Σελίδες

8 Οκτ 2010

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες

Αρνούμαι να πεθάνω

Che Guevara - V.Papakonstantinou, A.Ioannidis etc.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας Πρέβεζα // Thanasis Gaifillias Preveza

Φασισμός

Το ΔουΝουΤου

ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΡΟΣ 1{HD}

ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΡΟΣ 2{HD}

Ελλάδα, ΔΝΤ και διεθνές χιούμορ.mp4

Πως έφτασε η Ελλάδα ως εδώ και πως θα ανακάμψει 1/2

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Ελευθερία στην ασυδοσία του κεφαλαίου...

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Εχεις ένα δυαράκι με δύο δωμάτια όπου ανάβουν δύο λάμπες; Πάρε αύξηση 20% και βάλε στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Εχεις βίλα με 10 πολυέλαιους και 20 τουαλέτες; Μείωση 15%...
Οπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε, οι ΔΕΚΟ υλοποιώντας τις σοφές κατευθύνσεις της κυβέρνησής μας, ασκούν μεταξύ άλλων και ...κοινωνική πολιτική καθώς και πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος.
Σε τελική ανάλυση, σε όλα τα μαγαζιά, στον πελάτη που κάνει μεγάλο τζίρο γίνεται και μια σχετική έκπτωση!
Μόνο που κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι η ΔΕΗ δεν είναι το μαγαζάκι τους αλλά ένας οργανισμός που χτίστηκε με τα λεφτά του φορολογούμενου λαού για να μπορεί να έχει το αυτονόητο εν έτει 2010: Φτηνή ηλεκτροδότηση...
Με αυτούς που μπλέξαμε όμως φαίνεται πώς από την εποχή του ηλεκτρισμού θέλουν να μας πάνε κατευθείαν στην ... εποχή του Χαλκού. 'Η ακόμη σε προγενέστερες, όπου υπήρχε καθεστώς ζούγκλας.
Γιατί μόνο ...ζούγκλα με θύμα την τσέπη του μικρού καταναλωτή θα είναι η περίφημη απελευθέρωση της αγοράς.
Εκεί δηλαδή όπου η κάθε πολυεθνική θα είναι ελεύθερη να εκμεταλλεύεται τα κρατικά ταμεία (μέσω επιδοτήσεων και σίγουρης αγοράς προϊόντων) αλλά και τον κοσμάκη με τις αυξήσεις των τιμολογίων.
ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΑΖΑΦΕΡΗ θέλουν πίσω στη «γαλάζια» πολυκατοικία διάφοροι βουλευτές της ΝΔ όπως μαθαίνουμε. Πρόβλημά τους και ο καθένας έχει δικαίωμα να διαλέγει τις παρέες του.
Ελα όμως που το ίδιο ισχύει και για το ΛΑ.Ο.Σ. Και τώρα τελευταία, όπως όλοι ξέρουμε, συχνάζει στην είσοδο της πράσινης πολυκατοικίας και ενίοτε επισκέπτεται στο ρετιρέ τους φίλους του, στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

«Σωτήρας» της πλουτοκρατίας


Τελικά, ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι είναι ο «Μεσσίας» που ήρθε να σώσει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις πυκνές αναφορές που κάνει τις τελευταίες μέρες γι' αυτήν την αποστολή του. Προχτές στο Βελιγράδι, μιλώντας μπροστά σε «ξένο» ακροατήριο, δίχως καν να ερωτηθεί, έθεσε μόνος του το ερώτημα: «Πώς μπορώ να σώσω τη χώρα μου, αν κάθομαι σπίτι μου;». Χτες, στην ομιλία του, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στη σωτηρία της χώρας από τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ιδού μια χαρακτηριστική φράση: «Η πορεία για τη σωτηρία της Ελλάδας συνεχίζεται. Και η σωτηρία αυτή είναι που μας δίνει το χρόνο για την αναμόρφωση της Ελλάδας»... Δικαίωμά του ασφαλώς του πρωθυπουργού να αισθάνεται ως σωτήρας της χώρας, αλλά ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τέτοιους Μεσσίες στο παρελθόν. Και το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η σωτηρία της πλουτοκρατίας και η χρεοκοπία του λαού. Σε τέτοιους σωτήρες, λοιπόν, ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του γνωστού τραγουδιού «δε γουστάρω τους σωτήρες, δεν μ' αρέσει να σωθώ»...

