Σελίδες

10 Ιαν 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Συκοφαντία ότι είμαστε αντιΕΕ και αντιΝΑΤΟ»

Συνεχίζεται ο δικομματικός καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «δίλημμα» των ερχόμενων ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως «ναι ή όχι στην Ευρώπη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει από την πλευρά του το «λιτότητα ή ανάπτυξη», δίνοντας ουσιαστικά στις ευρωεκλογές το χαρακτήρα επιλογής μιας «καλύτερης» διαχείρισης στα ζητήματα της λυκοσυμμαχίας. Στην πραγματικότητα και οι δύο πλευρές «παίζουν» στο ίδιο «γήπεδο», ασπάζονται τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλίων και διαγκωνίζονται από κει και πέρα για το ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον εγκλωβισμό λαϊκών μαζών.
Στα μεθεόρτια της προχτεσινής φιέστας της κυβέρνησης στο Ζάππειο για την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ξενάγησε χτες το πρωί τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και άλλους επιτρόπους της ΕΕ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο Αντ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την κυβερνητική «στρατηγική εξόδου από την κρίση», προϊδεάζοντας και για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Το δίλημμα... και οι στρατηγικές

Το δίλημμα που προέβαλε ο Αντ. Σαμαράς, «ναι ή όχι στην Ευρώπη», γεννάει πολλούς προβληματισμούς.

Πρώτα απ' όλα γιατί η Ευρώπη είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, μια ήπειρος και άρα το δίλημμα δεν έχει νόημα. 
Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να πει ναι ή όχι σε ένα γεωγραφικό προσδιορισμό;;;

 Αν εννοεί την ΕΕ, πολιτική και οικονομική οντότητα που συγκροτήθηκε με επιλογή των καπιταλιστικών κρατών της Ευρώπης, τότε το δίλημμα έχει νόημα.

Δεύτερο, γιατί το δίλημμα δεν έχει νόημα αν το απευθύνει στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δηλώσει με εκατό διαφορετικούς τρόπους ότι όχι μόνο την ΕΕ αλλά και την Ευρωζώνη τη θεωρεί δεδομένη, μονόδρομο για τον ελληνικό λαό και ότι οι όποιες αντιρρήσεις του αφορούν το εφαρμοζόμενο μείγμα διαχείρισης, όσο και αν τις πασπαλίζει με «ριζοσπαστικές κορόνες»...

Φερέφωνα των σάπιων αξιών της ΕΕ θέλουν τους δασκάλους!

Με πρόγραμμα που ονομάζεται «teachers4europe» και θα υλοποιηθεί το Φλεβάρη, καλούν σε επιμόρφωση εκπαιδευτικούς για να ...εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Σε προπαγανδιστές των καπιταλιστικών αξιών και ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα στα δημοτικά σχολεία επιδιώκουν να μετατρέψουν τους δασκάλους η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Η δράση μέσα από την οποία επιδιώκεται κάτι τέτοιο ονομάζεται «teachers4europe» (δάσκαλοι για την Ευρώπη) και έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες που κατά καιρούς αναπτύσσονται σε σχολεία προκειμένου, με εργαλείο τους εκπαιδευτικούς, να αγιοποιηθεί στις συνειδήσεις των παιδιών και μελλοντικών εργαζομένων η ΕΕ, οι αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει, ως ιμπεριαλιστικός μηχανισμός που δρα για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ψάχνει εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης δασκάλων «teachers4europe».

Σύμφωνα με την πρόσκληση: