Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

«Αξίες» του ιμπεριαλισμού...Κάθε άλλο παρά «αντιβαίνουν τις αξίες του αμερικανικού στρατού» οι μισθοφόροι στρατιώτες που χρόνια τώρα σφάζουν το λαό του Αφγανιστάν και, μάλιστα, αρέσκονται να απαθανατίζουν τις ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου φρικαλεότητες που διαπράττουν. 
Οι πεζοναύτες της «ομάδας θανάτου», που σκότωναν ό,τι κινούνταν στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν και φωτογραφίζονταν στη συνέχεια με τα διαμελισμένα θύματά τους, ήταν ακριβώς αυθεντικοί εκφραστές και εκτελεστές των αξιών του αμερικανικού στρατού. 

65 χρόνια - 9 Μάη αντιφασιστική νίκη των λαών..

Η... «πραγματική οικονομία»


Ορισμένοι, ασκώντας υποτίθεται κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανακαλύπτουν αντιφάσεις στην τακτική της συστηματικής οικονομικής στήριξης των τραπεζών, σε σχέση με την τάχα λειψή χρηματοδότηση και χορήγηση πόρων προς την ...«πραγματική οικονομία». 
Τέτοιες ενστάσεις προβάλλονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρόκειται για μια εντελώς επιφανειακού χαρακτήρα κριτική, η οποία όχι μόνο δεν αμφισβητεί την ουσία της αντιδραστικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία προβάλλει ξεπερασμένες δοξασίες της πολιτικής οικονομίας των αστών για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. 
Πώς αποδεικνύεται αυτό;

Σκάρτες σοσιαλδημοκρατικές «αξίες»...

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ και αυτό χτες από τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη. 
Δε γίνεται - είπε - να είσαι «αριστερός» και να μην είσαι με ...το ΝΑΤΟ!
Διότι ένας «αριστερός» οφείλει να καταλαβαίνει πως πρέπει να είσαι «μέσα» στις εξελίξεις και ο μόνος τρόπος να είσαι «μέσα» στις εξελίξεις είναι να είσαι «μέσα» στο ΝΑΤΟ.
Ασχέτως που οι ... εξελίξεις είναι οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί εναντίον λαών, οι στρατοί κατοχής, η υπόθαλψη εμφυλίων και όλα τα σχετικά κατορθώματα της «συμμαχίας».
Ετσι, για να έχουμε μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το τι εννοούν «αριστερά», «κεντροαριστερά» και όλα τα σχετικά.

Πυλώνας της πλουτοκρατίας...

Οταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «θετικές» τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και καταδικάζουν σε διαρκή μείωση την τιμή της εργατικής δύναμης, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να βάζει πλάτες για να εφαρμοστούν οι χαριστικές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. 
Ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι η ρύθμιση επιχειρείται με «το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων, με το πιστόλι στον κρόταφο των ασφαλιστικών ταμείων», αλλά ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι το πιστόλι το κρατάει και το χέρι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. 

Η έγνοια του ΣΕΒ...


Σε «εθνικό» ζήτημα μετατρέπουν οι μεγαλοβιομήχανοι τη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και την καθυπόταξη σε αυτές τις επιλογές των θυμάτων τους, των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που με την απαξίωση της δικής τους θέσης στην κοινωνία «αιμοδοτούν» το μεγάλο κεφάλαιο και τους συμμάχους του.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δεν κουράζεται να καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη σκληρή πολιτική και να απειλεί τα θύματά της με ακόμη χειρότερα μέτρα, εάν δεν υποταχθούν.
Ετσι, φοβούμενος προφανώς ότι η κυβερνητική προπαγάνδα περί των θετικών, για τη χώρα, αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενδέχεται να πυροδοτήσει θετικές προσδοκίες που θα δυσκολέψουν την «αφαίμαξη» της εργατικής τάξης, έσπευσε να σημειώσει ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται αυταπάτες, η χώρα καλείται να «τηρήσει απαρέγκλιτα ένα δρακόντειο χρονοδιάγραμμα στόχων και μέτρων».

Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας...

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος», αποφάνθηκε με πάσα σοβαρότητα ο Γ. Παπακωνσταντίνου και για ακόμα μια φορά ψεύδεται συνειδητά και παρουσιάζει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω. 
«Δεν φοβάμαι για κοινωνική έκρηξη. Θα υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές αντιδράσεις, για παράδειγμα ενέργειες για τη μη πληρωμή των διοδίων ή άλλες. Οι ενέργειες αυτές είναι αδιέξοδες. Οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι μαζικές και αντιπροσωπευτικές της άποψης που έχει ο κόσμος. Δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος στην Ελλάδα. Πολλά ΜΜΕ δεν το έχουν καταλάβει ακόμη», ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos». 
Αυτό που είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι ότι η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου από κοινού με τους ξένους συμμάχους τους (ΕΕ, ΔΝΤ) έχουν κηρύξει και διαρκώς κλιμακώνουν ένα χωρίς προηγούμενο πόλεμο κατά του λαού και των δικαιωμάτων του. 

