Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανίκητο πράγμα!


«Δεν είναι δεξιό πράγμα η Χρυσή Αυγή. 
Είναι εθνικο-σοσιαλιστές οι άνθρωποι. 
Δηλαδή είναι αριστεροί»!
Τάδε έφη Αδωνης Γεωργιάδης.
*
Σχόλιο πρώτο:

Περί φοροδιαφυγής... και άλλα παραμύθια


Αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν κανονικά τους φόρους που αναλογούν στα εισοδήματά τους, τότε δε θα υπήρχε λόγος να παρθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, αφού τόσα είναι τα ποσά που θα είχαν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Σε αυτόν περίπου τον καμβά στήνεται τις τελευταίες μέρες ακόμα μια βρώμικη επίθεση των κυβερνώντων ενάντια σε ένα ολόκληρο κοινωνικό στρώμα, που αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τώρα που στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται να καταργήσουν εντελώς το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερους συντελεστές για τη φορολόγησή τους, τώρα ξαναθυμήθηκαν τους μικρομεσαίους - φοροφυγάδες, τώρα έβγαλαν στην επιφάνεια και ...πανεπιστημιακές έρευνες, οι οποίες διαπιστώνουν - όπως ακριβώς γίνεται αδιάλειπτα από τη δεκαετία του '60 - ότι στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
***
Πολλά μπορούν να λένε τα παπαγαλάκια της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μοιράζεται «κοινούς στόχους» με τον Ράιχενμπαχ


Τη συνάντηση με τον επικεφαλής της «ομάδας δράσης» αποτίμησε ο Γ. Μηλιός
Διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο παρέχουν αφειδώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία, για τη διαχείριση που πρόκειται να ασκήσουν αν τους ανατεθεί η διακυβέρνηση.
Ο βουλευτής και ένας εκ των αρμοδίων για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» υπερασπίστηκε τον ευρωενωσιακό προσανατολισμό του κόμματος και ζήτησε πολιτική ενοποίηση της ΕΕ «με μια οπτική ομοσπονδιοποίησης». Παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θίξει παραπέρα τα κυριαρχικά δικαιώματα, προσπέρασε όμως το θέμα, ισχυριζόμενος ότι «μπορεί (...) να υπάρξει μια ισορροπία», μέσα στον καπιταλισμό, που έχει για νόμο του την ανισομετρία.

Με μοιρασμένους ρόλους

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Η προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, στην οποία επιδίδονται απ' την πρώτη ώρα τα αστικά επιτελεία και οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης, κορυφώνεται όσο πλησιάζει η ώρα να ανακοινωθούν τα μέτρα. Η«προγραμματική συμφωνία» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι «δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις», οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές» για τη μη επιβολή «οριζόντιων περικοπών», οι δήθεν «σκληρές διαπραγματεύσεις» με την τρόικα και οι λίστες με τα «ισοδύναμα μέτρα»ήταν τα όπλα που επιστράτευσαν για την κοροϊδία του λαού. Τώρα που το ψέμα τους ξεφτίζει, σηκώνουν κουρνιαχτό ότι δήθεν αντιδικούν μεταξύ τους για τα επιμέρους, χωρίς να διαφωνούν στον πυρήνα των μέτρων και ενώ ετοιμάζονται να ξεφουρνίσουν και να ψηφίσουν το προσυμφωνημένο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.
Είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις και οι διαρροές τους μετά τη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου προσπάθησαν να συντηρήσουν το κλίμα ότι συνεχίζουν τις «σκληρές διαπραγματεύσεις». Σε κοινή γραμμή ενοχοποιούν την

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Για επιχείρηση εξαπάτησης του λαού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, αλλά της ίδιας σχολής είναι και αυτός. 
Εξαπάτησε ή όχι το λαό υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια για να τα πάρει όλα πίσω την επομένη των εκλογών, όπως, π.χ., την κατάργηση του μνημονίου που την έκανε επαναδιαπραγμάτευση; 
Οι δήθεν λεονταρισμοί του απέναντι στον «πλούτο» γενικώς και αορίστως έχουν την ίδια αξιοπιστία με τους