Ευρω-«ιδιώνυμο»!


Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στην παγκόσμια κρίση του 1929, στην Ελλάδα ψηφίζονταν τα «Ιδιώνυμα» του Βενιζέλου.
Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από το προοίμιο κιόλας:
«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», ήταν ο τίτλος του περιβόητου «Ιδιώνυμου», του 
*
Στο στόχαστρο το ΚΚΕ, οι ριζοσπαστικές ιδέες, η δράση κατά του συστήματος της εκμετάλλευσης, οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες.
Αλλωστε, ο «Εθνάρχης» ήταν σαφής:
*
«Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είνε η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του Κράτους. Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του διά τας αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστή δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος»,
δήλωνε στις 7 Ιουλίου 1928.

Υπουργός (αποικιο)Επικρατείας


«Το τι έλεγαν οι αρχηγοί στο παρελθόν δε βοηθάει τη συζήτηση για το μέλλον».
*
«Η λύση θα έρθει από έξω».
*
«Στη Βιένη χειροκροτούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου όρθιοι».
*
«Για την κατάσταση υπάρχει συνευθύνη της κοινωνίας». «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει πολιτικό θάρρος».
*
«Ολη η κυβέρνηση είμαστε συντεταγμένοι στο μοντέλο του Γιώργου Παπανδρέου. Επιχειρούμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση (...) Η αντιπολίτευση και το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν σύμπλευση σε αυτό».
*
«Τώρα λένε (σ.σ.: οι ξένοι) ότι είστε παράδειγμα».
*
«Μακάρι να μπορεί να πουληθεί ο ΟΣΕ».
***
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο «ΜEGA» ο κ. Παμπούκης. Πρόκειται για τον υπουργό (αποικιο)Επικρατείας και Επενδύσεων, που όπως βλέπετε είναι της άποψης ότι
  • οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να λένε και να εξαπατούν το λαό όσο θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν,
  • επίσης, ως γνήσιος εκπρόσωπος του κόμματος «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» είναι λάτρης της... «έξωθεν λύσης»,
  • παράλληλα, θα ήθελε η Ελλάδα να κατοικείται από... Βιενέζους που χειροκροτούν τον Παπανδρέου (όρθιοι),
  • έχει παρόμοιες απόψεις με το... «θαρραλέο» Πάγκαλο του «όλοι μαζί τα φάγαμε»,
  • καρφώνει τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ ότι πορεύονται στην ίδια ρότα με το ΠΑΣΟΚ,
  • του αρέσει που γίναμε το «παράδειγμα» - «πειραματόζωο» του Στος Κάν,
  • και φυσικά, αν μπορούσε, θα έδινε στους σεΐχηδες του Κατάρ εκτός από το Ελληνικό και τον ΟΣΕ!
*
Θερμή παράκληση: Γίνεται να τον βγάζουν στα κανάλια συχνότερα;...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ». Ο Φίλιππας Φίλιος είναι σήμερα υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννενα με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Το Φλεβάρη του 2010 ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραφαν τη διακήρυξη συγκρότησης του «Μετώπου για την Αλληλεγγύη και την Ανατροπή», δηλαδή της συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Αλαβάνο με τις κορόνες ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άλλα παρόμοια.
Καθόλου παράξενο όμως, αφού τους ενώνει η κοινή σοσιαλδημοκρατική γραμμή.
Αυτή είναι λοιπόν η περίφημη «ενότητα της αριστεράς».
Γι' αυτό καταγγέλλουν το ΚΚΕ για «περιχαράκωση», επειδή αντιπαλεύει τέτοιου είδους συμμαχίες ως αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους...
***
Ο Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε:

Λαθροχειρίες του «Εθνους»

