Σελίδες

21 Μαρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Γαργάρα για τα μέτρα σε βάρος του κυπριακού λαού, βλέπει θετικά στη διαπραγμάτευση


Κάνοντας «γαργάρα» τα βάναυσα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε βάρος του κυπριακού λαού και όσα έπονται, ανεξάρτητα από το σχέδιο που θα προκριθεί τελικά για τη διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να φλυαρεί για τις δήθεν διαπραγματευτικές δυνατότητες που υπάρχουν εντός της λυκοσυμμαχίας και αξιοποιεί τάχα η κυπριακή κυβέρνηση προς όφελος του λαού, εξωραΐζοντας «φόρα παρτίδα» την Ευρωένωση και την αποστολή της.
Με τον τρόπο αυτό αφήνει εκτεθειμένο τον κυπριακό λαό στα χειρότερα που του ετοιμάζουν, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να προσδοκά λύσεις προς όφελός του στο πλαίσιο της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης από τα κόμματά της. Πολύ περισσότερο που στις πλάτες του λαού έχουν ήδη φορτωθεί 25 «μνημονιακοί» νόμοι από το 2012, σαν προεόρτια των αντιλαϊκών μέτρων που θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα, ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε στον «κυνισμό» των «γκάνγκστερ» του

Εκβιασμοί ακόμη και για μονομερή απόφαση «απορρόφησης» των θυγατρικών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


Με συντριπτικά χτυπήματα, απροκάλυπτους εκβιασμούς και απειλές μέχρι και για την μονομερή απόφαση από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ «απόκτησης» των θυγατρικών Κυπριακών τραπεζών στη Ελλάδα, κλιμακώνεται το σχέδιο υποταγής και χρεοκοπίας του κυπριακού λαού.
Από την πλευρά της, στο πλαίσιο του καταμερισμού ρόλων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώνει συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, κλείνει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών και επιπλέον φτάνει στο σημείο να απαιτήσει εδώ και τώρα την επιστροφή των κεφαλαίων που έχει διοχετεύσει για τη ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών, ύψους αρκετών δισ. ευρώ. Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποδείχνει στην πράξη ότι δεν έχει κανένα κανονιστικό πλαίσιο συμπεριφοράς, το γεγονός ότι ο υπέρτατος νόμος τους είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα οποία στηρίζουν και υπηρετούν.

«Οταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»!


Ας δούμε κατ' αρχάς τα στοιχεία:
  • Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος...
  • Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας...
  • Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...
  • Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...
  • Στη Γερμανία, μια μόνο τράπεζα, η Deutsche Bank, έχει μέγεθος που ανέρχεται σχεδόν στο ΑΕΠ όλης της χώρας...
  • Στη Γαλλία, μια μόνο τράπεζα, η BNP Paribas, έχει μέγεθος που ξεπερνά όλο το ΑΕΠ της χώρας...