Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Ο λύκος και τα … πρόβατα !



http://tasosnastos.blogspot.com/

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε την πρόσληψη συμβούλων (σ.σ.:  ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ονομάζουν “συμβούλους” τους διεθνείς οίκους ληστείας των κρατών), για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (σ.σ.: βλέπε γενικό ξεπούλημα της χώρας) που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ποιους … “συμβούλους” προσέλαβε η “πράσινη” κυβέρνηση ;

Μα τους … γνωστούς  ”Morgan Stanley” και “First Boston” …
Ναι, ναι, αυτούς που όταν τους προσλάμβανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη (καλά, άλλη ιστορία για … αγρίους αυτή), κάτι μεγάλοι “σοσιαλισταράδες” σαν τον Πάγκαλο και σαν τον Παπανδρέου, την κατακεραύνωναν ότι προωθείται έτσι ο “ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας” !!!
Ενώ, τώρα, με τις … “πράσινες” αποφάσεις, με τη λογική “δεν βαριέσαι, περασμένα … ξεχασμένα” το ΠΑ”ΣΟ”Κ και η κυβέρνησή του, δεν κάνει το ίδιο και χειρότερα ;

Και, εντάξει, ο GAP, αποφάσισε να φέρει στην χώρα τους κάθε λογής … λύκους …
Εμείς, οι υπόλοιποι, θα το αποδεχτούμε αυτό και θα το παίξουμε … πρόβατα ;
Ή θα αντιδράσουμε και θα διώξουμε κακήν κακώς και τους … “συμβούλους” και τους … “οικοδεσπότες” τους !

Άντε να δούμε …



http://faros.wordpress.com/2010/08/13/ο-λύκος-και-τα-πρόβατα/

Financial Times : ο Γ. Παπανδρέου είναι "ο άνθρωπός μας στην Αθήνα"


To άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκωμιαστικά σχόλια του εντύπου για τον Ελληνα πρωθυπουργό [Βλέπε άρθρο] .
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το γεγονός ότι «οι ίδιοι οι Financial Times αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
- ο Γ. Παπανδρέου είναι "ο άνθρωπός μας στην Αθήνα", κάτι που -όπως σημειώνει- δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
- Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου "εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη" δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!
- Η Ελλάδα έγινε "πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη" αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως "πειραματόζωο" προς γενική ευρωπαϊκή κατεδάφιση».
«Το πιο εντυπωσιακό, όμως», επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι οι Financial Times ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν "η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση"».
Ακόμα πιο εντυπωσιακό σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, είναι ότι οι F.T. αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής.
«Tίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του; Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι Financial Times», διερωτάται καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πληρώνουν οι εργολάβοι και τι ο εργαζόμενος λαός

http://tasosnastos.blogspot.com/

Οι αυξήσεις στην τιμή των διοδίων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των περιβόητων «συμβάσεων παραχώρησης», τύπου ΣΔΙΤ, που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ τα δύο αυτά κόμματα τις ψήφισαν από κοινού στη Βουλή (την τελευταία ψήφισε και ο ΛΑ.Ο.Σ.).
Με τις συμβάσεις αυτές, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, ενώ συμβάλλουν με 5% έως 8,5% στην κατασκευή των έργων, θα τα εκμεταλλεύονται για τουλάχιστον 30 χρόνια. Και η ελάχιστη όμως αυτή χρηματοδοτική τους συμβολή στα έργα είναι αμφισβητήσιμη, καθώς αυτή υπερκαλύπτεται από τις εισπράξεις των διοδίων - και μάλιστα αυξημένων - που τους παραδόθηκαν προκαταβολικά!
Αντίθετα, το Δημόσιο, δηλαδή οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αναλαμβάνουν:
  • Τη χρηματοδότηση με «ζεστό» χρήμα (από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιδοτήσεις της ΕΕ) του 30% έως και του 35% του κόστους των έργων.
  • Την παράδοση έργων που κατασκευάστηκαν πρόσφατα ή ακόμη κατασκευάζονται ύψους 2 δισ. ευρώ. Μόνο το πέταλο του Μαλιακού, που θα παραδοθεί στους ομίλους και θα βάλουν και εκεί διόδια, θα στοιχίσει τελικά πάνω από 800 εκατ. ευρώ.
  • Τις απαλλοτριώσεις, το ύψος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.
  • Σε μερικές συμβάσεις, εκτός όλων των άλλων, παρέχονται και επιδοτήσεις λειτουργίας, δηλαδή εγγυήσεις κερδοφορίας προς τις κοινοπραξίες! Για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στον άξονα Κεντρικής Ελλάδας (η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει και τα 400 εκατ. ευρώ) και Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης (132 εκατ. ευρώ).

Ο Γ.Α.Π. Προετοιμάζει την επόμενη φάση της επίθεσης


Σχεδιάζουν προπαγανδιστική καταιγίδα, με στόχο να αποπροσανατολίσουν και να τρομάξουν το λαό
http://tasosnastos.blogspot.com/
Την υλοποίηση και προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων θέτει ως «βασική προτεραιότητα» για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, επιχειρώντας να σκεπάσει την επιθετικότητά της κάτω από τον κουρνιαχτό της συζήτησης για δήθεν «κοινωνικές πολιτικές», τις οποίες θα ανακοινώσει δήθεν ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, προχτές, σε αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις ανατροπές «ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», χτες, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε:
«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει στοΠρόγραμμα Σταθερότητας, τους στόχους που έχουμε βάλει στο μνημόνιο,

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα


Στις 7.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ
Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται σε ανταπόδοση του πρόσφατου ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ. Σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, η οποία ισοδυναμεί με βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό.
Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου:
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση σηκώνει προκλητικά τους τόνους για την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα,

Το κλάμα φέρνει κι άλλο κλάμα

http://tasosnastos.blogspot.com/

Οι διαπιστώσεις - περιγραφές της δυστυχίας περισσεύουν στον αστικό Τύπο. Ανέξοδη κριτική που λέει «κοίτα και τρόμαξε». Με επιμέλεια κρυμμένη η διέξοδος. Κάποτε ίσως να ήταν λάθος ότι οι αρθρογράφοι μένανε στις διαπιστώσεις. Σήμερα είναι συνειδητή υπηρεσία στο σύστημα. Και αποδεικνύεται ότι είναι συνειδητή από το γεγονός πως οι ίδιοι που καταφεύγουν σε λογοπαίγνια για την αρίθμηση του καπιταλισμού (1ος, 2ος, 3ος, 4ος...), στο «διά ταύτα» τους αρνούνται να πουν το αυτονόητο: Οτι αυτό το σύστημα θέλει γκρέμισμα. Αντίθετα, μένοντας στις διαπιστώσεις, το παρουσιάζουν σαν αιώνια πραγματικότητα.
Ακριβώς ανάλογη είναι η πολιτική της κυβέρνησης όταν ακουμπά εξαιρετικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Η ευκολία με την οποία οι κυβερνητικοί κόβουν επιδόματα πολυτέκνων και ξαναμοιράζουν τα ίδια ψίχουλα ανάμεσα σε σκληρά δοκιμαζόμενους ανθρώπους, είναι παράλληλα και μια δήλωση κυνισμού. Αυτό είναι το σύστημα, επιβιώστε!