Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί διαγκωνισμοί συνεχίζονται...Ενα μήνα μετά την έναρξη της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Λιβύης, που ενδύθηκε το μανδύα της ανθρωπιστικής ευαισθησίας, τα προσχήματα έχουν καταρριφθεί και τα περιθώρια έχουν στενέψει για τους επίδοξους διαχειριστές των πλουτοπαραγωγικών πηγών της βορειοαφρικανικής χώρας. 
Κάθε μέρα που περνά, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και γίνονται ολοένα πιο απροκάλυπτες στην προσπάθεια να διασφαλίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ωμός αντικομμουνισμός ΠΟΣΠΕΡΤ.Με μια πρωτοφανή μεθόδευση που στρέφεται ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία της ΠΟΣΠΕΡΤ επιχείρησε χτες να επιβάλει τον αποκλεισμό του «902» και των άλλων σταθμών από την τηλεοπτική εικόνα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την οποία κάλυπταν τα συνεργεία της ΕΡΤ. Μόνο μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και ενώ η συγκέντρωση είχε ήδη ξεκινήσει, η ΕΡΤ «μοίρασε» εικόνα στον «902» και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Για την απαράδεκτη ενέργειά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται εξώδικο που είχε στείλει από τις 13/12/2010 στο υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΣ της ΕΡΤ, όπου καταγγέλλει την παραχώρηση από την ΕΡΤ στους ιδιωτικούς σταθμούς «μεγάλου μέρους τόσο του ειδησεογραφικού της υλικού όσο και οπτικοακουστικού της αρχείου (pool)» 

ΓΣΕΕ : «Βιώσιμη» εξαπάτηση των εργαζομένων.Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη όχι μόνο όταν αδρανεί και μπλοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και όταν πιεσμένη από τις εξελίξεις εξαναγκάζεται να συρθεί «θέλοντας και μη» σε κάποια κινητοποίηση.
 Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και με την χτεσινή απόφαση για απεργία στις 11 Μάη. 
Ιδού ποιο είναι το «πλαίσιο» της πλειοψηφίας, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την απεργία.
«Είναι δυνατόν - αναρωτήθηκε ο Γ. Παναγόπουλος - να συζητάμε για δημοσιονομικό εξορθολογισμό και να μη γίνεται καμία ουσιαστική συζήτηση για να καταστεί το χρέος και η οικονομία της χώρας βιώσιμη και διαχειρίσιμη;

ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ...«H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφασίζει, οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους, εκφράζουν τις απόψεις τους». Ετσι μας πληροφόρησε ο Γ. Πεταλωτής για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο που δεν είναι μόνο αυτή «η δουλειά τους». Είναι να υπερψηφίζουν αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, νομοσχέδια, τροπολογίες, ρυθμίσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Μέχρι στιγμής φυσικά την ...κάνουν πολύ καλά, συνεπικουρούμενοι ενίοτε και από βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., της ΝΔ ή «ανεξάρτητους». 
Απορούμε πώς το ξέχασε αυτό ο Γ. Πεταλωτής.
Εκτός αν θέλει να μας πλασάρει ξανά το γνωστό παραμύθι περί της «καλής ψυχής» του ΠΑΣΟΚ που «άλλα θέλει κι άλλα κάνει» αναγκασμένο από τη διεθνή οικονομική συγκυρία.
Ελα, όμως, που το ΠΑΣΟΚ (είτε με την «κυβερνητική» είτε με την «κοινοβουλευτική» μορφή του) έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν απέχει από την πολιτική που ασκεί.

Τι είναι βία (για να μην ξεχνάμε).Γραφει ο Γιωργος Βαγιωνης 

Βία είναι… να μην μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου γιατί δεν έχεις χρήματα μετά τις περικοπές στο μισθό σου.

Βία είναι… να πεθαίνει ο πατέρας σου γιατί δεν έχεις λεφτά να τον βάλεις μια ιδιωτική νοσοκόμα σε ένα διαλυμένο νοσοκομείο.

Βία είναι… να παίρνεις σύνταξη 400 ευρώ και να δίνεις τα 200 ευρώ στο τηλέφωνο, νερό και ρεύμα.

Βία είναι… να βλέπεις το γείτονα σου να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.

Οποιος δεν έχει νύχια να ξυστεί...«Πού είναι το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι;», αναρωτιόταν ένας δυστυχής στη Λιβύη. 
Την ίδια ώρα πλήθος τα ρεπορτάζ που καταγράφουν το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση και όχι μόνο αυτή οργάνωσε αυτό που εμφανίστηκε ως αραβική εξέγερση. 
Οπως αναφέρουν, οι πρωταγωνιστές είχαν εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς πώς να διεξάγουν εκστρατείες και να οργανώνουν τον πληθυσμό μέσω των νέων μέσων ενημέρωσης. 
Αναφέρονται συγκεκριμένα το «Κίνημα Νεολαίας της 6ης Απριλίου» στην Αίγυπτο, το «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο Μπαχρέιν, η Εντσάρ Κάντι στην Υεμένη, ο Μπάσεμ Φάτι στην Αίγυπτο. 

