Σελίδες

9 Οκτ 2012

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή συγκέντρωση


Εντυπωσιακή, μαχητική και αποφασιστική ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Χιλιάδες λαού, εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σπάζοντας στην πράξη τα μέτρα καταστολής και απαγορεύσεων, δίνοντας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εχουν και σχέδιο και στρατηγική


Σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Βασίζουμε την αισιοδοξία μας στο γεγονός ότι ο αντίπαλος δεν έχει σχέδιο παρά μόνο τον εκβιασμό - αν θεωρήσουμε ότι ο αντίπαλος είναι η κυρία Μέρκελ ή η πολιτική της». 
Αυτό ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει ο λαός. Οτι αντίπαλος είναι ένα πρόσωπο, ένας πολιτικός, μια κυβέρνηση, οι οποίοι μάλιστα πορεύονται δίχως σχέδιο!!!
 Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και αντεπίθεση ως την «οριστική νίκη», διευκρινίζοντας ότι σαν τέτοια εννοεί την πτώση της συγκεκριμένης κυβέρνησης και της ανάληψης των ηνίων της αστικής διαχείρισης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι το μεγάλο «ναι» του λαού στη «δημοκρατία» και την «κοινωνική συνοχή».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην υπάρχει μια καλά και προ πολλού επεξεργασμένη στρατηγική σε επίπεδο ευρωένωσης, όπου καθορίζονται ένα προς ένα τα αντιλαϊκά βήματα που θα ενισχύσουν την

Η ΔΗΜΑΡ Καμαρώνει σαν συνοδηγός στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα


Στηρίζει τα μέτρα και ζητάει από τους αστούς να την εμπιστευθούν στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
«Πράσινο φως» πήρε απ' την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης για να υπερψηφίσει το βάρβαρο πακέτο μέτρων. Στη συνεδρίασή της το περασμένο Σαββατοκύριακο, απ' τα 104 μέλη που ψήφισαν, οι 80 ενέκριναν το σχέδιο απόφασης, 21 ψήφισαν υπέρ της καταψήφισης του πακέτου των μέτρων, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
Με την προσοχή του στραμμένη στις κλιμακούμενες αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, ο Φ. Κουβέλης κατέφυγε σε κινδυνολογία, χωρίς να καταφέρει να κρύψει ότι ως δύναμη της αστικής διαχείρισης, πλειοδοτεί στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων. Οπως είπε, «η χώρα έπρεπε να προχωρήσει ανεξαρτήτως των προβλέψεων του μνημονίου στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ενώ εξύμνησε τη«δημοσιονομική εξυγίανση». «Τίτλοι» που έχουν για περιεχόμενο τα βάρβαρα μέτρα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε σαν ύψιστο στόχο την παραμονή της χώρας

Διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία


Καλλιεργεί αυταπάτες για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με κεϊνσιανή διαχείριση
Εξετάσεις προκειμένου να γίνει αποδεκτός ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη της αστικής διαχείρισης δίνει ο Αλ. Τσίπρας στην ΕΕ και στην ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα», «η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή (...) Η δική μας πρόταση είναι η πιο φιλική προς το ευρώ» και «χρειαζόμαστε χρόνο και προσπάθεια για να καταστήσουμε σαφές στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι δεν λέμε πράγματα παράλογα».
Για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, τη δύναμη δηλαδή που διεκπεραίωσε σε μεγάλο βαθμό τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας είναι η σφαγή των δικαιωμάτων των λαών, ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εξωραΐσει το ρόλο της, παρουσιάζοντάς την σαν ταλαντευόμενη δήθεν και ισχυριζόμενος ότι«έχει δύο δρόμους να επιλέξει», την «ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή Δεξιά» και την «αντίσταση στην πολιτική της λιτότητας».
Πιο συγκεκριμένα, για τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία δηλώνει πως «πρέπει να

Πρόταση του ΠΑΜΕ για Πανελλαδική Απεργία στις 18 Οκτώβρη


Να απαντήσουν άμεσα με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 18 Οκτώβρη καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για το πότε θα κατατεθούν τα μέτρα, και το κίνημα καλείται να λάβει άμεσα αποφάσεις για την κλιμάκωση και οργάνωση των εργατικών αγώνων.
Με το σύνθημα «Ολοι στον αγώνα - Εχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας» το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να παλέψουν για να εμποδίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, να μην αποδεχτούν καμιά θυσία για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Σε κάλεσμα που απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - Tου Tυπογράφου Γιάννη Ν. Παληού


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Φίλες και φίλοι,
Το ΚΚΕ του 4,5% παλεύει να οργανώσει το λαό για να μπλοκάρει τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% ράβει υπουργικά κουστούμια και συναντά τον Ράιχενμπαχ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17 Ιουνίου φάνηκε σε πολλούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και αριστερούς άλλων χώρων ως η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση. Μέσα σε ένα μήνα το ΚΚΕ έχασε 4% και τα άλλα αριστερά κόμματα σχεδόν εξαφανίστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε την αριστερά με την οποία δήθεν έλεγε ότι, ήθελε να συνεργαστεί και μετά τις εκλογές ζητούσε και τα ρέστα. Πόσες φορές δεν άκουσα το επιχείρημα «Γιατί δεν ήρθατε πιο πολλοί σε μας να κερδίσουμε τη ΝΔ;».

Φερμπότεν!


Ευτυχώς που δεν έγινε και εκείνο το... «πραξικόπημα» για το οποίο μιλούσε το «Βήμα» πριν από δυο βδομάδες.
Σε αντίθετη περίπτωση - αν γινόταν το πραξικόπημα - μπορεί να είχαμε:
*
α) Απαγορεύσεις δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων ή πορειών (βλέπε: ΓΑΔΑ)
β) Μεθοδευμένες συλλήψεις συνδικαλιστών (βλέπε: ΓΕΝΟΠ)
γ) Συλλήψεις διαμαρτυρόμενων εργαζομένων (βλέπε: Δρομοκαΐτειο)
δ) Κατάσταση μόνιμης επιστράτευσης (βλέπε: Ναυτεργάτες)
ε) Καθεστώς ελεγχόμενης ενημέρωσης (βλέπε: Δελτία των «8»)

Γιατί ταμπουρώνονται;

Αφού συγκυβέρνηση και Μέρκελ συναντιούνται - όπως λένε - για το καλό του λαού, τότε γιατί μετατρέπουν σήμερα την Αθήνα σε φρούριο, εξαπολύοντας όργιο τρομοκρατίας και προειδοποιώντας για ανελέητη καταστολή; Φοβούνται το λαό, επειδή η στρατηγική που συνυπηρετούν είναι αντιλαϊκή. 

Zωντανή κάλυψη της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, θα μεταδοθεί ζωντανά στη μία το μεσημέρι μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.pamehellas.gr/main.php
και του καναλιού του ΠΑΜΕ στο youtube (http://www.youtube.com/user/pamehellas)

Είμαστε όλοι... Γερμανοί!


H Γερμανία είναι η «ατμομηχανή» της ΕΕ. Πράγματι.
Αλλά ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η «ατμομηχανή» πρώτα και κύρια στο εσωτερικό της χώρας.
Ας δούμε, δηλαδή, ποιοι μετατρέπονται σε «κάρβουνο» για να παραχθεί αυτός ο κεφαλαιοκρατικός «ατμός»:
*
1) Στη Γερμανία, σήμερα, υπάρχουν 16 εκατομμύρια άνθρωποι - σχεδόν δύο Ελλάδες, δηλαδή - βυθισμένοι στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό...
*
2) Στη Γερμανία, σήμερα, σύμφωνα με την «Εκθεση Πλούτου και Φτώχειας» που συντάχθηκε από την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, η κοινωνική ανισότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς το 10% του εύπορου πληθυσμού της χώρας κατέχει το 53% του συνολικού πλούτου, ενώ την ίδια ώρα το 50% των γερμανικών νοικοκυριών κατέχει μόλις το 1% του πλούτου της Γερμανίας...
*
3) Στη Γερμανία, σήμερα, όπως ομολογεί το γερμανικό υπουργείο Εργασίας, «τα ωρομίσθια, που δεν επαρκούν πλέον - ακόμη κι αν κάποιος εργάζεται με πλήρη απασχόληση - για να θρέψουν ένα μονομελές νοικοκυριό, επιτείνουν τους κινδύνους της φτώχειας και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή»...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ Οι μπίζνες για τα μονοπώλια ψηλά στην ατζέντα


Ξανά στην επικαιρότητα το «μνημόνιο συνεργασίας» που είχαν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις Μέρκελ - Παπανδρέου
«Μπίζνες» για λογαριασμό των γερμανικών μονοπωλίων περιλαμβάνει η «ατζέντα» της Α. Μέρκελ στα πλαίσια της σημερινής επίσκεψης στην Ελλάδα, με τη συγκυβέρνηση να παζαρεύει την εκχώρηση κρατικών υποδομών, δημόσιων εκτάσεων και του φυσικού πλούτου της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει μερτικό και στους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Α. Μέρκελ συνοδεύουν εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται να «επενδύσουν» στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το νέο αντεργατικό πλαίσιο και τους μισθούς πείνας που έχουν διαμορφώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις. Τα γερμανικά μονοπώλια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να «επενδύσουν» στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, των μεταφορών, των σιδηροδρόμων, ενώ φέρεται να διεκδικούν τον «πρώτο λόγο» και στην εξαγορά του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.