Σελίδες

30 Ιουν 2018

Οι «αποστολές» εκτελούνται - ο λαός πληρώνει...

Τη μία μετά την άλλη βρωμοδουλειά ολοκληρώνει η κυβέρνηση, φτιάχνοντας για κάθε τέτοια αποστολή της άλλο ένα «success story» και καλώντας το λαό να πανηγυρίσει μαζί της τις «διευθετήσεις» για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων.
Τέτοια «ιστορία επιτυχίας» για κυβέρνηση, κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» είναι η συμφωνία στο Γιουρογκρουπ της προηγούμενης βδομάδας. Ο λαός είδε τους κυβερνώντες να το γιορτάζουν σε απευθείας σύνδεση στα κανάλια, βάζοντας και βγάζοντας γραβάτες. 
Για ποιο πράγμα καλεί η κυβέρνηση το λαό να γιορτάσει; Επειδή ολοκλήρωσε τη βρώμικη αποστολή που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι, υλοποιώντας τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, παίρνοντας νέα και αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις που εκτείνονται για πολλές δεκαετίες μπροστά. Γιορτάζει επειδή για το κεφάλαιο γίνεται «βιώσιμο» το χρέος. Επειδή ο λαός θα πληρώσει στο ακέραιο ένα χρέος που δεν δημιούργησε και επειδή το κεφάλαιο και το κράτος του θα έχουν «χώρο» ώστε μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής αφαίμαξης να τροφοδοτεί τις επενδύσεις, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Επειδή για να στηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός διευκόλυνσης των καπιταλιστών, ο λαός θα ματώσει με μέτρα πάνω στα μέτρα και μάλιστα με τακτικές - εξαμηνιαίες «αξιολογήσεις», ώστε να ξεδιπλώνεται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή κλιμάκωση. Η κυβέρνηση καλεί το λαό να νιώσει ανακούφιση και

Δημόσιο χρέος: Αυξήθηκε κατά 15 δις ευρώ σε τρεις μήνες!!!

Στα 343,740 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής διοίκησης στις 31 Μαρτίου 2018 έναντι 328,703 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2017.  Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. 
Ναι σωστά διαβάσατε! Το ελληνικό χρέος αυξήθηκε κατά 15,034 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018!!!
Σημαντική αύξηση σημειώνει το ενδοκυβερνητικό χρέος μέσω repos για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2017 το δημόσιο είχε δανειστεί με αυτή τη διαδικασία 14,9 δισ. ευρώ, τρεις μήνες αργότερα το ποσό είχε ανέλθει στα 22,5 δισ. ευρώ.