Σελίδες

31 Ιαν 2011

Tι φοβάται η αστική τάξη και οι σύμμαχοι της;



Όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη της στη ΝΕΤ , το ΚΚΕ πίστευε και διακήρυττε ότι οι πρώτες 10ετίες του 21ου αιώνα θα είναι 10ετίες κοινωνικών εξεγέρσεων. Μάλιστα σε περιόδους που όλοι θεωρούσαν την κατάσταση δεδομένη και τον καπιταλισμό οριστικό νικητή , οι νεολαίοι της ΚΝΕ φώναζαν , "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ". Και να λοιπόν που το όραμα του νέου κόσμου αρχίζει δειλά δειλά να ξεπροβάλλει. Είναι αυτό που φωνάζαμε σε όλους τους τόνους εμείς οι ΚΚΕδες. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, εννοώντας πως κάποια στιγμη θα θελήσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Οι λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής είναι μια τέτοια ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Άσυλο και Ρατσισμός!

Το ΄Άσυλο" είναι κατάκτηση. Ο αρχικός του σκοπός ήτανε να εμποδίσει την εισβολή των αστυνομικών γκλομπς και των στρατιωτικών τανκς στους χώρους όπου η έρευνα γεννάει καινούργιες Ιδέες, κι αυτές, με τη σειρά ους, γεννούν τον καινούργιο Κόσμο. Ήρθε, όμως, ο καιρός και τα γκλομπς ξαναγύρισαν στις θήκες τους (έστω και δομικαστικά) και τα τανκς πάρκαραν οριστικά(;) στους στρατώνες. Το "Άυλο", όμως, παρέμεινε. Ως Σύμβολο όμως και όχι ως συρματόπλεγμα του Έβρου. Κι αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να το κεριζώσει εκεί όπου το εγκατέστησαν, εμπνευσμένοι από τον έμφυτο Πολιτισμό τους, οι αγώνες ενός λαού που εδώ και καιρό μπορεί να κουράστηκε, μπορεί και να φοβάται.

10 του Φλεβάρη, ημέρα ολοήμερης κινητοποίησης ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10 Φλεβάρη,   όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων σε δράση, με περιοδείες συζητήσεις σε τόπους δουλειάς.  
Για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τόπο δουλειάς. Τα κύρια ζητήματα πάλης: ΣΣΕ, ακρίβεια, φορολογία-ασφαλιστικό-Απολύσεων, Ανεργίας-Υγείας.
  • Στον Ιδιωτικό τομέα στις 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις στου τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας διαλλείματα και άλλους τρόπους για να συζητήσουμε και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.

Μνημονιακό Σύνταγμα!

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη σε νάρια και φήμες για την επικείμενη ανα­διάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα σενάρια προήλθαν κυρίως απόγερμανικές πηγές και ήταν μέρος των παρα σκηνιακών διαπραγματεύσεων για την τύχη της Ελλάδας, αλλά και των άλλων υπό χρεοκοπία χω ρών. Φυσικά ερήμην των ενδιαφερομένων.
Την κυ βέρνηση ακόμη μια φορά την ενδιέφερε μόνο να μην συμπεριληφθεί σε κανένα σενάριο το «κούρε μα» του δημόσιου χρέους. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση δημο σιογράφων για το αν μπορεί η χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους απάντησε:

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο...



Αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στη ΝΕΤ.

Κα. Παπαρήγα να ξεκινήσουμε από την Αίγυπτο και αυτό που λέγαμε από το πρωί το αναμενόμενο της εξέγερσης και που μπορεί να οδηγήσει;
«Αναμενόμενο θα έλεγα. Σημειώστε αυτό που εδώ και αρκετά χρόνια λέμε και δεν το λέμε θεωρητικά, ότι οι πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα θα είναι δεκαετίες κοινωνικών εξεγέρσεων.
Μπορεί να συμβαίνουν ορισμένα γεγονότα και να οδηγούν σε κάτι που φαίνεται ξαφνικό ενώ στην πραγματικότητα κουφοβράζει».

Πως θα την χαρακτηρίζατε εσείς; Τι είναι;
«Είναι μια κοινωνική εξέγερση. Ξεκίνησε από ορισμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων αλλά αφυπνίστηκε και ο λαός, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, η φτωχολογιά.
Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν ηγετικές πολιτικές δυνάμεις που να εκφράζουν τα συμφέροντά του. Μια εξέγερση για να έχει θετική πολιτική διέξοδο πρώτα από όλα θέλει το λαό στο δρόμο, οπωσδήποτε όμως η διέξοδος για να έρθει απαιτείται να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, πολιτική δύναμη τέτοια που θα εξασφαλίσει, να έχει μια πραγματικά εναλλακτική λύση. Τώρα, όπως βλέπετε, η εναλλακτική λύση που ετοιμάζεται είναι ένα διάδοχο σχήμα το οποίο δεν θα αλλάξει εκ βάθρων την πολιτική. Οπωσδήποτε μια

Καταλάβατε, τώρα ;

Αναδημοσίευση από faros's weblog

Κύριοι και κυρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Για διαβάστε τις παρακάτω δηλώσεις της υπουργού παιδείας (;):

Άννα Διαμαντοπούλου: ” Μέσα από την συνολική αλλαγή του μοντέλου (sic) λειτουργίας των ΑΕΙ, θα αφαιρεθεί (νέο sic) από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων (διάβαζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα) η δυνατότητα διαχείρισης (προσέξτε την ορολογία που χρησιμοποιείται) του Ασύλου” !

Συμπήρωσε δε, αυτό που όλοι οι σοβαροί αναλυτές εχτιμούσαν ότι είναι ο στόχος της κυβέρνησης.
” Στις σχολές, θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία” !!!

Καταλάβατε, επιτέλους, λοιπόν, κύριοι και κυρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των διαφόρων συνιστωσών, αγαπητέ αστυάνακτα και λοιποί παρεπιδημούντες την χώρα αυτή, για ποιο ακριβώς λόγο “στήθηκε” ή όλη επιχειρηση της “Νομικής” ;

Κείμενο Υπογραφών εκλεγμένων μηχανικών ενάντια στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών...

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» στέλνει τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς κάτω από το όριο επιβίωσης και ταυτόχρονα αποτελεί για τους μισθωτούς μηχανικούς αιτία για περαιτέρω συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων. Η κατάργηση του κώδικα ελάχιστων αμοιβών και της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σημαίνει ότι καταργείται κάθε διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας του μηχανικού.