Μία η γραμμή της αντιπαράθεσης


Το πραγματικό δεδομένο είναι αυτό που καταγράφουν η μία μετά την άλλη οι έρευνες σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Η επίθεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου είναι γενικευμένη. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ούτε καν αυτούς που ακόμα ονειρεύονται ότι θα γίνουν τμήμα της αστικής τάξης, τους περίφημους μεσαίους.
Τα στοιχεία από την Αγγλία περιγράφουν αυτό που λένε και τα στοιχεία για την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία ακόμα και για αυτήν τη Γερμανία. Σε καμία καπιταλιστική χώρα δε μένει στο απυρόβλητο η περίφημη μεσαία τάξη. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Τα μονοπώλια βρίσκονται σε γενικευμένη επίθεση, καταστρέφουν παραγωγικές δυνάμεις (κεφάλαιο και εργατική δύναμη) αλλά και τους μεσαίους, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χώρος γι' αυτούς την ώρα που υπεράνω πάντων στον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης είναι το καπιταλιστικό κέρδος και μόνο το

ΔΗΜΑΡ Χυδαίος συκοφάντης των εργατικών - λαϊκών αγώνων


Αναπαράγει την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα και ταυτίζει τους προβοκάτορες με απεργούς και διαδηλωτές
Το πραγματικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά χτες στη Βουλή η «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την αποζημίωση όσων τα καταστήματά τους καταστράφηκαν πέρσι το Φλεβάρη, από τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, στο περιθώριο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο μεσοπρόθεσμο.
Αναπαράγοντας την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα για τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης τσουβάλιασε τους προβοκάτορες με τους απεργούς και τους διαδηλωτές, λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Πουθενά δεν ρίχνουν λάδια στους δρόμους, δεν κλείνουν τα λιμάνια, δεν εμποδίζουν τους τουρίστες να κατέβουν από τα πλοία. Πουθενά δεν σπάνε τα φανάρια, τις τζαμαρίες, δεν κλείνουν τα ξενοδοχεία. Αυτοί που κάνουν τις καταστροφές αυτές, καταστρέφουν το εμπόριο, τον

Προς εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: Να τον χαίρεστε!


Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ...
ΠΑΝΤΕΙΟΣ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Χιτλεραυγίτες και «παλικάρια»
γινήκανε μαλλιά κουβάρια...


Πριν αναφερθούμε στη νέα πραμάτεια του εν λόγω χονδρέμπορου της αθλιότητας να σας τον συστήσουμε:
Ονομάζεται Αθανάσιος Διαμαντόπουλος. Είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Το «αγροτικό» του στον αντικομμουνισμό το έκανε στην εφημερίδα «Επενδυτής», όπου υπήρξε επιφυλλιδογράφος.
Εκεί ήταν που είχε γράψει πως όσοι «προσβλέπουν στην αναβίωση του κομμουνιστικού συστήματος» ανήκουν στους «εξ ηλιθιότητας ή εκ διαστροφής εχθρούς της ανθρωπότητας»...

Τηλε-"μαιμουδιές"

H συζήτηση για συντάξεις κι επιδόματα "μαιμού" όπως είδαμε και χθές το βράδι στα κανάλια συνεχίζεται κανονικά. 
Τα βλέμματα πρέπει να στρέφονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τις αιτίες της κρίσης που φυσικά είναι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που περνάει πιθανότατα την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, και όχι σε κάποιους "τυχαίους" απατεώνες. 
Ο μεγαλοαπατεώνας είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.
Οπως γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης όμως "μαιμού" είναι η ίδια η "συγκλονιστική έρευνα" αφού τα στοιχεία λένε ότι η "απάτη" δεν είναι παρά σε πολύ χαμηλά και επομένως "φυσιολογικά" επίπεδα.
Π.χ. όπως γραφει ο "Ρ" "Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από περίπου 1.200.000 συντάξεις βρέθηκαν 6.600 αναπόγραφες, εκ των οποίων μετά από διασταύρωση διαπιστώθηκε ότι περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει, ενώ για τις υπόλοιπες συνεχίζονται οι έρευνες.