Παρόλο που το ΚΚΕ δεν έχει αφήσει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών για τη στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Νοέμβρη, απάντησε και πρόσφατα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα προβλήματα της Αττικής, ωστόσο ορισμένοι συνεχίζουν τις προβοκάτσιες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ΠΑΣΟΚ.
Το «Εθνος», για παράδειγμα, σε χτεσινό σχόλιό του με τον δήθεν αθώο τίτλο «Τι θα κάνει το ΚΚΕ;», αναφέρεται στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λήμνο ως εξής: «Επιτέλους, μύρισε... εκλογές! Από τη Λήμνο ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου τις περιοδείες του εν όψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Η "απόβαση" του πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί σχεδιάστηκε για δύο λόγους. Αφενός για να επισκεφθεί το "ψηφιακό" σχολείο και να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς (έμφαση στη μεταρρύθμιση, δηλαδή) και αφετέρου για να ενισχύσει το προφίλ του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Αιγαίο, με επικεφαλής τον Ν. Γιακαλή. Πληροφορίες λένε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αφού ουδείς στοιχηματίζει για τη στάση του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο. Από την άλλη πλευρά, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ, παρά τα σκληρά μέτρα, διατηρεί σημαντικές δυνάμεις. Για να δούμε...».
Αλήθεια λοιπόν δεν ξέρουν; Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Παραμύθια τέλος


Καυγά με άσφαιρα, ίσα για να περπατάει η παράσταση της δήθεν αντιπαράθεσης, έχουν στήσει κυβέρνηση και ΝΔ, ψάχνοντας δήθεν να βρουν ποιος έχει ή δεν έχει την ευθύνη για το μνημόνιο. Λες και δεν είναι η ίδια η πολιτική αυτών των κομμάτων που περιέχει όσα περιέχει το μνημόνιο κι άλλα τόσα. Αυτήν την πολιτική θέλουν να βγάλουν λάδι και το γεγονός ότι από κοινού και εναλλάξ την εφαρμόζουν.
***
Διαβάζοντας ξερά τη λίστα με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη κι αυτά που έχουν αποφασιστεί για να εφαρμοστούν, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής δύναμης, έχεις μια πλήρη εικόνα του εφιάλτη. Κι όμως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι για το καλό των εργατών. Κι όμως ο αστικός Τύπος επαναλαμβάνει πως όλα αυτά είναι βάλσαμο μπροστά στα χειρότερα.
Ο εφιάλτης πρέπει να πάρει ένα τέλος. Το γνωρίζει η αστική τάξη πως δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Και προετοιμάζεται. Ονομάζοντας από τώρα έγκλημα τη διεκδίκηση.
***
Χρόνια και χρόνια πιπιλάνε το μυαλό του εργάτη ότι πρέπει να είναι ανταγωνιστικός προς τους εργάτες άλλων χωρών, δηλαδή φτηνότερος. Τον ίδιο καιρό ζητάγανε από τους αγρότες να είναι επίσης ανταγωνιστικοί ως προς τους άλλους, δηλαδή να πουλάνε τζάμπα τη σοδειά τους. Στους μικροβιοτέχνες δείχνανε τι παράγουν οι πολυεθνικές και τους εξηγούσαν γιατί πρέπει να κόψουν το λαιμό τους, καθώς δεν έχουν θέση στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν αλλάζουν


Χτες ο πρωθυπουργός μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξανά περί της διαφθοράς. Δεν τα είπε τυχαία. Οι μηχανισμοί εξαγοράς, ρουσφετολογίας και διαφθοράς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν αδρανοποιήσει εργατικές - λαϊκές μάζες. Καλλιεργεί ψυχολογία συνενοχής. Και αποπροσανατολίζει για το ποιος φταίει για την κρίση (η διαφθορά λένε), προσπαθώντας και με την καλλιέργεια συνενοχής να πείσει το λαό ότι πρέπει και αυτός να πληρώσει γιατί τάχα έχει συμβάλει στην κρίση. Είναι σαν το «περνούσαμε καλά αλλά με δανεικά», ή το «όλοι μαζί τα φάγαμε». Βεβαίως, ούτε ο λαός περνούσε καλά ούτε «έφαγε». Η διαφθορά στο αστικό πολιτικό σύστημα είναι υπαρκτή, αλλά δε δικαιούνται να μιλάνε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που την καλλιέργησαν. Και επιπλέον είναι αυτοί που λένε για επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα με ελάχιστη φορολογία 5%, όταν φοροληστεύουν το λαό, του μειώνουν το εισόδημα. Ανεξάρτητα απ' τον τρόπο που αποκτήθηκαν (μαύρο χρήμα, ή νόμιμη κερδοφορία, δηλαδή κλοπή απλήρωτης δουλειάς). ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κοροϊδεύουν. Κανένα νόμο της ΝΔ δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ εφάρμοσε ως κυβέρνηση τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Η καραμέλα της διαφθοράς είναι άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και τσάκισμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο λαός να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα αναχώματά τους, να υπερψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για δυνατό ΚΚΕ.