Ας ξεμπερδεύουμε μ' αυτούς...


Αν στα χτεσινά τηλεοπτικά πλάνα για την Κερατέα, κάποιος έκλεινε τον ήχο και έκοβε τους υπότιτλους, ο θεατής θα νόμιζε πως πρόκειται για επανάληψη της άσκησης που έγινε λίγο καιρό πριν στο Κιλκίς, όπου η υπό ΝΑΤΟική διοίκηση δύναμη ταχείας επέμβασης με μια μπουλντόζα μπροστά έσπασε οδοφράγματα για να απελευθερώσει - έλεγε το σενάριο - κάποιους δικούς της. Η διαφορά είναι στο γεγονός ότι χτες τα ΜΑΤ με μια μπουλντόζα μπροστά έκαναν ντου, για να απελευθερώσουν την επένδυση ενός καπιταλιστή. Παραδόξως τέτοια πλάνα έρχονται και από τη Λιβύη, όπου προς «απελευθέρωση» είναι κάτι πετρελαιοπηγές...
***
Τα παράξενα πράγματα είναι αρκετά αυτές τις μέρες:

Ο Μπελογιάννης ζει...

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών... Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του... Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω»

Τον ξέρουνε τα ελάτια, τα πλατάνια,/
ίδιος μ' αυτά περήφανος, στητός/
αχούν απ' τη φωνή του τα ρουμάνια/
μπρος για τη νίκη, για το κόμμα εμπρός./
*
Ο Μπελογιάννης ζει μες στην καρδιά μας./
Ο Μπελογιάννης ζει πα στις κορφές./
Ο Μπελογιάννης ζει κι είναι κοντά μας/
στων τραγουδιών τις λεύτερες στροφές./
*
Ζει σ' όλους τους καιρούς, σ' όλους τους τόπους/
το κάθε σπίτι, σπίτι του δικό./
Ζει ο Μπελογιάννης, ζει με τους ανθρώπους/
που χτίζουν έναν κόσμο σοσιαλιστικό./
*

Κερατέα

Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.
Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση επιχείρηση τρομοκρατίας.
Υφίστανται την ωμή βία. Συμβιώνουν με τα ένστολα «τσαμπουκαλίκια». Η καθημερινότητά τους είναι πλέον συνυφασμένη με την καταστολή. Τους ξυλοδαρμούς. Τις εισβολές στα σπίτια τους. Τις διώξεις. Τα χημικά. Τις καταστροφές των περιουσιών τους.
Και βέβαια, επειδή η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστες χαραμάδες αλήθειας, η φωνή των κατοίκων είτε «πνίγεται», είτε διαστρεβλώνεται και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.

Ανυπακοή, ρήξη, στον ΓΑΠ...

«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί επιτέλους να σχηματίσει μια ολιγομελή, αποφασισμένη κυβέρνηση που θα δουλέψει για τον ίδιο στόχο (εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων), χωρίς μαχαιρώματα και λαϊκισμούς. 
Αν βλέπει ότι το φορτίο που έρχεται δεν αντέχεται από το κόμμα του και τον ίδιο, η έντιμη λύση είναι είτε ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, που μπορούν να χειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται, είτε οι εκλογές». Αυτό το σχόλιο της «Κυριακάτικης Καθημερινής» απηχεί την απαίτηση των αστών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ : Καθεστωτικούς ψηφοφόρους ΠΑ."ΣΟ."Κ.


"Σύντροφοι" απο τα παλιά,...,
 πρέπει να καταλάβετε το αυτονόητο, ότι σήμερα μας κυβερνάει το ΠΑ."ΣΟ."Κ., το άλλο ΠΑ.¨ΣΟ¨.Κ. .....
Δεν μας κυβερνάει μια "δημοκρατική-σοσιαλιστική"  κυβέρνηση, αλλά μια  κυβέρνηση που υπηρετεί  αποκλειστικά και μόνο την παγκόσμια αστική τάξη, τους παγκόσμιους ιμπεριαλιστές (Η.ΠΑ. , Ε.Ε.), σύμμαχος και συνεργός των σφαγέων των λαών (Γιουγκοσλαβία, Ιρακ, Αυγανιστάν και τώρα Λιβύη), τσιράκι των παγκόσμιων καπιταλιστικών συμφερόντων....
Μας κυβερνούν ένα μάτσο υπηρέτες του κεφαλαίου , τσιράκια του μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος, κλέφτες και ψεύτες που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, υφαρπάζοντας την ψήφο του πριν 1,5 χρόνο ( και όχι μόνο).