Σελίδες

7 Ιουν 2016

Το θράσος του καναλάρχη…αφεντικού...

Ο πολιτικός υπάλληλος  του αφεντικού...
προς τον Λαό...
Το θράσος με το οποίο ο καναλάρχης-αφεντικό , «κλωτσοκόπησε» τους δημοσιογράφους–υπαλλήλους-δούλους του, δημόσια, δεν οφείλεται ούτε στην δική του αψύτητα, ούτε στην δουλικότητα των υπαλλήλων του:
  • οι οποίοι ένα χρόνο πριν με δάκρυα στα μάτια του εύχονταν χρόνια πολλά, 
  • οι οποίοι στις σχολές δημοσιογραφίας, όπου διδάσκουν, παραδίδουν μαθήματα υποταγής στα αφεντικά 
  • και οι οποίοι κατά την ώρα που δέχονταν την επίθεση του αφεντικού τους, με κάθε τρόπο, τον παρακαλούσαν να σταματήσει να τους κλωτσάει, επιβεβαιώνοντας τον ότι: "δεν κατάλαβε καλά αυτά που έλεγαν και τα οποία μόνο επικίνδυνα για τα συμφέροντά του δεν ήταν".
Το θράσος με το οποίο το αφεντικό έφτυσε κατάμουτρα τους δούλους του, καλώντας τους να κάνουν το σταυρό τους για τα κόκαλα που τους πετάει και να μην τολμούν ούτε στ’ αστεία να ψελλίζουν κουβέντες σε βάρος των αφεντικών τους, εκπορευόταν από τη στάση ανοχής του λαού!

Ο πιο καλος ο μαθητης... ο πιο καλος απατεωνας... το πιο καλο τσιρακι του καπιταλισμου...

Την ευθεία απειλή προς τους εργαζόμενους της χώρας «θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις»!!! εκστομίζει ο πρωθυπουργός, μπροστά στο άνοιγμα των Εργασιακών το Φθινόπωρο, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης». 
Ερωτηθείς σχετικά - μιας και το θέμα αναδύεται «στον αφρό» της επικαιρότητας - στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει: «Το προηγούμενο διάστημα χορτάσαμε από προεξοφλήσεις ναυαγίων. Τελικώς κανένα ναυάγιο δεν προέκυψε. Το Σεπτέμβρη, προεκλογικά, οι αντίπαλοί μας έλεγαν ότι με αυτή τη συμφωνία, όποιος και να είναι στο υπουργείο Εργασίας, θα αναγκαστεί να κόψει κύριες συντάξεις. Επεσαν έξω. Το ίδιο συνέβη και με όσους πριν από ένα μήνα προεξοφλούσαν ότι θα αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε στην απαίτηση του ΔΝΤ για επιπλέον προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. Σας λέω ευθέως ότι το ίδιο έξω θα πέσουν για άλλη μια φορά. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει κόκκινες γραμμές και να τις υπερασπίζεται αποτελεσματικά, όπως δεν έκανε τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. Η εμπλοκή, άλλωστε, του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στις διαπραγματεύσεις, διευρύνει τις συμμαχίες που έχουμε ήδη διαμορφώσει».
  • Οι δηλώσεις του χτυπούν καμπανάκι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έχουν ήδη αποκτήσει πικρή πείρα απ' το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.

Κάν' το όπως ο Τσίπρας...

Μεγάλη πέραση έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους κύκλους των 
ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και τους αστούς ηγέτες μεγάλων καπιταλιστικών κρατών. 
Ας δούμε μερικές δηλώσεις θαυμασμού για τον πρωθυπουργό από τα «γεράκια των αγορών», όπως τους χαρακτήριζε ο Αλ Τσίπρας πριν από μερικά χρόνια.
  • «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον Τσίπρα, που καταφέρνει και μένει στην εξουσία παρά τα τόσα μέτρα». Το είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, την περασμένη Παρασκευή.
  • «Ζηλεύω τον Τσίπρα. Πέρασε 7.500 σελίδες με μέτρα χωρίς καμία αλλαγή». Το είπε ο Μανουέλ Βαλς, πρωθυπουργός της Γαλλίας, την περασμένη Παρασκευή.