Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Φαιδροί κινδυνολόγοι


«Εάν χαθεί αυτή η μάχη, εάν δηλαδή η οικονομία της χώρας καταρρεύσει, εάν η χώρα ερειπωθεί, το επόμενο βήμα ξέρετε ποιο είναι και θα είναι η πρώτη φορά μετά την κυπριακή τραγωδία, διότι εκεί συρρικνώθηκε ο ελληνισμός, τώρα θα πρέπει να συρρικνωθεί και η εδαφική μας ακεραιότητα. Εχουμε προβλήματα και στη Θράκη και στο Αιγαίο διότι καμιά δημοκρατία και καμιά χώρα που έχει καταρρεύσει η οικονομία της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους σήμερα». 

Για... καλύτερο καπιταλισμό

«Επιτέλους σ' αυτήν τη χώρα πρέπει να υπάρξει κράτος, δικαιοσύνη, κυβέρνηση που να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και να διαπραγματεύεται. Αν νοικοκυρέψουμε αυτή τη χώρα, που είναι οικόπεδο γωνία, θα διαπραγματευόμαστε όλα τα θέματα με καλύτερο τρόπο» (...) «τα έχουν κάνει εντελώς μούσκεμα, έχουν αποτύχει παταγωδώς», τάδε έφη Δ. Παπαδημούλης στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» χτες. Κι αφού η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα, πρέπει να αποκτήσουμε μια καινούργια που να υπερασπίζεται τα «εθνικά συμφέροντα» όλων - δηλαδή εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, σαν να είναι ενιαία - κυρίως δε να νοικοκυρέψει τη χώρα που είναι και «οικόπεδο γωνία»...
Δεν λέει, βέβαια, κάτι καινούργιο ο Δ. Παπαδημούλης. Τα έχει πει ο ίδιος και το κόμμα του πολλές φορές. Το καινούργιο στη συγκεκριμένη συνέντευξη είναι ότι είχε το θράσος να επικαλεστεί τον Χ. Φλωράκη για να προσδώσει εγκυρότητα στην αυταπάτη μιας φιλολαϊκής διακυβέρνησης στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Οπως είπε: «Για να θυμηθώ μια φράση του Χαρίλαου Φλωράκη: "δεν αρκεί να αλλάξει ο χαβάς, πρέπει να αλλάξουν και οι βιολιτζήδες"»!

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΩΝ! !!

"απέτυχε"....

ΕΡΠΩΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.....

Αναδημοσίευση από κόκκινος άνεμος
Ο παρακάτω διάλογος είναι από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη. Τον παραθέτουμε χωρίς σχόλια, άλλωστε «μιλάει» μόνος του:

-- Ερώτηση: «Αρα εσείς θεωρείτε ότι οι μισθοί δεν πρέπει να παγώσουν, θεωρείτε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους μισθούς μας, να διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αυξηθούν για να δυναμώσει και η οικονομία»...
-- Γ. Καρατζαφέρης: «Οχι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο».
-- Ερώτηση: «Εάν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η αγροτική μας παραγωγή εξαρτάται από αυτούς»...
-- Γ. Καρατζαφέρης: «Εχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται, θα τους στείλω εκεί (...) Η μόνη λέξη μας είναι πειθαρχία και δουλειά».

Για τη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του «902»

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Για τις καταγγελίες σχετικά με τον «902»
-- Εχουμε δει ότι το ΚΚΕ και η προσκείμενη σ' αυτό συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ αγωνίζεστε έμπρακτα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εφόσον, όμως, άνοιξε το θέμα του «902», εκτός από τις 20 περίπου απολύσεις για τις οποίες μας μιλήσατε, γίνανε και κάποιες άλλες πιο συγκεκριμένες καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους και νυν απολυμένους του «902», όπως, π.χ., ότι τα άτομα που απολύθηκαν, στην πλειοψηφία τους, συμπτωματικά, δεν ήταν μέλη του Κόμματος, όπως ότι η απόλυση δεν έγινε με καλό τρόπο και, μάλιστα, κατήγγειλαν κακή συμπεριφορά ακόμα και ειρωνεία σε κάποιες περιπτώσεις από τη διοίκηση του σταθμού, καθώς επίσης κατήγγειλαν και απαγόρευση συνδικαλισμού, ότι ισχύει κάτι τέτοιο μέσα στον «902». Επειδή οι κατηγορίες, οι καταγγελίες αυτές είναι βαριές, θα θέλαμε να μας δώσετε μια απάντηση εάν ισχύει κάτι απ' αυτά και τι ισχύει, καθώς επίσης κι αν υπάρχει μια δόση αλήθειας σε όλα αυτά, τελικά για τα δικαιώματα ποιων εργαζομένων αγωνίζεστε; Ολων, ή μόνο των άλλων επιχειρήσεων;
-- Καταρχήν το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη, είναι συσπείρωση σωματείων. Η παράταξη που συμμετέχει το ΚΚΕ είναι άλλη σε κάθε χώρο. Να μην τα μπερδεύουμε αυτά.
Ο περιορισμός δραστηριοτήτων του «902» οδηγεί σε περιορισμό των δραστηριοτήτων των συνεργείων του «902». Οταν έγινε ο «902», δεν υπήρχαν μέλη του Κόμματος να πάρεις, πήρες εξωκομματικούς. Συνέπεσε, λοιπόν, ο τομέας αυτός να έχει και μέλη και μη μέλη του Κόμματος. Εγώ θα βάλω το εξής ζήτημα, γιατί δε θέλω να μπω στις λεπτομέρειες, έχω πολλά να πω, αλλά δε θέλω να μπω στις λεπτομέρειες. Γιατί αυτοί που απολύθηκαν τα θυμήθηκαν αυτά ύστερα από 6 - 7 μήνες και δεν βγήκαν την άλλη μέρα να πουν απολύθηκα κάτω από αυτές τις συνθήκες, μου συμπεριφέρθηκε ο χ, ψ έτσι, γιατί; Και το θυμήθηκαν ύστερα από 6, 7, 8 μήνες, ότι υπήρχε κακή συμπεριφορά.

Καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ

ΛΑΡΙΣΑ
Να μην τρομοκρατηθούν οι μαθητές
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε αναίτια εξακρίβωση στοιχείων δυο μελών της ΚΝΕ που βρίσκονταν έξω από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, συμμετέχοντας σε εξόρμηση για την ενημέρωση των μαθητών.
Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕσημειώνει: «Ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέλη της ΚΝΕ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τέτοιες ενέργειες. Επίσης, όλοι ξέρουν πως τα μέλη της ΚΝΕ δεν έκρυψαν ποτέ το πρόσωπό τους, βγαίνουν πάντα μπροστά στην οργάνωση της πάλης, με καθαρό λόγο, χωρίς κουκούλες, ανυπόγραφα sms και καλέσματα.
Στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους ίδιους τους μαθητές που βρίσκονται σε περίοδο κινητοποιήσεων.

Η χειρότερη σχολική χρονιά.Η ευχή
«καλή σχολική χρονιά» ακούγεται φέτος σαν ειρωνεία. Η υπόθεση της έλλειψης σχολικών βιβλίων - με την κυβέρνηση να φέρει στο ακέραιο την ευθύνη - είναι εξοργιστική. 
Κι ακόμα πιο εξοργιστικός είναι ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν, αφότου μαθεύτηκε ότι τα βιβλία θα πάνε στα σχολεία μετά από δυο μήνες και αν... 
Η υφυπουργός Παιδείας έφτασε να επικαλεστεί... τα «κρυφά σχολειά» για να πει ότι και τότε δεν είχαν βιβλία, αλλά είχαν φωτισμένους εκπαιδευτικούς και ο εκπαιδευτικός - όχι το βιβλίο - είναι το βασικότερο στη μόρφωση!.. 
Σχολικοί σύμβουλοι δίνουν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να δουν ως μια θετική πρόκληση την απουσία βιβλίων και να κάνουν μάθημα με άλλα μέσα, γιατί έτσι κι αλλιώς στα νέα αναλυτικά προγράμματα τα βιβλία θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο! 
Αποκαλύπτονται: Το σχολείο της αμορφωσιάς που πάνε να επιβάλλουν θα βάλει το βιβλίο σε δεύτερη μοίρα, έως και θα το εξαφανίσει.
Παραπέρα: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μίλησε ανερυθρίαστα για ένα «μικρό θαύμα» που έγινε λέει φέτος, επειδή τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν είναι τόσα πολλά όσα περίμεναν (!) μετά από τις 6.000 συνταξιοδοτήσεις και τις μόλις 600 προσλήψεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά. 

Δράσεις για την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.Μέτρα στην κατεύθυνση της οργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων, ώστε μαζικά και οργανωμένα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, παίρνουν μέρα με τη μέρα μια σειρά ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ηδη, τα κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, με ομόφωνες αποφάσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα από αυτά, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. 
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. 

Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι...


Μετά τον σταυρώνεις ή δεν τον σταυρώνεις;