Ξετσίπωτοι και επικίνδυνοι...Πρόσφατα, σε νηπιαγωγείο της Αθήνας - υποψιαζόμαστε πως δεν θα είναι το μοναδικό - η διευθύντρια διάβασε στους γονείς επιστολή του υπουργείου Παιδείας, με την οποία τούς καλεί να συνδράμουν το έργο μιας ΜΚΟ, που προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρθηκε, στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, που μέχρι πρότινος προσέφερε υπηρεσίες σχεδόν αποκλειστικά σε μετανάστες, καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες, που, λόγω της ανέχειας, αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα. Με αποτέλεσμα η οργάνωση να μη διαθέτει πλέον φαρμακευτικά σκευάσματα σε ποσότητα που να μπορεί να ανταποκριθεί στη «ζήτηση».
Ψάχνοντας, βρήκαμε την «επείγουσα έκκληση» της ΜΚΟ, σύμφωνα με την οποία «το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυιατρεία μας στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά

Κατάντια...«Ψάξτε αλλού για τις μίζες», τιτλοφορείται η συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Προσωπικώς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, όσοι ψάχνουν τις μίζες, να τις ψάξουν και αλλού ή εξ ολοκλήρου «αλλού», όπως συστήνει ο πρώην υπουργός.
Εκείνο που πάντως έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, ούτε που διανοείται να αρνηθεί ότι κυκλοφορούν μίζες στο αστικό πολιτικό στερέωμα.
Αρκείται απλά - και αναμενόμενα - να εξαιρέσει τον εαυτό του από τους «δωρολήπτες». 
Για παραπέρα, όμως, όχι μόνο δεν αποκλείει να πέφτουν μίζες αλλά εμφανίζεται και βέβαιος ότι πέφτουν αφού ο ίδιος είναι που με αφορμή τα υποβρύχια κάνει λόγο για«σκάνδαλο μίζας».

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...Ο λαός να μετρήσει το μπόι του, να αντεπιτεθεί, να τους νικήσει κατά κράτος.

Στην ομιλία της, στη χτεσινή συγκέντρωση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:
«Αυτήν την κρίσιμη στιγμή αποδέκτης της ομιλίας μας είναι αποκλειστικά και μόνο ο λαός. Επιθυμούμε να προκαλέσουμε σκέψεις, ερωτήματα και προβληματισμούς για τη διέξοδο υπέρ του λαού σε βάρος των μονοπωλίων, του κεφαλαίου. Επιθυμούμε να πείσουμε για την άμεση ανάγκη ο λαός τώρα να πάρει την ιστορική απόφαση, να δώσει πρωτοφανή μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη. 
Μαζί με το ΚΚΕ, σε συνεργασία και συμπαράταξη.
Υπάρχει το καινούριο στοιχείο: Η σκληρή εμπειρία, από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τη διαχείρισή της.

Καταβαράθρωση με ή χωρίς αναδιάρθρωση...Στοιχείο πρώτο:
Το Μάρτη του 2010, στο τελευταίο δάνειο πριν την υπαγωγή της Ελλάδας στο «μηχανισμό στήριξης» και στο μνημόνιο, το επιτόκιο εκτινάχτηκε στο 6,3%. Το τοκογλυφικό αυτό επιτόκιο αποτέλεσε και την αφορμή που επικαλέστηκε η κυβέρνηση για να καταφύγει στην «τρόικα».
Οπως δικαιολογήθηκε, το ύψος του επιτοκίου καθιστούσε πλέον επικίνδυνα ασύμφορη τη χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι η «βοήθεια» προς την Ελλάδα θα ανάγκαζε τις «αγορές» να μειώσουν τις πιέσεις και να προχωρήσουν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙΑ).Απο :  celin
Τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων που στηριζουν την εκαστοτε Κυβερνηση ειναι ενα εξοχο δειγμα καθεστωτικης προπαγανδας, με την οποια αξιζει να ασχοληθουμε. Οχι βεβαια για να συνειδητοποιησουμε τον υπουλο ρολο των φυλλαδων, ουτε για να καταλαβουμε γιατι κατακρημνιζονται,
αλλωστε, οπως εχω ξαναγραψει, οποιος ακομα κ σημερα αδυνατει να βρει τον λογο που πρεπει νa ριζοσπαστικοποιηθει, ειναι χαμενη υποθεση. Ειτε προβατο ειναι, ειτε βολεμενος, ειτε παπαγαλος, μικρη σημασια εχει. Τα επιχειρηματα κ ο διαλογος  ωστε να πειστουμε για την αναγκαιοτητα ανατροπης του Καθεστωτος ανηκουν σε αλλες εποχες, τωρα ομονος διαλογος που πρεπει να γινει ειναι για το ΠΩΣ;,
ο διαλογος για το ΑΝ εχει πεθανει.
Με τις εφημεριδες αυτες λοιπον, ο μονος λογος που αξιζει να ασχοληθεις, ειναι για να γελασεις.

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ....