Σελίδες

21 Οκτ 2011

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.




Για «τελευταία» φορά...



Η κυρία Βάσω Παπανδρέου ήταν χτες η τρίτη (ή μήπως η τέταρτη φορά;) που είπε ότι ψηφίζει τα μέτρα της κυβέρνησης, έχοντας «συνειδησιακό πρόβλημα» και ότι τα ψηφίζει για να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ... να σώσει τη χώρα.
*
Βλέπετε, τα συνηθίζουν αυτά οι κυβερνητικοί βουλευτές:
Να λένε ότι δίνουν ευκαιρίες στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι μετρούν τα «ναι» τους στα μέτρα που αφανίζουν και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας για το λαό. Ως «ευκαιρίες». Για την κυβέρνηση...
*
Επίσης, η κυρία Βάσω Παπανδρέου είπε ότι αυτή είναι η «τελευταία» φορά που υπερψηφίζει μέτρα που αφανίζουν το λαό.
Αυτό το είναι η «τελευταία» φορά είναι τρίτη φορά που το λέει (ή μήπως η τέταρτη;...).

Προχωράμε!



Ο ελληνικός λαός έχει τεράστια εμπειρία.
Και το Κόμμα του, το ΚΚΕ, επίσης.
Η Ιστορία των κοινωνιών δεν είναι παρά η Ιστορία της πάλης των τάξεων. 
Σε αυτήν την ταξική πάλη οι εκμεταλλευτές, τα όργανά τους, το κράτος τους, το παρακράτος τους, οι επίσημοι και οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί τους, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να ποδηγετούν το δίκιο των καταπιεζόμενων:
Απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, δολοφονικές επιθέσεις, όπως η χτεσινή στο Σύνταγμα, κάθε είδους ωμότητα.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν θα χαριστούμε στους προβοκάτορες, θα δώσουμε τη μάχη όπως την καταλαβαίνουμε εμείς.



«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, μη φανταστείτε ότι θα μιλήσω σε υψηλούς τόνους, θα βάλω τις φωνές, θα χειρονομήσω, γιατί, αν θέλετε, η δική μας δυναμική παρέμβαση δεν κρίνεται τόσο ή μόνο στο Κοινοβούλιο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι με συνέπεια και σταθερότητα υποστηρίζουμε τις θέσεις μας. Η δική μας δυναμική παρέμβαση έχει σημασία αλλού και όχι στο Κοινοβούλιο, που μόνο τραγωδία μπορεί να δώσει στο λαό, άλλωστε από αυτό το Κοινοβούλιο βγήκε και η κυβέρνηση.
Δεν πρόκειται λοιπόν καθόλου να βάλω τις φωνές, ακόμα κι αν σήμερα υπάρχει ένας νεκρός, όπου αυτός ο νεκρός δεν έπεσε από ανακοπή κάνοντας βόλτα στο Ζάππειο, ούτε πίνοντας τον καφέ του, ούτε, ξέρω 'γω, κάνοντας περίπατο στην εξοχή. Και αφήστε αυτά.

Κύκλωσαν από όλες τις πλευρές τη Βουλή. Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν για δεύτερη μέρα.



Από νωρίς το πρωί οι προσυγκεντρώσεις καταφτάνουν από όλες τις μεριές στο Σύνταγμα. 
Χιλιάδες και χιλιάδες εργατόκοσμου, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων, λαϊκών στρωμάτων, για δεύτερη μέρα δεν πήγαν στη δουλειά, στα σχολεία και στις σχολές. 
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, των μαζικών φορέων και διαδήλωσαν με πάθος, με πίστη στη δύναμη του λαού, ενός λαού μαχητή, που δε λυγίζει στην αντιλαϊκή επίθεση. 
Αγωνίζεται και διεκδικεί με συνείδηση των σύγχρονων αναγκών του. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, οργανωμένα, περιφρουρώντας τον αγώνα τους και με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Βουλή κυκλώθηκε από όλες τις μεριές. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι όσο περνούσε η ώρα γέμιζαν κόσμο. Το χτεσινό σχέδιο των γνωστών μηχανισμών να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να μη συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση δεν έπιασε τόπο. Η συρροή του κόσμου ήταν συνεχής.