Ακούγαμε από τους παππούδες μας και από τους γονείς μας όταν ήμασταν μικροί και δεν τρώγαμε το φαί μας απο ιδιοτροπία ή ζητούσαμε ακριβά παιχνίδια, συχνά την φράση.
«Εμείς παιδί μου στην ηλικία σου δεν είχαμε ούτε παπούτσια να φορέσουμε, μην ζητάς πολλά και βολέψου με αυτά που σου παρέχουμε»
Μερικές φορές, έτσι όπως το έλεγαν, ήταν σαν να ευχόταν, έστω και για λίγο, να βιώσουμε και εμείς αυτές τις συνθήκες που έζησαν και εκείνοι για να καταλαγιάσουν οι απαιτήσεις μας.
Πέρασαν τα χρόνια, εναλλάχθηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία με την ανοχή, και συχνά την υποστήριξη των περισσοτέρων γονέων και παππούδων μας, μετέπειτα και τη δική μας, και φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο τα παιδιά μας σε λίγο καιρό, όντως να μην έχουν παπούτσια να φορέσουν (κάποιων ήδη δεν έχουν).
Και ενώ βρισκόμαστε στην μεταμοντέρνα εποχή, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κάνει τις υποσχέσεις της πραγματικότητα και καταργεί τα βιβλία, χάριν της ηλεκτρονικής εποχής, των υπολογιστών και του ίντερνετ. Σε μια περίοδο (που αναμένεται να είναι μακρά) που πολλές οικογένειες δεν έχουν να αγοράσουν στα παιδιά τους παπούτσια, τώρα καλούνται να τους αγοράσουν υπολογιστές, και όχι μόνο ένα, αφού αν έχουν περισσότερα του ενός παιδιά θα πρέπει αυτά να κάνουν βάρδιες προκειμένου να διαβάσουν. Θα μου πει κάποιος, «ναι μα τώρα τα παιδιά δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν τσάντα για να μεταφέρουν τα βιβλία στο σχολείο, αφού μια απλή cd θήκη αρκεί». Ναι αλλά έλα που πρέπει να πάρουν και τσάντα για το λάπτοπ…
Πέρα από την πλάκα πάντως η κατάσταση είναι τραγική, τώρα ακούσαμε και για τους παιδικούς σταθμούς ότι καλούνται να ταΐζουν 75 και πλέον παιδιά με 1,5 κιλό ψάρι, τι θα κάνουν δηλαδή οι νηπιαγωγοί, θα φωνάξουνε τον Χριστό να τους τα πολλαπλασιάσει;
Θα έπρεπε μέχρι τώρα, να είναι φανερό στον καθένα, ότι οι βουλές του μεγάλου κεφαλαίου, και οι εκτελεστές αυτού, οι κατά τόπους πολιτικοί δηλαδή, δεν δείχνουν κανένα έλεος, ούτε σε μικρούς, ούτε σε μεγάλους, ούτε σε υπερήλικες. Είναι καιρός να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως δεν ωφελεί σε τίποτα να περιμένει, και πως όσο το κάνει, τα πράγματα θα αλλάζουν μόνο προς το χειρότερο, διότι η κρίση του κεφαλαίου δεν έχει ακόμα εκτονωθεί ούτε στο ελάχιστο.
Ακούγαμε τον ΓΑΠ πριν μερικούς μήνες (δεν ξέρω αν το λέει ακόμα) να επαναλαμβάνει συνεχώς το «εμείς την κρίση θα την μετατρέψουμε σε ευκαιρία», και είναι αλήθεια, κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για το μεγάλο κεφάλαιο, και το πετυχαίνουν.
Εμείς από την άλλη, οι προλετάριοι, εργάτες, μικρομεσαίοι, πρέπει αντίστοιχα να κάνουμε ότι μπορούμε για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία υπέρ μας. Γιατί, όπως λένε και οι ιάπωνες (νομίζω), πρόκειται να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς μέσα στους οποίους αναμένεται να γίνουν πολλές ζυμώσεις. 
Ας μην αφήσουμε λοιπόν την ευκαιρία να μας φύγει από τα χέρια, το ψωμί που θα ζυμώσουμε αυτήν την φορά να το κόψουμε κομμάτια και να το μοιραστούμε εμείς, όχι να το χαρίσουμε στα αρπαχτικά και να περιμένουμε τα ψίχουλα(ή το 1,5 κιλό ψάρια για 75 νήπια).
~
Αγώνας, αντίσταση, επιμονή, μέχρι να έρθει η ανατροπή!!!
~
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

Ξύλο με Κνίτες στην ΑΣΟΕΕ...ΑΠΟ TRASH
Οταν τους λέγανε ΕΚΟΦίτες με αφορμή το ξύλωμα της πλακέτας για την Σωτηρία παρεξηγιώντουσαν. 
Ορίστε λοιπόν! 
Τα φασισταριά με αριστερή προβιά αποφάσισαν να απαγορεύσουν (και μάλιστα διά της βίας!) την πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια! 
Και με ποιο σαθρό επιχείρημα;
 Απαγορεύονται λέει (στο όνομα κάποιας ενότητας φαντάζομαι) οι παρατάξεις!
Μα και η Διαμαντοπούλου ρε καραγκιόζηδες, ένα από αυτά που θέλει να κάνει ακριβώς αυτό είναι!
 Να διαλύσει τις φοιτητικές παρατάξεις! 
Αφελείς; 
Αν το περιστατικό ήταν μεμονωμένο θα το δεχόμαστε ευχαρίστως. 
Αλλά εδώ έχουμε συνεπείς επαναλήψεις.
 Όταν προσπαθούσαν να διαλύσουν τα κλαδικά σωματεία με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ακριβώς αυτοί οι χώροι καλούσαν τον κόσμο να οργανώνεται μόνο στα ...επιχειρησιακά πρωτοβάθμια!