Στο δρόμο οι «Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο»



Σε μια ομαδική έξοδο στο κέντρο της Αθήνας καλούν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Οκτώβρη οι «Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο» με αφορμή τη νέα επιθεώρηση της τρόικας.

Απέναντι στην πειθαρχία που θέλουν να επιβάλλουν για την τήρηση του μνημονίου ξένοι και ντόπιοι τοποτηρητές της αντιλαϊκής συμφωνίας, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για μια «αγωνιστική ξενάγηση» στην πόλη. 

Δίνουν ραντεβού για τις 6.00 το απόγευμα στο παλιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους για μια διαφορετική πορεία στο κέντρο με σταθμούς σε μνημεία και τόπους της τρέχουσας ιστορικής στιγμής. 

Νικος Βραχνας:ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΣΕ ΝΤΟΥΖΕΝΙ

ΝΙΚΑΙΑ


Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση
Δέσμευσαν το ταμείο του δήμου για να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «οργανωμένη επιχείρηση» που έχουν στήσει οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Νίκαιας, ενόψει των εκλογών, για να συκοφαντηθεί η αγωνιστική δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου - η μόνη που έχει μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους - και να ανακοπεί η αυξανόμενη επιρροή του συνδυασμού του ΚΚΕ στον Πειραιά. Το έδαφος για την υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών έχει αναλάβει να «στρώσει» για λογαριασμό της κυβέρνησης η ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων του δήμου. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να φέρει σε πέρας την «αποστολή» της, κρατάει δεσμευμένο λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που αφορά τη μισθοδοσία του συνόλου των εργαζομένων του δήμου. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι όχι μόνο να «κλείνουν» σήμερα ήδη μία βδομάδα απλήρωτοι, αλλά είναι και άγνωστο πότε θα τους καταβληθούν οι μισθοί!
Σωρό από ερωτήματα προκαλεί και η προχτεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να απορρίψει την αίτηση της δημοτικής αρχής για την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να αποφανθεί και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 12 Δεκέμβρη (!) ώστε να αποφασίσει οριστικά. Ωστόσο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του δήμου μέχρι τότε δε θα «δουν» φράγκο από τα δεδουλευμένα τους!

Η καταστολή ως άγνωστη λέξη

   
   Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρθρογράφοι της «Καθημερινής» αισθάνονται την υποχρέωση να αναφερθούν απαξιωτικά στο ΚΚΕ. Η συχνότητα μάλιστα αυτών των παρεμβάσεών τους, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για συμβατική τους υποχρέωση. Ο παρονομαστής των απαξιωτικών αυτών σχολίων είναι σταθερός: Το ΚΚΕ ανήκει σε άλλη εποχή και πιθανώς σε άλλον πλανήτη. Αδυνατεί να κατανοήσει τον κόσμο, την ελληνική πραγματικότητα, το συμφέρον των λίγων και των πολλών, τις αλλαγές στην ιστορία. Με άλλα λόγια, αυτοί του ΚΚΕ δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους γίνεται. Σε αντίθεση, φυσικά, με τους αρθρογράφους της «Καθημερινής» που, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, μας αναλύουν με ακρίβεια αυτό που είναι ο κόσμος και αυτό που πρέπει να κάνουμε για να «προσαρμοστούμε» και να τον ακολουθήσουμε.
Γράφει, λοιπόν, ο Στέφανος Κασιμάτης στην «Καθημερινή» της Κυριακής 3 Οκτώβρη, για πόσο αιθεροβάμων υπήρξε ο υπουργός Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, όταν ζήτησε οργισμένος στη Βουλή από το ΚΚΕ να «αναλάβει τις ευθύνες του». Μα είναι «πασίδηλο» ότι το ΚΚΕ είναι ανεύθυνο, εξανίσταται ο αρθρογράφος και προσδιορίζει: «Οι ευθύνες (σ.σ. του ΚΚΕ) αφορούν (...) μία καταδικασμένη από την ιστορία θεωρία για την οργάνωση της κοινωνίας μπροστά στην οποία οι πραγματικοί άνθρωποι και οι ζωές τους έχουν δευτερεύουσα σημασία». Λόγια βαριά και ασήκωτα που, οπωσδήποτε, χρειάζονται κάποια εξήγηση, κάποιο παράδειγμα να τα στηρίξει. Το παράδειγμα αντλείται από άρθρο του «Ριζοσπάστη», ένα μήνα πριν. Στην «υπέρ της δημόσιας υγείας» κυβερνητική σταυροφορία για την απαγόρευση του καπνίσματος, ο «Ρ», γράφει ο κος Κασιμάτης, βλέπει «κατασταλτικά μέτρα».