Μαρτυρίες για τη δολοφονική επίθεση.



Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες διαδηλωτών που τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις των προβοκατόρων ενάντια στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, εξιστορεί:
«Ημουν στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ μπροστά στο "Μ. Βρετανία". Οποιος ήθελε να περάσει, πέρναγε από τα πλαϊνά και από τα πεζοδρόμια. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έρχονταν κάποιοι μεμονωμένοι που εμφανίζονταν να διαμαρτύρονται "γιατί δε μας αφήνετε να περάσουμε""έχετε μέτωπο με τους εργαζόμενους""εσείς φυλάτε τη Βουλή" και κάποιοι ακόμα πιο εριστικοί. Ορισμένοι, μάλιστα, απ' όσους περνούσαν μας φωτογράφιζαν ή μας βιντεοσκοπούσαν.

Πώς ετοιμαζόταν το κλίμα της προβοκάτσιας.



Το κλίμα για τη χτεσινή προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση είχαν ξεκινήσει να το διαμορφώνουν, μέρες τώρα, μηχανισμοί του αστικού κράτους και αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και χτες, την ώρα της επίθεσης στους διαδηλωτές αλλά και μετά, υπήρξε ένα άθλιο μπαράζ δημοσιευμάτων, μηνυμάτων, ανώνυμων ή με ψευδώνυμο που όλα είχαν κοινή συνισταμένη ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν αναλάβει το ρόλο των δυνάμεων καταστολής για να προστατέψουν είτε το κτίριο του Κοινοβουλίου είτε την ίδια την κυβέρνηση είτε τους βουλευτές, για να μπορέσει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Προσχεδιασμένη επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.



Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ έλαβε χώρα χτες και στα Γιάννενα, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση του ΠΑΜΕ να είναι σε εξέλιξη μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) και το δρόμο αποκλεισμένο από εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών με τα απορριμματοφόρα, αυτοαπασχολούμενους με τα ταξί και τα φορτηγά τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, οι προβοκάτορες ξαναχτύπησαν.
Μέσα από τις γραμμές της πορείας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ) και ενώ υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους επικεφαλής του ΕΚΙ, καθώς και των δυνάμεων του ΝΑΡ, για να οδηγηθεί η πορεία τους από άλλο δρόμο στον προορισμό τους και όχι από το δρόμο όπου ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, «ξεπήδησαν» οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι, με την ανοχή αυτών που δήθεν είχαν συμφωνήσει. 

Δολοφονική επίθεση παρακρατικών στους διαδηλωτές.

2. Εδώ αρχίζει η επίθεση κατά
της περιφρούρησης της διαδήλωσης
πίσω από προκάλυμμα καπνού


  • Νεκρός ο 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης.
  • Συγκλονιστική η στάση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ.
  • Λεπτό προς λεπτό η δολοφονική προβοκατόρικη επίθεση με φωτογραφικά ντοκουμέντα.


  • Κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία έκαναν δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτές χτες το μεσημέρι στο Σύνταγμα. 
    Δολοφονικά, ένας εσμός από παρακρατικούς, φασιστοειδή, υποτιθέμενους αντιεξουσιαστές, «άγνωστους» - γνωστούς κουκουλοφόρους, σε ένα προμελετημένο σχέδιο να διαλύσουν το λαό, το ταξικό εργατικό κίνημα που διαδήλωνε μεγαλειωδώς στην πλατεία Συντάγματος. 
    Χτύπησαν εν ψυχρώ τον εργατόκοσμο, την ώρα που είχε πλημμυρίσει την Αθήνα για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της πλουτοκρατίας. 
    Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο νεκρός οικοδόμος και δεκάδες άλλοι τραυματίες. 

Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.


Ανακοίνωση

Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμετους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.

Εργαζόμενοι,εργαζόμενες,

Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.