Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Ο ρεαλιστικός κ. Τσίπρας...


Εξετάσεις στο κεφάλαιο έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ν. Χατζηνικολάου και το κοινό της εκπομπής του.
Οι απαντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαλύουν κάθε αυταπάτη που μπορεί να είχαν τα λαϊκά στρώματα, ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιχειρούσε κάποια ρήξη με τα μονοπώλια και την πολιτική σε βάρος του λαού.
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης υπέρ των μονοπωλίων, αλλά με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης, μια άλλη αρχιτεκτονική για την ΕΕ, που θα είναι πιο ...δίκαιη για τα λαϊκά στρώματα, καθώς θα επιχειρεί τον επιμερισμό του βάρους για την έξοδο από την κρίση και στο κεφάλαιο.
Πώς; Βασιζόμενος στην πειθώ και την «αγάπη για την πατρίδα» των καπιταλιστών! Λέει χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στους εφοπλιστές: «Όταν ζητάμε από τον μέσο Έλληνα να βάλει πλάτη για να βγούμε από την κρίση, από τους ευπατρίδες και αυτούς που στο παρελθόν έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγάλες δωρεές και ευεργεσίες στη χώρα μας θα υπάρχει, πιστεύω, ανταπόκριση και δε θα πάρουν τις σημαίες τους».

Δημοκρατικοί διάλογοι για τα άκρα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παιχνιδιού που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, με πρόσχημα τον τάχα μου κυβερνητικό πόλεμο στον ναζισμό και την Χρυσή Αυγή, αποτέλεσε η χθεσινοβραδινή εκπομπή του MEGA "Ανατροπή". Επιγραμματικά η εκπομπή είχε ως θέμα, θεωρητικά δηλαδή, ως επικάλυμμα εαν το επιθυμείτε, την Χρυσή Αυγή και την βία, ενώ πρακτικά επικεντρώθηκε στην στοχοποίηση κάθε κοινωνικής έκφρασης αντίδρασης, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το πλαίσιο στο οποίο θα θεωρούνται οι λαϊκές κινητοποιήσεις ως ανεκτές απο το σύστημα. Το οποίο όπως μας θύμισε σωστά και ο Πρετεντέρης, έχει το μονοπώλιο της βίας μέσω του κράτους που ελέγχει.

Είδαμε στο προηγούμενο θέμα, την τοποθέτηση του του Νίκου Σοφιανού, ο οποίος μέσα σε έναν χορό απίστευτης φαιδρότητας προσπάθησε στα 6 ολόκληρα λεπτά που του διέθεσαν, να πει 2-3 απλά πράγματα για την Χρυσή Αυγή, την σύνδεσή της με το σύστημα και το πολιτικό θέατρο που παίζεται γύρω απο την ιστορία αυτή, από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια πρόλαβε να ρίξει και μια πολιτική τάπα στον Πάγκαλο.Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση στην εκπομπή είναι η στιγμή της 15λεπτης παρέμβασης του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Κατρούγκαλου.

Αλ. Τσίπρας: Είναι καλύτερος διαπραγματευτής γιατί δε φοράει γραβάτα!!!


Ακόμα και τους πλέον καχύποπτους εκπλήσσει κάθε φορά, ο τρόπος και τα «φτηνά» επιχειρήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παραμυθιάζει τον κόσμο.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκπομπή του «enikos.gr», ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε τις υποσχέσεις για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «εάν δεν έχουμε πρόθεση να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές, θα σήμαινε ότι έχουμε έναν άλλο εύκολο τρόπο να συνεχίσουμε εκτός δανειακής σύμβασης, κάποια άλλη δυνατότητα δανεισμού για να καλύψουμε τα δημοσιονομικά και τα χρηματοδοτικά κενά. Δεν έχουμε».

Τόσο απλά και τόσο κατανοητά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχιστεί ο δανεισμός. Μόνο που το μνημόνιο δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι οι όροι που συνοδεύουν το δάνειο, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των δανειστών και της εγχώριας πλουτοκρατίας. Επομένως δεν μπορείς να κρατήσεις το δάνειο και να καταργήσεις τους όρους του. Όμως ακόμα και αν καταργήσεις το σημερινό μνημόνιο, εφόσον αναγνωρίζεις το χρέος και θέλεις νέο δάνειο θα υπογράψεις και ένα άλλο μνημόνιο.

Θ. Παφίλης: Με την «κεντροαριστερά» θέλουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια (AUDIO)
Δεν αφορούν τις ανάγκες του λαού και ούτε πρόκειται να ελαφρυνθεί η ζωή του από τη συζήτηση κυβέρνησης - τρόικας για το χρηματοδοτικό κενό, αντίθετα θα ληφθούν νέα μέτρα, σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης,μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στον «Real Fm».