Σελίδες

6 Φεβ 2014

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα (VIDEO)



Την ανάγκη να σπάσει ο λαός τα δεσμά της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων που τον κρατούν αιχμάλωτο στην εκμετάλλευση, στην ανεργία, στη φτώχεια και να χαράξει το δρόμο για τη δική του κοινωνία και εξουσία, βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, στο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ξανασυκοφαντεί το ΚΚΕ ο Πάγκαλος - Η απάντηση του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ, στο Star

Με το γνωστό του θράσος 850 πιθήκων, ο εγγονός του δικτάτορα και επαγγελματίας υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος συνέχισε σήμερα το γνωστό του χόμπι: την συκοφαντία και τη λάσπη χωρίς να δίνει ούτε μισό στοιχείο. Μιλώντας το πρωϊ στο Star Channel, ο γνωστός συκοφάντης παραδέχτηκε τους κομματικούς διορισμούς που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο, συμπληρώνοντας όμως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διόριζαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».  
«Είναι λάθος το "εσείς οι δύο κυβερνούσατε, εσείς οι δύο διορίζατε"», συμπλήρωσε.

Προφανώς ο Πάγκαλος γνωρίζει την αλήθεια και σκόπιμα την αποκρύβει, με πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις. 
Πάντα τέτοιος ήταν: ψεύτης και λασπολόγος. Την απάντηση, εκ μέρους του ΚΚΕ, έδωσε το μέλος της ΚΕ Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στην εκπομπή της Π.Τσαπανίδου στο "Star":

Ο Καρτερός ... και η ιστορία

Ξεσπάθωσε χτες ο Καρτερός από την «Αυγή», για «κουτσομπολιά», «διασυρμούς» κ.λπ. σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ...
Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από την Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ τον Ιούνη του 1990 που συζητούσε σε συνθήκες κρίσης και έντονης ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για το ΚΚΕ το Προσχέδιο Θέσεων μπροστά στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1991. Κρίση που θυμίζουμε ότι κορυφώθηκε τον Ιούλη του 1991.

Παραθέτουμε αποσπάσματα απ' όσα είπε εκεί ο Π. Λαφαζάνης και ως μέλος της επιτροπής που συνέταξε τις Θέσεις:

«Αυγή»: Το ήθος, το ύφος και ο ξεπεσμός

Εξανίστανται οι γραφιάδες του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην άποψη του Χαρίλαου Φλωράκη για τον Λαφαζάνη και τους ομοίους του, οι οποίοι επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ.
Αποκαλύφθηκε η αλήθεια και το ψευτοριζοσπαστικό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν στον Λαφαζάνη -ότι τάχα είναι θεματοφύλακας μιας αριστεροσύνης αλά ΣΥΡΙΖΑ, που συνυπάρχει με ΠΑΣΟΚογενείς, εφαρμόζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα φωνασκεί ως τάχα εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατάει τα προσχήματα και να ψαρεύει από τα «αριστερά».
Η άποψη του Χαρίλαου Φλωράκη για τον Λαφαζάνη αποκαλύπτει τις ψευτιές του Λαφαζάνη και των ομοίων του ότι τάχα αποτελούν τιμητές του Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος πρωτοστάτησε ενάντια σ’ αυτήν την «παρέα» και τις επιδιώξεις τους να διαλύσουν το ΚΚΕ.

Είναι ο Καπιταλισμός, κύριοι…

  Μετά τη «λίστα Λαγκάρντ» (η υπόθεσις… ερευνάται), μετά τα εμβάσματα ύψους 54 δισ. ευρώ που το διάστημα 2008 – 2011 «έφυγαν» από την Ελλάδα (και από αυτά  τα 22 δισ. ευρώ θεωρούνται «αδικαιολόγητα» - η υπόθεσις… ερευνάται), έχουμε και τις καταθέσεις στην Ελβετία.

   Ατυχώς, όμως, για την καλή μας κυβέρνηση και το καλό μας οικονομικό της επιτελείο, η υπόθεση αυτή έπαψε να… ερευνάται. Το ξεκαθάρισε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας.  Όπως έγινε σαφές από  την κυρία Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ στην προχτεσινή συνάντησή της με τον κ.Στουρνάρα, η  Ελβετία δεν δέχεται να φορολογηθούν αναδρομικά οι καταθέσεις των Ελλήνων στην συγκεκριμένη χώρα. Οι Ελβετοί, σε αντίθεση με τα φληναφήματα της ελληνικής κυβέρνησης περί «πάταξης της φοροδιαφυγής», έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Μεταξύ άλλων, όπως εξήγησε η ελβετική αντιπροσωπία, εκείνο που έχουν να κάνουν είναι προφυλάξουν την «καλή φήμη» των τραπεζών της χώρας τους…