Φόβοι για ρύπανση του Δούναβη με ανυπολόγιστες συνέπειες

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--
Τουλάχιστον ένα χρόνο θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης της τοξικής λάσπης που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στην Ουγγαρία, θα χρειαστούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και θα απαιτηθεί τεχνική και οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Ζόλταν Ιλες. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται ακόμα και 123 τραυματίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα, από τους οποίους, οι 61 νοσηλεύονται. Τρεις κομητείες της δυτικής Ουγγαρίας παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την καταστροφή, η οποία προήλθε από τη διαρροή 1,1 εκατομμυρίου τόνων τοξικής λάσπης από δεξαμενή του εργοστασίου αλουμινίου «Ajkai Timfoldgyar» που βρίσκεται 160 χλμ από την πρωτεύουσα, τη Βουδαπέστη.

Σκόπιμη σύγχυση και συκοφαντία

Σκόπιμη σύγχυση και προβοκάρισμα των μαθητών και ιδιαίτερα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) επιχειρούν τα συγκροτήματα του Τύπου, με πρωτεργάτρια την «Καθημερινή». Ανακαλύπτουν κάποια... «απίθανα αιτήματα μαθητικών καταλήψεων» και τα τσουβαλιάζουν άτακτα μαζί με τα αιτήματα του ΣΑΣΑ για να μαγειρέψουν στο τέλος μια σούπα του στιλ: Το ΚΚΕ υποκινεί καταλήψεις με γελοία αιτήματα, όπως να αυξηθεί το όριο των απουσιών, και κάποιοι μαθητές ακολουθούν επειδή «είναι έφηβοι που θέλουν να κάνουν χαβαλέ και να χάσουν μάθημα»!
Σκόπιμη σύγχυση και ψέματα. Γιατί αφού κάνουν τον κόπο οι συντάκτες του πονήματος να διαβάσουν και να αναπαραγάγουν αποσπάσματα από ανακοινώσεις του ΣΑΣΑ, θα έπρεπε να είχαν διαβάσει ότι το ΣΑΣΑ είχε καταγγείλει απερίφραστα το προβοκατόρικο sms που κυκλοφορούσε ανάμεσα στους μαθητές και χρησιμοποιούσε την υπογραφή του Συντονιστικού (για να αντλήσει κύρος) καλώντας σε καταλήψεις για το όριο των απουσιών. Κι αν δε διάβασαν την καταγγελία του ΣΑΣΑ, ας διάβαζαν τουλάχιστον τον «Ριζοσπάστη» που είχε δημοσιεύσει την καταγγελία για την προβοκάτσια το Σάββατο 2/10/2010. Οφείλουν να τα γνωρίζουν αυτά αν τάχα κάνουν ρεπορτάζ και δε διεκπεραιώνουν συγκεκριμένες παραγγελίες.
Ασε που πέρα από την προσπάθεια να χρεώσουν στο ΚΚΕ λαθροχειρίες άλλων, προσπαθούν τελικά να συκοφαντήσουν και τα ίδια τα όργανα των μαθητών και τους όποιους αγώνες τους, πριν ακόμα καλά καλά αρχίσουν, ως γελοία υπόθεση έφηβων χαβαλέδων. Ούτε κι αυτό θα τους περάσει! Οι μαθητές έχουν και προβλήματα και αιτήματα και όργανα και συλλογικές διαδικασίες για να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Το μαθητικό κίνημα έχει πείρα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και ξέρει να απαντάει στις προσπάθειες κατασυκοφάντησης των αγώνων του.

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!