Σελίδες

8 Ιουλ 2010

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MELIA» Επέβαλαν την ανάκληση της απόλυση

Την ανάκληση της πρόσφατης απόλυσης εργαζόμενης από το ξενοδοχείο «Melia Athens Hotel» επέβαλαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης με τη δύναμή τους, τη συλλογική οργανωμένη δράση και συσπείρωσή τους στο ταξικό τους Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Η άμεση παρέμβαση του συνδικάτου, μόλις έγινε γνωστή η απόλυση, η καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 29 Ιούνη μαζί με το κλαδικό τους συνδικάτο και η απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα για άμεση ανάκληση της απόλυσης, όπως διαμήνυσαν και με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση, δεν άφησε περιθώρια στην εργοδοσία. Ετσι, προχτές μετά από νέα παρέμβαση του συνδικάτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του ξενοδοχείου, με παρόντες εκπροσώπους της πολυεθνικής από το εξωτερικό, όπου και τελικά η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση της εργαζόμενης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη - όπως και πολλές άλλες καθημερινά - αποδεικνύει ότι η δύναμη της ταξικής ενότητας και οργάνωσης των εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να βάλει εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι του συνδικάτου πραγματοποίησαν παρέμβαση και στη Διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΧΙΛΤΟΝ», απαιτώντας να σταματήσουν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω των «δουλεμπορικών» συνεργείων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως κατήγγειλαν στελέχη του συνδικάτου, ότι πρόσφατα μια εργαζόμενη λιποθύμησε και άλλη μια παραιτήθηκε μην αντέχοντας την εξαντλητική δουλειά, καθώς αναγκάζονται να δουλεύουν 27 και 28 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό! Οι συνδικαλιστές απαίτησαν από την εργοδοσία του «Χίλτον» να μπει άμεσα τέρμα σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, σε διαφορετική περίπτωση και η εργοδοσία του «Χίλτον» θα αντιμετωπίσει την συλλογική αντίδραση όλων των ταξικών σωματείων και εργαζομένων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου