Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Η υπηρέτρια του βιομήχανου ...


Οταν έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους απεργούς χαλυβουργούς, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να προστατέψει το «δικαίωμα στην εργασία», όπως ονόμαζε την απεργοσπασία. 
Οι εξελίξεις που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι πράγματι ο υπουργός είναι προστάτης όχι μόνο του βιομήχανου Μάνεση αλλά συνολικά των καπιταλιστών.
Καταγραμμένη ήδη η άρνησή του να επιστρέψει ο κατώτερος μισθός στα 700 ευρώ. Καταγραμμένο και το θέατρο που παίζει αυτές τις μέρες που εμφανίζεται σαν κυνηγός συντάξεων-μαϊμού, όταν αυτό που πράγματι προωθεί είναι νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. 
Εκεί, όμως, που συνεχίζει να δίνει ρέστα - μέσα από τις υπηρεσίες του υπουργείου που προΐσταται - είναι στο κυνήγι της συνδικαλιστικής δράσης στο γκέτο του Μάνεση στον Ασπρόπυργο. Μόλις προχτές η Επιθεώρηση Εργασίας

«Στον αυτοκινητόδρομο, σήμερα το πρωί θα έρθει ο κίνδυνος»...


Περιστατικό με πολλά ερωτηματικά...
Ενα περίεργο περιστατικό που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά συνέβη χτες το πρωί. 
Ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Νάσος Παυλάκης, είχε ατύχημα με τη μηχανή του καθώς πήγαινε στην εργασία του, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Ο Ν. Παυλάκης, κατευθυνόμενος με τη μηχανή του περίπου στις 6.15 το πρωί από το Κερατσίνι προς τη «Χαλυβουργία», μέσω της Λεωφόρου Σκαραμαγκά, στο τέλος της γέφυρας που οδηγεί στη Λεωφόρο Αθηνών - Κορίνθου και πριν βγει στη Λεωφόρο, «πάτησε» σε πετρέλαιο και ανατράπηκε, με συνέπεια το θλαστικό τραυματισμό του. Στο σημείο, όπου πήγε η Τροχαία, διαπιστώθηκε ότι όντως είχε πέσει πετρέλαιο, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους δικυκλιστές αφού είναι διάφανο (σε σχέση με τα λάδια) και δε διακρίνεται τόσο εύκολα. Αμέσως μετά τη μηχανή του συνδικαλιστή, ανατράπηκε άλλο ένα «παπάκι», ενώ μηχανή που πέρασε αμέσως μετά δεν ανατράπηκε. Κάτι που σημαίνει ότι το πετρέλαιο στο

Εντείνεται το όργιο τρομοκρατίας στο γκέτο του Μάνεση


Νέο εξώδικο, αυτή τη φορά ονομαστικά, στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Σιφωνιό απέστειλε η εργοδοσία, με επίπλαστες και προσχηματικές «κατηγορίες»
Εντείνεται το όργιο τρομοκρατίας από την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», η οποία εξακολουθεί να απειλεί και να προκαλεί τους χαλυβουργούς σε μια απόπειρα να «τσακίσει» τη Διοίκηση και το ίδιο το Σωματείο Εργαζομένων, που ήταν μπροστάρης στην ηρωική 9μηνη απεργιακή μάχη.
Χτες, η εργοδοσία επέδωσε νέο εξώδικο αυτή τη φορά ονομαστικά στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Σιφωνιό, όπου μέσα από μια σωρεία επίπλαστων και προσχηματικών «κατηγοριών», φτάνει στο σημείο να απειλεί με