης Σαχλαμάρας Σπουδαιοφανών Δοκησίσοφων». 
    Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν σ’ ένα τρελό πανηγύρι «δημοκρατίας», «ελευθερίας» και «ευημερίας» πάνω στα «ερείπια του σιδηρού παραπετάσματος»… Μιλάμε για τους θαμώνες στο κλαμπ του «επιστημονικού κομπογιαννιτισμού», για τα εκλεκτά δείγματα του υβριδίου της γελοιότητας που προκύπτει από τη σύζευξη του πρωτόγονου αντικομμουνισμού με την ιδεολογική τύφλωση.