Σελίδες

23 Μαΐ 2020

"Μέγας" Κωνσταντίνος, ένας απο τους μεγαλύτερους κατά συρροήν δολοφόνους της ιστορίας

"Αυτό το τέρας..συντηρούσε μια ομάδα αιμοδιψών ιερέων, από τους οποίους ένας θα αρκούσε για να στρέψει τη μισή ανθρωπότητα ενάντια στην άλλη" (P.B.Shelley), ο "Μέγας" Κωνσταντίνος, ένας απο τους μεγαλύτερους κατά συρροήν δολοφόνους της ιστορίας. 

Μόλις ανεβαίνει στην εξουσία - σε μια περίοδο κρίσης και διάσπασης της Αυτοκράτορίας, (με ένα σύστημα από διαφορετικούς συν-αυτοκράτορες) - αρχίζει εκστρατείες ενάντια σε φυλές "βαρβάρων", σκορπίζοντας παντού θάνατο.

Επιλεκτικές «ευαισθησίες»...

Με αφορμή την παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Το προηγούμενο διάστημα έγινε αρκετή συζήτηση, ανάμεσα στα άλλα, γύρω από τη δημόσια παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση που έγινε στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Η εν λόγω υπόθεση δικαίως είχε στραμμένα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης δολοφονίας την καθιστούν ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στη νεότερη ελληνική ιστορία. 
Η δημοσιότητα, μάλιστα, της συγκεκριμένης δίκης πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα, προκειμένου να ανοίξει μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση γύρω από τους όρους που γεννούν και αναπαράγουν το κοινωνικό αυτό ζήτημα της σωματικής και ψυχολογικής βίας που υφίστανται αρκετές γυναίκες τόσο στο χώρο εργασίας τους όσο και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.